حساسیت به تخمه آفتابگردان
حساسیت به تخمه آفتابگردان عارضه ای شایع نیست. از علائم آن میتوان به اگزما، خارش دهان و ناراحتی معده اشاره کرد. سابقه خانوادگی و قرارگرفتن در معرض گل آفتابگردان در بروز این آلرژی موثر است.
حساسیت به تخمه آفتابگردان
تخمین زده شده است که بیش از ۱۵ میلیون نفر، حداقل به یکی از مواد غذایی آلرژی دارند که تقریبا ۶ میلیون نفر از آنها کودک هستند. آلرژی غذایی باعث بروز نوعی واکنش ایمنی در بدن میشود. زمانی که حساسیت غذایی دارید، بدن به اشتباه پروتئینهای موجود در آن ماده غذایی را برای شما مضر تشخیص میدهد. در نتیجه شروع به دفاع از بدن میکند. این حالت دفاعی باعث بروز علائم آلرژی میشود. علائم آلرژی میتوانند از بروز کهیر تا آنافیلاکسی متغیر باشند.
آلرژی به تخمه آفتابگردان
علائم حساسیت به تخمه آفتابگردان شبیه به دیگر آلرژیها از جمله آلرژی به بادام زمینی است. این علائم ممکن است خفیف یا شدید باشند. علائمی مانند:
- اگزما
- خارش دهان
- ناراحتی معده
- استفراغ
- آنافیلاکسی
درمان حساسیت به تخمه آفتابگردان
رویکرد درمان معمولاً مبتنی بر نشانههای بیماری است. به عنوان مثال، استفاده از داروهای گشاد کنندهی برونش (bronchodilators) برای بیمار مبتلا به مشکلات تنفسی تجویز خواهد شد. در صورتی که فرد از علائم گوارشی رنج میبرد، داروهای دیگری تجویز خواهد شد. شوک آنافیلاکتیک یک مورد اورژانسی بوده و بیمار نیاز به فوریتهای پزشکی دارد. بیمار بایستی در بیمارستان بستری شده و داروها و مایعات درون وریدی خاصی دریافت نماید. معمولاً تزریق آدرنالین به منظور جلوگیری از بوجود آمدن عوارض و مشکلات ثانویه بر روی بیمار انجام میشود. اکسیژن درمانی نیز ممکن است در صورتی که بیمار دچار ناراحتیهای تنفسی شده باشد، مورد نیاز باشد.
گاهی اوقات پزشکان ممکن است به ایمونوتراپی یا ایمن درمانی برای درمان آلرژی
متوسل شوند. ایمونوتراپی شامل تزریق واکسنهای آلرژی است که به مقدار کم حاوی
مادهی آلرژیزا میباشد. میزان و دوز این ماده به تدریج افزایش خواهد یافت. هنگامی
که بیمار بیشترین میزان و دوز را دریافت نمود، به منظور حساسیت زدایی و یا آشنا و
آماده ساختن سیستم ایمنی بدن نسبت به آن آلرژن، تزریقهای نگهدارنده بر روی او
انجام میشود. با این حال، ایمونوتراپی به عنوان درمان متعارف در نظر گرفته نشده و
ممکن است نتوان در مورد تمام آلرژیها به آن متوسل شد.
بدون دیدگاه