زود انزالی شدید
انزال زودرس یا زودانزالی یکی از اختلالات جنسی میباشد. هنگامی که مرد، قبل از آنکه شریک جنسیاش ارضا شود، دچار انزال شده و از او اسپرم خارج شود، گفته میشود مرد دچار انزال زودرس است.در این مقاله هلث کده به بررسی علل زود انزالی شدید در مردان می پردازیم.و البته درمان ها و راهکارهای آن را بیان می کنیم. با ما باشید.
زود انزالی چیست؟
گاهی انزال زودرس طبیعی بوده و بر اثر پرهیز طولانی از مسایل جنسی به وجود میآید. انزال زودرس دائمی، مشکلی جدی بوده و به عدم رضایت خود شخص یا شریک جنسیاش منجر میشود.
اگر هر دو طرف در طلب بهبودی باشند، درمان موفقیتآمیز است، باید به فرد مذکر اجازه داد که اطمینان رسیدن به تحریک جنسی طولانی را داشته باشد و به طرف مؤنث هم باید یاد داد که خیلی زود و به آسانی تحت تأثیر قرار گیرد.
مدت زمان
بهطور طبیعی مدت زمان لازم برای اینکه یک مرد به ارگاسم برسد بین۵ تا ۱۰دقیقه (بسته به سن و شرایط جسمی فرد) متغیر و بهطور متوسط ۵ دقیقه برای مردان جوان است. هر چند بیشتر آقایان تمایل دارند مدت زمان بیشتری تا رسیدن به ارگاسم داشته باشند ولی زمان ارگاسم اصلاً مهم نبوده و کیفیت ارگاسم به ویژه همزمانی ارگاسم طرفین از اهمیت برخوردار است.
راهکار
اگر دو طرف بهطور همزمان به ارگاسم برسند حتی اگر مدت کمی نزدیکی کرده باشند در آن صورت سکس موفقی داشتهاند. اکثر مردان به موضوع معاشقه (foreplay) قبل از انجام عمل نزدیکی بیتوجه بوده لذا شریک جنسی آنها بعد از خودشان به ارگاسم میرسد و همین موضوع در تماسهای بعدی باعث تنش شده و انزال زودرس را تشدید میکند.
پرهیز از هیجانزدگی و حفظ آرامش نه تنها باعث از بین رفتن انزال زودرس میشود بلکه باعث طولانی شدن رابطه و احساس رضایت طرفین میشود. پیشنوازی یک تجربه جنسی شامل لمس کردن، ماساژ دادن و نوازش دادن بدن شریک جنسی بدون انجام دخول است که در صورتیکه با نفسهای عمیق و آرام همراه باشد میتواند به درمان زودانزالی کمک فراوانی بکند. زنها به ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای تحریک شدن از نظر جنسی نیاز دارند در حالی که مردها به سرعت بسیار بیشتری تحریک میشوند. با تمرین طولانی مدت پیشنوازی، مردها یاد میگیرند که هیجان خود را کنترل کنند و بدین ترتیب از نظر روانی تمرکز لازم برای جلوگیری از انزال خود را در دراز مدت پیدا میکنند.
راهکار دارویی
داروهای متعددی بر بهبود عملکرد انزال اثر میگذارند؛ از جمله گروه داروهای ضد افسردگی مانند سیتالوپرام و سرترالین که از مهمترین عوارض آنها میتوان به تأخیر در انزال اشاره کرد. این داروها باید سه ساعت پیش از نزدیکی مصرف شود و در اکثر موارد رضایت بخش بودهاند ولی عوارض دیگری مانند حالت تهوع بالا رفتن فشارخون و تپش قلب در هنگام استفاده از دوز بالا گزارش شدهاند. همچنین مقدار ۱٪ میلیگرم رزرپین (سرپازیل) در شب تجویز میگردد. گفته میشود که این دارو رفلکس انزال را به تأخیر میاندازد و داروهای آرام بخش مثل دو میلیگرم دیازپام (والیوم) از طریق کاهش سطح پاسخ هیجانی و جنسی عمل میکند. اگر سیستم عصبی سالم باشد، داروها در درمان این حالت ضروری نیستند. هر دارویی با اثر روان گردانی یا تداخل اثر با سیستم خودکار، ممکن است موجب نا توانی جنسی شود.
عدم موفقیت در انزال خالص با مصرف تیوریدازین (ملریل) و گوانتیدین (ایملین) و به خصوص با ایندورامین که یک داروی بلوککنندهٔ گیرندههای الفاادرنرژیک میباشد همراه است. برای درمان زود انزالی همچنین از داروی داپوکستین که خط اول درمان دارویی میباشد استفاده میگردد. این دارو زمان انزال را افزایش داده و کنترل بر انزال را بهبود میبخشد. داپوکستین نوعی مهارکننده باز جذب سروتونین (SSRI) است.نشان دادهشدهاست که SSRIها در درمان زود انزالی مفید هستند. جنبه منفی SSRIها این است که بهمنظور دستیابی به اثر مورد نظر، باید به صورت روزانه مصرف شوند.
تاثیر ورزش بر زود انزالی
حرکات ورزشی روزانه علاوه منافع دیگر برای پیشگیری و درمان زود انزالی مؤثر هستند. تمرکز اصلی در نرمشها و ورزشهای روزانه تحت فشار قرار دادن عضلات بخش تحتانی است. از آنجایی که اندام شکمی نقش بسیار مهمی در رابطه جنسی بازی میکند، نرمشهای تقویت عضلات شکمی را بیشتر متخصصان توصیه میکنند.
مطالب تصادفی برای شما:
- معایب اپیلاسیون
- علائم بارداری لک بینی
- چه زمانی علائم بارداری مشخص میشود
- نی نی سایت عمل بینی گوشتی
- یائسگی در مردان نی نی سایت
- وکیل در شیراز
- وردپرس
روش فشار دادن به طریق ماسترز و جانسون
اگر طرف مؤنث آلت را به مدت چند ثانیه فشار دهد از نعوظ ان کمی کاسته میشود و موقتأ تحریک برای انزال از بین میرود. این کار را میتوان چندین بار انجام داد که موجب امتداد یافتن و طولانی شدن فاز هیجانی شده و طرف مذکر را به انزال طبیعی یا دیررس عادت میدهد.
عوامل زود انزالی
مهمترین عامل ایجاد و تشدید انزال زودرس در مردان اضطراب است. از دیگر عوامل میتوان به اختلال نعوظ، افسردگی، توقعات غیر منطقی جنسی از خود، مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر اشاره کرد.
اکثر موارد زود انزالی فاقد عامل یا دلیل خاص است. عوامل روانی مثل اضطراب، احساس گناه یا افسردگی نیز ممکن است به زود انزالی منجر شوند. در برخی موارد، زود انزالی ممکن است به خاطر عوامل پزشکی مثل مشکلات هورمونی، آسیبهای جسمی و یا عوارض جانبی بعضی داروها باشد. ابتلا به عارضه زود انزالی منجر به بروز اختلالات روان مانند اضطراب، افسردگی و سردی روابط زوجین میشود و بر روان آنان تأثیر میگذارد.
در 10 الی 15 سال اخیر مطالعات بیشماری در زمینه درمان دارویی زود انزالی گزارش شده که به طور مرکزی (مغز) یا محیطی (دستگاه تناسلی)، موجب کنترل و به تاخیر انداختن انزال میگردد. در این مقاله قصد داریم به معرفی داروی زود انزالی بپردازیم.
منبع:ویکی پدیا
درمان زود انزالی
در چند دهه گذشته درمان زود انزالی مشخصا توسط روانپزشکان و سکسولوژیستها صورت میگرفت و در اوایل سال 1970 به صورت رفتار درمانی توسط دو نفر روانپزشک زن و مرد به نامهای مسترز و جانسون انجام می شد.
گزینه های معمول درمانی برای انزال زودرس شامل تکنیک های رفتاری ، بی حسی موضعی ، داروها و مشاوره است. به خاطر داشته باشید که یافتن روش درمانی یا ترکیبی از روشهای درمانی مناسب برای شما ممکن است زمان بر باشد. درمان رفتاری به همراه دارو درمانی ممکن است موثرترین دوره باشد.
این درمان در چند دهه توسط این دو نفر روانپزشک به روش رفتار درمانی که مستلزم رابطه اجرایی توسط بیمار بود. دوره درمانی طولانی مدت بود و بیمار از ادامه آن خودداری مینمود و آن دسته از بیمارانی که تن به این روش درمانی میدادند، نتیجهای مطلوب نمیگرفتند.
در همان زمان روانپزشکان دیگری مسئله درمان طبی- دارویی را پیشنهاد میکردند ولی متاسفانه توسط این دو پزشک مورد ملامت و سرزنش قرار میگرفتند. در 10 الی 15 سال اخیر مطالعات بیشماری در زمینه درمان دارویی با داروهای مختلف گزارش شده که به طور مرکزی (مغز) یا محیطی (دستگاه تناسلی) موجب کنترل و به تاخیر انداختن انزال میگردد.
امروزه برای درمان زود انزالی، اورولوژیست ها قادر به تشخیص مسئله و ارائه راه درمان به خصوص می باشند. انزال زودرس زمانی اتفاق می افتد که مرد یا شریک زندگی اش زودتر از آنچه دوست دارد به انزال می رسد. انزال زودرس یک شکایت رایج جنسی است. از هر 3 نفر 1 نفر این مشکل را تجربه می کند.
درمان دارویی زود انزالی
داروی زود انزالی در اصل برای افزایش مدت یا حجم انزال در مردان استفاده می شود. داروهایی که در حال حاضر در سطح جهان برای درمان این بیماری جنسی به کار میرود از دسته داروهای SSRIS هستند که شامل سیتالوپرام، پاروکستین، فلوکستین، سرترالین میباشند. نتیجه درمانی این داروها در طول درمان 12 هفته ، 80 درصد میباشد.
قابل ذکر است که یک دارو ممکن است در فردی درمان مناسب ایجاد کند در حالی که همین دارو در فرد دیگر اثر مناسب درمانی نداشته باشد، لذا بیمار پس از 5 روز مصرف دارو چنانچه نتیجهای نگرفت باید برای تغییر دارو مراجعه کند.
بهترین دارو برای درمان زود انزالی چیست؟
داروهای بازدارنده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) مانند اسیتالوپرام، سرتالین، پاروکستین یا فلوکستین برای تاخیر در انزال مصرف میشوند. در بین اینها به نظر میرسد داپوکستین بیشترین تاثیر را دارد.
سروتونین زود انزالی
مطالعات تجربی نشان داده که سروتونین و گیرنده های آن، کنترل عصبی انزال در حیوانات را تنظیم میکنند. به علاوه بر روی حیوانات نشان داده است که کاهش سروتونین و فعال نمودن گیرنده های مربوط به آن منجر به یک انزال سریعتر میگردد. دو روش درمانی با داروهای فوق وجود دارد.
چون استفاده مداوم و طولانی مدت دارو ممکن است بیمار را از استفاده دراز مدت آن باز دارد، لذا استفاده دارو 3 ساعت قبل از عمل جنسی روش دیگر درمان است. نتایج این روش با روش طولانی مدت 12 هفته چندان تفاوتی ندارد. این نوع روش درمانی در سال 1979 توسط Alilenious گزارش شد.
کلومی پرامین
طی مطالعاتی گزارش شده کلومی پرامین، در درمان زود انزالی موثر است ولی به علت عوارض 5 الی 15 درصدی آن مانند اختلال دید، خشکی دهان و سایر عوارض کولینرژیک مصرف آن محدود گردیده است. داروی ذکر شده با مختل کردن بازجذب سروتونین در مغز باعث افزایش سروتونین شده و باعث به تاخیر انداختن انزال می گردد.
داروهای فوق به طور گستردهای در درمان افسردگی استفاده میشوند و به علت عارضه به تاخیر انداختن انزال و بعضا قطع انزال، برای درمان زود انزالی در انسان استفاده میشوند.
داروهای نامبرده دارای مکانیسم و اثر مشابهی هستند و شواهدی موجود است که نشان میدهد که سیتالوپرام و فلوواکستین اثرات کمتری نسبت به داروهای پاروکستین، سرترالین و فلوکستین در به تاخیر انداختن انزال دارند. با کشف اثر و مکانیسم این داروها، راهی به سوی درمان زود انزالی را پیش روی ما قرار داد.
فلوکستین
داروی فلوکستین بعد از قطع درمان 3 تا 6 ماه بهبودی گزارش گردیده و نقش بالقوهای در درمان زود انزالی دارد. این دارو به خوبی در اکثر بیماران قابل تحمل بوده و عوارض دارو، اضطراب، بی خوابی به مقدار کم، کاهش میل جنسی و گاهی عدم انزال میباشد. عدم دفع انزال ممکن است تا چند هفته پس از قطع دارو باقی بماند که گمان میرود به علت دفع آهسته متابولیتهای آن باشد.
عوارض جانبی فلوکستین
در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک به فلوکستین (کهیر، دشواری در تنفس، تورم در صورت یا گلو) یا واکنش شدید پوستی(تب، گلودرد، سوزش چشم، درد پوست، بثورات پوستی قرمز یا بنفش، تاول و لایه برداری) سریعا به پزشک مراجعه کنید.
هرگونه علائم جدید یا وخیم را به پزشک خود گزارش دهید، از جمله: تغییرات روحی و رفتاری، اضطراب، حملات پانیک، اشکال در خواب، یا احساس تحریک، آشفتگی، پرخاشگری، بی قراری، بیش فعالی(ذهنی یا جسمی)، افسردگی، یا فکرهایی در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خود.
در صورت وجود علائم زیر با پزشک خود تماس بگیرید:
- تاری دید، درد چشم یا تورم یا دیدن حفره در اطراف چراغ.
- ضربان قلب سریع یا تپش قلب، ضربان در قفسه سینه، تنگی نفس و سرگیجه ناگهانی.
- سطح پایین سدیم در بدن- سردرد، سردرگمی، گفتار سریع، ضعف شدید، استفراغ، از دست دادن هماهنگی، احساس عدم ثبات.
- واکنش شدید سیستم عصبی- عضلات بسیار سفت و سخت، تب بالا، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع یا ناهموار، لرزش، غش.
در صورت بروز علائم سندروم سره تونین، سریعا به اورژانس مراجعه کنید، مانند: آشفتگی، توهم، تب، تعریق، لرز، ضربان قلب تند، سفتی عضلات، از بین رفتن تعادل، تهوع، استفراغ یا اسهال.
علت دقیق انزال زودرس مشخص نیست. در حالی که زمانی تصور می شد فقط روانشناختی است، پزشکان اکنون معتقدند که انزال زودرس شامل تعامل پیچیده ای از عوامل روانی و بیولوژیکی است.
علل روانشناختی زود انزالی

علل روانشناختی زود انزالی
عوامل روانشناختی که ممکن است نقش داشته باشند عبارتند از:
- تجارب اولیه جنسی
- سوء استفاده جنسی
- تصویر بد بدن
- افسردگی
- نگران انزال زودرس
- احساسات گناهی که تمایل شما به عجله در برخوردهای جنسی را افزایش می دهد
عوامل دیگری که می توانند نقش داشته باشند عبارتند از:
اختلال در نعوظ
مردانی که نگران به دست آوردن یا حفظ نعوظ در حین رابطه جنسی هستند ، ممکن است
الگویی از عجله در انزال ایجاد کنند که تغییر آن دشوار است.
اضطراب
بسیاری از مردان مبتلا به انزال زودرس همچنین دارای مشکلات اضطرابی هستند – یا به طور خاص در مورد عملکرد جنسی یا مربوط
به سایر مسائل دچار اضطراب هستند.
مشکلات رابطه
اگر روابط جنسی رضایت بخشی با شرکای دیگر داشته اید که
در آن انزال زودرس به ندرت اتفاق می افتد یا اصلاً اتفاق نمی افتد،
ممکن است مسائل بین فردی بین شما و
شریک زندگی فعلی شما در ایجاد این مشکل نقش داشته باشد.
برای دریافت نوبت و مشاوره با پزشک خود همین حالا تماس بگیرید
علائم انزال زودرس
علامت اصلی انزال زودرس عدم توانایی در تأخیر انزال بیش از یک دقیقه پس از نعوظ است. با این حال، این مشکل ممکن است در همه موقعیت های جنسی، حتی در هنگام خودارضایی نیز رخ دهد.
انزال زودرس را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
مادام العمر (اولیه): انزال زودرس مادام العمر در تمام مدت یا تقریباً تمام اوقات با شروع اولین برخوردهای جنسی شما اتفاق می افتد.
اکتسابی (ثانویه): انزال زودرس اکتسابی پس از تجربه قبلی جنسی بدون مشکلات، انزال ایجاد می شود.
بسیاری از مردان احساس می کنند که علائم انزال زودرس را دارند، اما علائم مطابق با معیارهای تشخیصی انزال زودرس نیست. در عوض این مردان ممکن است دارای انزال زودرس متغیر طبیعی باشند، که شامل دوره های انزال سریع و همچنین دوره های انزال طبیعی است.
چه موقع برای درمان زود انزالی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر در بیشتر برخوردهای جنسی زودتر از موقع به انزال می رسید با پزشک خود صحبت کنید. برای مردان معمول است که از بحث در مورد نگرانی های مربوط به سلامت جنسی احساس خجالت می کنند، اما اجازه ندهید که این موضوع شما را از گفتگو با پزشک باز دارد. انزال زودرس یک مشکل شایع و قابل درمان است.

چه موقع برای درمان زود انزالی به پزشک مراجعه کنیم؟
برای برخی از مردان، مکالمه با پزشک ممکن است به کاهش نگرانی در مورد انزال زودرس کمک کند. به عنوان مثال ،
شنیدن اینکه انزال زودرس گاه به گاه طبیعی است و
متوسط زمان از شروع رابطه تا انزال حدود پنج دقیقه است ،
سبب ایجاد اطمینان خاطر می شود.
تمرینات کف لگن ( کگل ) برای بهبود زود انزالی
عضلات ضعیف کف لگن ممکن است توانایی شما در تأخیر در انزال را مختل کنند. تمرینات کف لگن(تمرینات کگل) می توانند به تقویت این عضلات کمک کنند. برای انجام این تمرینات اقدامات زیر را انجام دهید:
1- عضلات مناسب را پیدا کنید. برای شناسایی عضلات کف لگن، ادرار کردن را در وسط کار متوقف کنید یا ماهیچه هایی را که مانع عبور گاز می شوند، سفت کنید. این مانورها از عضلات کف لگن شما استفاده می کنند. پس از شناسایی عضلات کف لگن، می توانید تمرینات را در هر موقعیتی انجام دهید، اگرچه انجام آن ها در حالت دراز کشیده راحت تر است.
2- تکنیک خود را کامل کنید. عضلات کف لگن را سفت کنید، انقباض را به مدت سه ثانیه نگه دارید و سپس به مدت سه ثانیه استراحت کنید. چند بار پشت سر هم آن را تکرار کنید. با قوی شدن عضلات، سعی کنید تمرینات کگل را هنگام نشستن، ایستادن یا راه رفتن انجام دهید.
3- تمرکز خود را حفظ کنید. برای رسیدن به بهترین نتیجه، فقط روی عضلات کف لگن تمرکز کنید. مراقب باشید که عضلات شکم، ران یا باسن خود را خم نکنید. از نگه داشتن نفس خودداری کنید. درعوض، در طول تمرینات راحت نفس بکشید.
4- روزانه 3 بار تکرار کنید. حداقل سه مجموعه از 10 تکرار در روز را هدف قرار دهید.
استفاده از تکنیک مکث
پزشک ممکن است به شما و شریک جنسی شما استفاده از روشی به نام تکنیک مکث را توصیه کند. این روش به شرح زیر است:
- فعالیت جنسی را طبق معمول از جمله تحریک آلت تناسلی شروع کنید، تا زمانی که احساس آمادگی تقریبی برای انزال کنید.
- انتهای آلت تناسلی شریک جنسی خود را فشار دهید، در نقطه ای که سر آلت به تنه می پیوندد، و فشار را برای چند ثانیه حفظ کنید، تا زمانی که میل به انزال بگذرد.
- فشار را در صورت لزوم تکرار کنید.
با تکرار هر چند بار که لازم باشد می توانید به نقطه ورود شریک خود بدون انزال برسید.
بعد از چند جلسه تمرین، دانستن چگونگی تأخیر در انزال ممکن
است به عادت تبدیل شود که دیگر نیازی به تکنیک مکث ندارد.
اگر تکنیک مکث باعث ایجاد درد یا ناراحتی می شود، تکنیک دیگر متوقف کردن تحریک جنسی درست قبل از انزال است. صبر کنید تا سطح برانگیختگی کاهش پیدا کند و دوباره شروع کنید. این روش به عنوان تکنیک توقف شروع شناخته می شود.
استفاده از کاندوم
کاندوم ممکن است حساسیت آلت تناسلی را کاهش دهد، که می تواند به تأخیر در انزال کمک کند. کاندوم های “کنترل اوج” از بدون نسخه در دسترس هستند. این کاندوم ها حاوی مواد بی حس کننده مانند بنزوکائین یا لیدوکائین هستند
یا از لاتکس ضخیم تر برای تأخیر در انزال ساخته شده اند.
آمپول درمان زود انزالی
همین جا صراحتا بگوییم: به هیچ وجه از آمپول درمان زود انزالی استفاده نکنید! این امر بسیار خطرناک است و ممکن است باعث از دست رفتن قوای جنسی فرد شود.
زود انزالی ثانوی
در افراد مبتلا به زود انزالی ثانوی وقتی درمان از داروی پاروکستین و رفتار درمانی
به صورت قطع و وصل انزال به مدت 12 هفته صورت گیرد،
فقط 70 درصد بیماران قادر به حفظ و نگهداری و
کنترل انزال خواهند بود و دوره درمان به طور متوسط 3 ماه میباشد.
عود سریع در 30 درصد مبتلایان به انزال اولیه بعد از درمان بوجود می آید. درصد بهبودی انزال زودرس بعد از درمان بستگی به این دارد که آیا عامل انزال اظطراب بوده یا التهاب پروستات یا ژنتیک باعث آن شده باشد.
بدون دیدگاه