خواص گل نسترن
خواص گل نسترن از جمله گلهای مفید در طب سنتی میباشد. گلهای این گیاه در سه رنگ سفید، قرمز کمرنگ و سفید مایل به گلی وجود دارد. گل نسترن خواص دارویی بسیاری داشته و مصرف دمنوش و عرق این گیاه برای درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. قسمت دارویی این گیاه میوه آن بوده، این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین سی است.
خواص گل نسترن قرمز
۱- عرق نسترن علاوه بر درمان تب و آنفولانزا ، ویتامین C همچنین قادر به رفتار مانند یک آنتی اکسیدان است که قادر است سیستم ایمنی بدن را علیه حملات بیماریهای مختلف ارتقا دهد.
۳- گل نسترن رشد سلولهای سرطانی را که معمولا در مغز گسترش مییابند را کاهش میدهد.
۴- گل نسترن سر دردهای عصبی را درمان میکند. مصرف شربت و چای نسترن نیز فرح بخش بوده و باعث حس شادی و طراوت میگردد. برای رفع مشکلات بیخوابی مفید بوده و به طورکلی باعث تقویت اعصاب میگردد.
۵- محتوای فلاونوئید و آنتی اکسیدان موجود در گل نسترن تاثیر مناسبی در تثبیت سلامتی قلب دارد. مصرف دمنوش نسترن در تقویت قلب بسیار موثر میباشد. مقداری میوه گل نسترن را در آب جوشانده و روزانه ۳ فنجان از آن را میل کنید.
خواص گل نسترن
گل نسترن که در زبان انگلیسی به آن Dog Rose (به معنی رزِ سگ) گفته میشود، به این دلیل چنین نامی گرفت که سالها پیش مردم معتقد بودند که که میتوان از ریشه گل نسترن برای درمان کسانی که توسط سگ هار گاز گرفته شدند، استفاده کرد. نام علمی و لاتین گل نسترن نیز Rosa Canina است. گل نسترن اغلب «گل رز وحشی» نیز نامیده میشود و همچنین بهدلیل خاردار بودن آن ، گل بریارد نیز نام میگیرد (بریارد، سگی است که موی بلند و زبر و گوشهای تیز دارد). بنابراین نامهای مختلف این گل عبارتند از: briar-rose ، dog briar، wild rose، dog berry ، witches’ briar ، common briar rose، brier.
خواص گل نسترن زرد
گل نسترن بومی شمال آفریقا، خاورمیانه و اروپاست. این گل در امتداد کنارههای جنگلها، پرچینهای کنار چمنزارها و در خاک نسبتاً خشک (بهویژه خاک گچی) رشد میکند. بوتههای آن در صورت مراقبت مناسب میتوانند تا ۳ متر رشد کنند.
گل نسترن مانند بیشتر گونههای گل رز، درختچهای برگریز با برگهای بزرگ، ساقههای خاردار و گلهای پنج گلبرگی است که گلهای آن کمی معطر هستند و این عطر اغلب از تابستان تا پاییز روی گیاه باقی میماند. برگهای گل نسترن در طرفین ساقهها به ۲ الی ۳ جفت برگچه کوچکتر و دندانهدار تقسیم میشوند. همچنین گلهای فراوانی که در اوایل تابستان تولید میشوند معمولاً صورتی کمرنگ هستند اما رنگ آنها ممکن است از سفید خالص تا صورتی، متغیر باشد.
خواص گل نسترن وحشی
۲ قاشق غذاخوری (۱۶ گرم) از میوه گل نسترن شامل مواد مغذی زیر است:
- کالری: ۲۶
- کربوهیدرات: ۶ گرم
- فیبر: ۴ گرم
- ویتامین A : 4 درصد از ارزش غذایی روزانه (DV)
- ویتامین B5 : 3 درصد از DV
- ویتامین C : 76 درصد از DV
- ویتامین E : 6 درصد از DV
خواص گل نسترن کوهی
خواص گل نسترن سفید
ادرار آور خوب
محتوای گل نسترن و میوه ی آن شامل پکتین اسید است که آن را به یک مدر خوب تبدیل کرده است و کلیه ها را از سموم پاک سازی کرده و به صورت خودکار قادر است تا سلامتی کلیه ها را به صورت عمومی تثبیت کند. 10 گرم میوه نسترن را در 300 سی سی آب جوش 15 دقیقه دم کرده قبل از هر غذا یک فنجان برای درمان حبس البول بنوشید.
خواص گل نسترن در طب سنتی
مصرف خوراکی میوه گل نسترن، هیچگونه مسمومیتی ایجاد نمیکند و 100 گرم از آن حاوی بیش از 1200 میلیگرم ویتامین C است؛ مصرف مقادیر کم آن هیچ عارضهای در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی آن هم گزارشی ارائه نشده است؛ در کتب اروپایی، مانند کمیسیون E، عوارض مصرف مقدار زیاد این میوه ناشناخته گزارش شده است.
البته کارگرانی که به طور مداوم در معرض میوههای گل نسترن هستند، ممکن است دچار حساسیت و مشکلات تنفسی شوند؛ بعضی از این عوارض در واقع، حساسیت نیستند بلکه پرزهای ریز میوه گل هستند که مانند پشم شیشه بر روی پوست تحریکات مکانیکی پوستی ایجاد میکنند.
خواص گل نسترن چیست
در دوران نقاهت از دمکرده میوه این گیاه استفاده شود؛ برای جوشانده میوه این گیاه را نباید زیاد جوشاند. برای ناراحتیهای لثه و درد دندان از جوشانده این گیاه مزمزه شود؛ برای رفع حالت سستی در بدن از جوشانده میوه این گیاه بنوشند.
برای درمان التهاب کلیه از جوشانده میوه این گیاه استفاده میشود و برای درمان یبوست از مربای گل نسترن استفاده شود.
برای درمان ورم مثانه از دمکرده میوه این گیاه استفاده میشود؛ میوه این گیاه سرشار از کلسیم است.
دم کرده میوه این گیاه تصفیهکننده خون است؛ جهت برطرف کردن غم و اندوه 10 گرم میوه این گیاه را در 300 سیسی آب سرد به مدت 3 ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید 15 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان بنوشند.
بدون دیدگاه