تکثیر آلوئه ورا
شاید در نگاه اول تکثیر آلوئه ورا کار آسانی نباشد، اما شما تنها با یک برگ از این گیاه میتوانید آن را تکثیر کنید. البته از آنجایی که آلوئه ورا از برگهای زیادی تشکیل شده، از این رو تکثیر با این روش میتواند با ریسک کمتری همراه باشد. خوشبختانه گیاه آلوئه ورا علاوه بر برگهایش گیاهچهای در پایه گیاه اصلی رشد میدهد.
شما از آن نیز میتوانید برای تکثیر آلوئه ورا استفاده کنید. مزیت استفاده از گیاهچه پای گیاه اصلی این است که این گیاهچه تمام ویژگی گیاه بزرگتر را در خود دارد. فقط اندازه آن در مقیاس بسیار کوچکتر از گیاه اصلی است. از دیگر مزایای استفاده از گیاهچه برای تکثیر آلوئه ورا این است که امکان به ثمر رسیدن آن بسیار بالاتر از برگهای آلوئه ورا است.
چرا که جدا سازی و انتقال آن به یک گلدان جدید کار آنچنان پیچیدهای نیست. در ادامه این مطلب شما را با روش تکثیر آلوئه ورا با استفاده از برگهای آن آشنا میکنیم تا با پیروی از آن بتوانید بدون نیاز به گیاهچه، آلوئه ورا بیشتری پرورش دهید.
تکثیر آلوئه ورا در آب
قبل از هر آبیاری اجازه بدهید که سطح خاک کاملا خشک شود و بعد به آن آب بدهید.
این گیاه خاک خشک را ترجیح میدهد و باید به میزان کمی آب دریافت کند.
در طول فصل گرم سال، هفتهای یکبار و در فصل سرد سال، هر دو هفته یکبار آلوئه ورا را آبیاری کنید.
تکثیر الوئه ورا از برگ
اولین موردی که در هنگام تکثیر آلوئه ورا با استفاده از برگهای آن باید
بدانید این است که آنها ریشه ندارند و همچنین حالت ژله مانند
درون برگهای آلوئه ورا میتواند باعث پوسیدگی آن در گلدان جدید شود.
در هر صورت اگر آلوئه ورای شما دارای گیاهچه است، میتوانید برای تکثیر از آن استفاده کنید؛
چرا که احتمال رشد گیاهچه بسیار بالاتر از برگهای کاشته شده آلوئه ورا است
تکثیر آلوئه ورا از طریق برگ
تکثیر آلوئه ورا از طریق پاجوش
تکثیر از طریق پاجوش سادهترین و بهترین روش قلمه زدن آلوئه ورا است. به این منظور مراحل زیر را انجام دهید:
- پاجوشهایی از گیاه با طول عمر حدود سه تا چهار ماه و دارای چهار تا پنج برگ و به ارتفاع حدود ۲۵-۲۰ سانتیمتر را انتخاب کنید.
- پاجوشها را با ملایمت و به آرامی با حفر خاک اطراف آنها و جداسازی از گیاه مادری، بدون این که به گیاه مادری آسیبی برسد جدا کنید و به گلدان جداگانهای منتقل کنید.
- توجه داشته باشید، هنگام جدا کردن، ریشههای پاجوش آسیب نبیند. به مرور زمان، طی دو تا سه هفته ریشههای گیاه شروع به رشد میکنند و بزرگ میشوند و گیاه جدید تولید میشود.
تکثیر آلوئه ورا با برگ
- قلمه برگ آلوئه ورا نسبت به کاشت پاجوش، احتمال ریشه زایی کمتری دارد، اما در صورت استفاده از هورمون ریشه زایی، شانس ریشه دار شدن گیاه بیشتر خواهد شد.
- برای شروع، یک گیاه مادری سالم را انتخاب کنید و به وسیله قیچی یا چاقوی تیز که قبلا ضدعفونی کردهاید، یکی از برگهای بزرگ گیاه را جدا کنید. از برگهای بالغ و سالم که خیلی پیر، ضعیف و بیمار نیستند برای قلمه گیری استفاده کنید.
- برگ مورد نظر را به طور زاویهدار و به سمت پایین ببرید.
- توصیه میشود، قطعات برگ جدا شده را دو تا سه روز در هوای آزاد قرار دهید و محل بریدگی را در خاکستر چوب فرو کنید تا با از دست دادن رطوبت، محـل بریدگی کمی جمع شود. این کار برای پیشگیری از پوسیدگی محل ریشهزایی لازم است.
- به منظور بالا بردن شانس ریشه زایی قلمه برگ آلوئه ورا، انتهای برگ را به هورمون ریشهزایی آغشته کنید.
- قسمت پایینی برگ بریده شده را در بستر کاشت مناسب (ماسه شسته شده و مرطوب) بکارید و مطمئن شوید حدود یک سوم برگ در خاک فرو رفته باشد.
- توجه داشته باشید بستر کاشت و گلدان زهکشی مناسبی داشته باشد. گلدان را در محلی با شرایط مناسب قرار دهید.
بدون دیدگاه