آلپرازولام

آلپرازولام

آلپرازولام

آلپرازولام در كنترل اختلالات اضطراب براي تسكين كوتاه مدت علائم اضطراب مصرف مي‌شود. اين دارو به عنوان داروي كمكي در درمان اضطراب همراه با افسردگي رواني همچنين در درمان اختلالات پانيك مصرف مي‌شود.

از آلپرازولام می‌توان به عنوان یکی از قوی‌ترین داروهای ضد افسردگی نام برد. آلپرازولام از جمله پرمصرف‌ترین داروهایی است که برای افرادی که اضطراب دارند، تجویز می‌شود.

قرص آلپرازولام یا زاناکس جز گروه دارویی بنزودیازپین از قبیل دیازپام، کلونازپام و لورازپام است و برای کنترل بیماری‌هایی از قبیل اضطراب، بی‌قراری، حملات هراس، بی‌خوابی و برخی دیگر از اختلالات روان تجویز می‌گردد.

آلپرازولام دارویاب

مقدار مصرف:

بزرگسالان:
— در درمان اضطراب به میزان 25/0 تا 5/0 میلی‌گرم 3 بار در روز، که در صورت نیاز تا حداکثر 4 میلی‌گرم در روز افزایش می‌یابد.
— در دمان اختلالات ترس به مقدار 5/0 میلی‌گرم 3 بار در روز،که با نظر پزشک می‌تواند افزایش یابد، هر چند که دوز مصرفی روزانه نباید از10 میلی‌گرم در روز تجاوز کند.
افراد مسن و بالاتر از 65 سال:
— به میزان 25/0 میلی‌گرم 2تا 3 بار در روز، که در صورت نیاز می‌تواند، توسط پزشک افزایش یابد.
کودکان و افراد کمتر از 18 سال:
—دوز مصرفی این دارو توسط پزشک مشخص می‌شود.

آلپرازولام قرص

پیش از شروع مصرف داروی آلپرازولام یا قبل از هربار مصرف مجدد این دارو، حتماً راهنمای مصرف دارویی را که پزشک داروخانه به شما می‌دهد مطالعه کرده و از دستورات درج‌شده در آن پیروی کنید. دوز مصرف داروی آلپرازولام به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. تا زمانی که عملکرد و اثربخشی دارو رضایت‌بخش باشد، ممکن است پزشک شما دوز مصرفی داروی آلپرازولام را به‌تدریج افزایش دهد.

اگر برای مدتی طولانی دوز بالایی از آلپزازولام مصرف شود، احتمال بروز علائم ترک ناگهانی دارو، بالا می‌رود، در نتیجه قطع ناگهانی دوز مصرفی این دارو ممکن است به علائمی نظیر تشنج منجر شود. برای جلوگیری از پدیدار شدن این علائم و نشانه‌ها، پزشک شما دوز مصرفی آلپرازولام را تدریجی افزایش می‌دهد. هر کدام از علائم ترک ناگهانی را فوراً با پزشکتان در میان بگذارید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  درمان زود انزالی با تغذیه

هرچند مصرف داروی آلپرازولام به درمان بیماران زیادی کمک کرده است، اما گاهی منجر به اعتیاد داوریی شده است. سابقه‌ی هرگونه سوء مصرف مواد (مصرف بیش از حد الکل یا مواد مخدر)، خطر اعتیاد به داروی آلپرازولام را افزایش خواهد داد. پیروی دقیق از دستورات پزشک، موجب کاهش خطر اعتیاد دارویی می‌شود.

مصرف طولانی‌مدت از داروی آلپروازولام ممکن است عملکرد و اثربخشی دارو را کاهش دهد؛ در چنین شرایطی حتماً این مسئله را با پزشکتان در میان بگذارید.

تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو برای درمان اضطراب یا دیگر اختلالات روانی تنها بر عهده روانپزشک است، از این رو از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنید.

آلپرازولام تداخل دارویی

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی آلپرازولام را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفی‌تان را باپزشک یا داروساز در میان بگذارید. و بدون صلاح‌دید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی آلپرازولام نفرمایید.

داروهای زیر ممکن است با داروی آلپرازولام تداخل داشته باشد. در صورت مصرف این داروها، پزشک خود را مطلع سازید.

  • کاوا
  • سدیم اکسی‌بات

این داروها می‌توانند عملکرد داروی آلپرازولام را تحت تاثیر قرار دهند:

  • داروهای ضد قارچ آزول (کتوکونازول ایتراکونازول)
  • سایمتیدین
  • برخی داروهای ضد افسردگی (فلووکسامین، فلوکستین، نفازودون)
  • داروهای درمان HIV (دلاویریدین یا داروهای بازدارنده‌ی پروتئاز ایندیناویر)
  • آنتی‌بیوتیک‌های ماکرولید (اریترومایسین)
  • ریفامایسین‌ها (ریفابوتین)
  • سنت جونر ورت / عصاره‌ی گل راعی
  • داروهای درمان تشنج (فنی‌توئین)

اگر داروی آلپرازولام را همزمان با داروهایی مصرف کنید که عوارضی همچون خواب‌آلودگی و بروز مشکلات تنفسی دارند، خطر عوارض جانبی جدی داروی آلپرازولام (خواب‌آلودگی شدید، کند دمی و تنفس کم‌عمق) ممکن است افزایش پیدا کند. اگر از مسکن‌های اپیوئیدی، داروهای ضدسرفه (کدئین، هیدروکودون)، الکل، ماری‌جوانا، داروهای خواب‌آور یا ضداضطراب دیگر (لورازپام، دیازپام و زولپیدم) داروهای شل‌کننده‌ی عضلات (کاریسوپردول، سیکلوبنزاپرین) یا آنتی‌هیستامین‌هایی مثل (سیتریزین و دیفن‌هیدرامین) استفاده می‌کنید، حتماً پیش از مصرف آلپرازولام با پزشکتان مشورت کنید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  قرص ظرفشویی فیری

آلپرازولام عوارض

در صورتی که متخصص قرص آلپرازولام را برای شما تجویز کرده است، اطمینان داشته باشید که فوائد آن بیش از عوارضش بوده است. از عوارض شایع مصرف داروی آلپرازولام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برخی از افرادی که از داروهای افسردگی و تثبیت روحیه مانند آلپرازولام استفاده می‌کنند، ممکن است دچار عوارض دیگری مانند ریزش مو یا تپش قلب نیز بشوند. در صورت تشدید یا تداوم هرکدام از این علائم با پزشکتان صحبت کنید.

آلپرازولام 1

  1. به علت احتمال ایجاد وابستگی فقط با تجویز پزشک مصرف شود.
  2. از مصرف الکل در حین مصرف این دارو خودداری کنید.
  3. اثر آرام بخشی این دارو در افراد مسن طولانی تر است؛ لذا حوادثی مثل زمین خوردن در این دسته افراد بسیار محتمل است.
  4. این دارو می تواند هوشیاری شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ در هنگام رانندگی و کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند، احتیاط کنید.
  5. در صورت کم شدن اثربخشی دارو حتما پزشک خود را مطلع کنید.
  6. از قطع کردن ناگهانی دارو خودداری کنید.
  7. گریپ فروت می تواند با این دارو تداخل کند؛ لذا در رابطه با مصرف این میوه با پزشک خود مشورت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکسترومتورفان x بخوانید...