آلپروزولام

آلپروزولام

آلپروزولام

قرص آلپروزولام یا آلپرازولام (Alprazolam) که به آن قرص زاناکس هم گفته می شود، از جمله داروهای ضد اضطراب در شاخه بنزودیازپین ‌ها است. آلپرازولام به خانواده‌ی بنزودیازیپن‌ها تعلق دارد که برای ایجاد تأثیر آرام‌بخش بر روی مغز و اعصاب (دستگاه عصبی مرکزی) اثر می‌کند.

قرص آلپروزولام برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلالات هراس توسط متخصص روانپزشک تجویز می‌ شود. آلپرازولام دارای اثر ضد افسردگی نیز است بنابراین در بعضی موارد برای افراد افسرده تجویز می‌ شود.

البته چون آلپرازولام یک داروی بدون نسخه است افراد زیادی برای درمان بی خوابی های شبانه از آن استفاده می کنند که اشتباه بسیار بزرگی است!

در واقع قرص آلپرازولام برای تسکین مختصر انواع اضطراب هایی که می توانند به بیماری افسردگی منجر شوند مورد استفاده قرار می گیرد.

در بیشتر موارد متخصص اعصاب و روان از این دارو به عنوان مکمل درمانی با داروهای دیگر استفاده می کند، به این منظور که همراه با آلپرازولام از دیگر داروهای اعصاب و روان هم استفاده می شود.

آلپرازولام .5

استفاده خودسرانه این دارو نه تنها درمانی بر بیماری‌های روانی محسوب نمی‌شود، بلکه سلامتی افراد را به شکل خطرناکی تحت تاثیر قرار می‌دهد، به همین دلیل مصرف آن تنها با تجویز پزشک مجاز است.

در مصرف قرص آلپرازولام باید دقت ویژه به خرج دهید چون عوارض آلپروزولام کم نیستند و در صورت استفاده بیش از حد دامن گیر شما خواهند شد.

حالا که متوجه شدیم آلپرازولام برای درمان چیست باید به نحوه مصرف آن هم اشاره کنیم.

جالب است بدانید که آلپرازولام به دو شکل

  1. قرص
  2. و مایع

قابل خریداری است.

هر کدام از اشکال فوق در دوزهای متفاوت قابل استفاده هستند.

آلپرازولام مایع را می توانید همراه با دیگر مایعات ترکیب کرده و میل کنید. اما یادتان باشد از یخ زدن آلپرازولام مایع جلوگیری کنید که دیگر قابل استفاده نخواهد بود!

بیشتر بخوان بیشتر بدان  نی نی سایت عکس رنگی رحم

بر اساس توصیه های روانپزشکی حداکثر دوز مصرف آلپروزولام ۴ میلی گرم در روز می باشد که در وعده های متفاوت می بایست تامین شود.

آلپروزولام عوارض جانبی

شایع ترین عوارض آلپرازولام، عبارتند از:

برخی عوارض جانبی آلپرازولام می تواند باعث خطر مرگ شود. مصرف بیش از حد و یا ترکیب آلپرازولام با داروهای دیگر با عوارض جانبی خطرناکی همراه است.

عوارض جانبی شدید آلپرازولام عبارتند از:

  • تشنج
  • توهم
  • شیدایی
  • کما یا مرگ
  • افکار خودکشی
  • از دست دادن هوشیاری

در صورت مواجهه با این عوارض باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواص اسطوخودوس x بخوانید...