استحاضه چیست
اِسْتِحاضه یکی از خونهایی است که از رحم زن خارج میشود. به زن در این مدت مُسْتَحاضه گفته شده و برای انجام برخی کارها مانند نماز و روزه لازم است احکام خاصی را رعایت کند.
استحاضه در دیدگاه مشهور فقیهان به سه نوع قلیله، متوسطه و کثیره تقسیم میشود. توقف در مساجد، خواندن آیات سجده دار و آمیزش جنسی بر مُستحاضه با رعایت احکامی جایز است.
استحاضه چیست مکارم
خون استحاضه، بیشتر، زرد، سرد وروان است وبدون فشار وسوزش از رحم خارج مىشود. گاهى نیز ویژگىهاى خون حیض را دارد.
فتاوای مراجع تقلید در جزئیات احکام استحاضه متفاوت است و در اینجا به دیدگاه مشهور فقها پرداخته میشود.
از رَحِم بانوان خونهای مختلفی جاری میشود. از دیدگاه فقهی هر خونی که از رحم خارج میشود و ناشی از زخم، حِیض و نِفاس نباشد خون استحاضه خواهد بود. خون استحاضه، در بیشتر موارد، زرد، سرد و روان است وبدون فشار و سوزش از رحم خارج میشود. گاهی نیز ویژگیهای خون حیض را دارد. به زنی که چنین خونی از رحم او خارج میشود یا به اصطلاحْ چنین خونی میبیند، «مُسْتَحاضِه» میگویند. برای تشخیص خون حیض از استحاضه ملاکهایی در فقه قرار داده شده است.(ر.ک. حیض)
استحاضه چیست سیستانی
خون استحاضه مانند سایر خونها نجس است و نباید هیچ بخشی (حتی کمتر از درهم) از بدن یا لباس نمازگزار به خون حیض یا استحاضه آلوده باشد.
خارج شدن خون استحاضه از محل خود باعث باطل شدن وضو و غسل میشود.
اگر مستحاضه اطمینان دارد تا پیش از پایان وقت نماز خون استحاضه کاملا قطع میشود یا به اندازه خواندن نماز خون بند میآید باید صبر کند و در وقت پاکی نماز بخواند.
استحاضه چیست ؟
استحاضه سه قسم است که عبارتند از:
۱. استحاضه قلیله
در استحاضه قلیله باید زن برای هر نماز یک وضو بگیرد و بنا بر احتیاط مستحب، پنبه را آب کشیده و یا عوض کند و باید ظاهر فرج را اگر خون به آن رسیده آب بکشد. استحاضه قلیله، یکی از احکام استحاضه است.
۲. استحاضه متوسطه: در احکام استحاضه،
استحاضه متوسطه آن است که خون در پنبه نفوذ کرده و از طرف دیگر نمایان شود ولی از پنبه به پارچۀ روی آن جاری نشود و حکمش علاوه بر آنچه که در قلیله ذکر شد این است که (در هر شبانه روز) یک غسل برای نماز صبح بر او واجب است، بلکه بنابر اقوی برای هر نمازی که قبل از آن یا در بین آن خون استحاضه متوسطه ببیند، بنا بر این اگر بعد از نماز صبح مستحاضۀ متوسطه شود باید برای نماز ظهر و عصر غسل نماید و اگر بعد از نماز ظهر و عصر مستحاضۀ متوسطه شود باید برای نماز مغرب و عشا، غسل نماید.
۳. استحاضه کثیره
در استحاضه کثیره علاوه بر کارهای استحاضه متوسطه، باید برای هر نماز دستمال را عوض کند، یا آب بکشد و یک غسل برای نماز ظهر و عصر و یکی برای نماز مغرب و عشا به جا آورد و بین نماز ظهر و عصر فاصله نیندازد، اگر فاصله بیندازد باید برای نماز عصر دوباره غسل کند و نیز اگر بین نماز مغرب و عشا فاصله بیندازد باید برای نماز عشا دوباره غسل نماید.
استحاضه چیست رهبری
استحاضه قلیله: اگر خونریزی (لکه بینی) کم باشد به حدی که فقط روی پنبه را آلوده کند و در آن فرو نرود «استحاضه قلیله» است، و وظیفه شما آن است که برای هر نماز یک وضو بگیرید و غسل لازم نیست، و همچنین اگر ظاهر فرج به خون آلوده باشد قبل از نماز آب بکشید.
استحاضه متوسطه: اگر خونریزی به حدی باشد خون در پنبه فرو رود ـ هرچند در یک گوشه آن ـ ولی از پنبه به نوار بهداشتی نرسد «استحاضه متوسطه» است، و وظیفه شما آن است که برای هر نماز یک وضو بگیرید و همچنین بنابر احتیاط واجب هر روز یک غسل قبل از نماز صبح انجام دهید.
استحاضه کثیره: اگر خونریزی زیاد باشد به حدی که خون پنبه را فرا گیرد و به نوار بهداشتی برسد «استحاضه کثیره» است، و وظیفه شما آن است که یک غسل برای نماز صبح و یک غسل برای نمازهای ظهر و عصر (پشت سر هم خوانده شوند) و یک غسل برای نمازهای مغرب و عشا (پشت سر هم خوانده شوند) انجام دهید، و همچنین بنابر احتیاط واجب قبل از هر نماز پنبه و نوار بهداشتی آلوده به خون را عوض کنید.
بدون دیدگاه