سرترالین ۵۰
قرص سرترالین 50 برای چیست؟ قرص سرترالین باعث افزایش روحیه فرد، کیفیت خواب، اشتها و سطح انرژی میشود و همچنین ممکن است به بازیابی علاقه به زندگی روزمره کمک کند. به همین منظور گاهی به عنوان قرص خواب نیز تجویز می شود. قرص سرترالین ممکن است باعث کاهش ترس، اضطراب و افکار ناخواسته هم شود. این دارو همچنین وسواس و اجبار برای انجام کارهای تکراری را (مانند وسواس در شست و شوی دست، وسواس شمارش و بررسی کردن) که در زندگی روزمره اختلال ایجاد میکند، کاهش میدهد.
سرترالین از دسته داروهای ضد افسردگی است و برای درمان افسردگی، حملههای هراس یا پانیک اتک، اختلالات وسواس، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال بدریختی بدن و شکل شدیدی از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) استفاده میشود.
سرترالین ۵۰ چیست
سرترالین یکی از مهمترین قرصهای حوزه دارو درمانی برای درمانهای روانشناختی است که به تشخیص و تجویز درمانگر متخصص ارائه میشود. این قرص از گروه داروهای ضد افسردگی است که در موارد مختلف، مانند اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلال هراس و همچنین وسواس تجویز میشود.
برای اینکه قرص سرترالین و اثربخش آن را روی مغز بشناسید، بهتر است درباره چگونگی کارکرد این قرص بیشتر بدانید.
سرترالین ۵۰
سروتونین نوعی ماده شیمیایی است که توسط نورونها در مغز ترشح میشود. سروتونین وظیفه تحریک سایر نورونها را در مغز برعهده دارد و پس از انجام کار خود، توسط پمپهای موجود در مغزن، مجددا به مغز بازگردانده و بازیابی میشود.
سرترالین دارویی است که بهعنوان مهارکننده پمپ جمعکننده سروتونین معرفی میشود. بنابراین با افزایش میزان سروتونین در میان نورنها، مانع از ایجاد علائم اضطراب و افسردگی میشود.
شناختن عوارض سرترالین و موارد مناسب برای مصرف این قرص، کمک میکند که با اطلاعات کافی و کامل، پس از تجویز پزشک، آن را مصرف کنید.
سرترالین ۵۰ برای چیست
- قبل از شروع به مصرف سرترالین راهنمای دارویی داخل جعبه را با دقت بخوانید و از پزشک یا دکتر داروخانه راهنمایی بگیرید.
- این دارو به صورت خوراکی، همراه یا بدون غذا طبق تجویز پزشک و معمولا ۱ بار در روز (صبح یا شب) مصرف میشود.
- توصیه میشود کپسول خوراکی این دارو معمولا بعد از صبحانه یا پس از شام مصرف کنید.
- اگر برای مشکلات قاعدگی این دارو را مصرف میکنید، ممکن است پزشک شما سرترالین را برای هر روز ماه یا فقط ۲ هفته قبل از شروع دوره قاعدگی تجویز کند.
- دوز مصرف داروی سرترالین به وضعیت پزشکی بیمار و پاسخدهی بدن به دارو بستگی دارد.
- برای کاهش خطر بروز عوارض جانبی این دارو مانند خشکی دهان و گیجی ممکن است روانپزشک درمان را از دوزهای کم این دارو شروع کند و بعد آن را اضافه کند.
سرترالین ۵۰ عوارض
عوارض جانبی که نیاز به توجهات پزشکی دارند عبارتند از:
عوارض با شیوع بیشتر: کاهش تمایلات جنسی.
عوارض جانبی با شیوع کمتر: خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان و یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بیاراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست.
عوارض جانبی که در صورت ادامه بروز و یا مزاحمت برای بیمار نیاز به توجهات پزشکی دارند عبارتند از:
عوارض با شیوع بیشتر: سرگیجه، كاهش اشتها، اسهال و یا مدفوع نرم، خشكي دهان، تهوع، گرفتگی معده، كاهش وزن، سردرد، افزايش تعريق، بی خوابی، خستگی، لرزش.
عوارض نادر: آشفتگی، اضطراب، تغییر دید، یبوست، گرگرفتگی و یا قرمزی پوست، کاهش اشتها، استفراغ و خمیازه.
سرترالین ۵۰ چه قرصی است
- مصرف سرترالین در زمانهای منظم باعث میشود بیشترین بهره از آن را ببرید. برای کمک به یادآوری، این دارو را در ساعت معینی هر روز مصرف کنید.
- مصرف قرص سرترالین طبق دستور پزشک بسیار اهمیت دارد.
- اگر احساس بهبود کردید به مصرف سرترالین ادامه دهید و بدون مشورت با روانپزشک مصرف سرترالین را قطع نکنید.
- ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.
- در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و روانپزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.
سرترالین ۵۰ سبحان
تا 14 روز پس از و یا در طول مصرف این دارو، از مصرف داروهای مهارکننده MAO خودداری کرده و نیز تا 14 روز پس از و یا در طول مصرف داروهای مهار کننده MAO از مصرف سرترالین خودداری نمایید.
در صورت مصرف داروهایی نظیر استمیزول، دیژیتوکسین، موکلوبماید، داروهای محرک سروتونین و یا داروهایی با فعالیت سروتونرژیکی مانند ترفنادین، ضد افسردگیهای سه حلقهای و وارفارین پزشک معالج را در جریان قرار دهید.
ممکن است دارو موجب افزایش حالات افسردگی و یا سرخوشی در برخی از بیماران گردد. احتمال بروز این حالات در بیماران با سابقه تغییرخلق بیشتر است.
جهت قطع مصرف دارو باید مقدار را به تدریج کاهش داد تا بیمار دچار عوارض قطع مصرف نگردد. این عوارض شامل آشفتگی، اضطراب، سرگیجه، سردرد، افزایش تعریق، بی خوابی، تهوع، لرزش و خستگی بی دلیل میباشد.
عوارض جانبی دارو وابسته به مقدار و مدت مصرف میباشد و با کاهش مقدار و یا 2 هفته پس از مصرف کاهش مییابد.
از تجویز مقادیر بالای دارو به بیمارانی که تمایل به خودکشی داشته و یا الکلی میباشند، خودداری کنید.
سرترالین ۵۰ برای زود انزالی
یکی از دلایل انزال زودرس یا زودانزالی افسردگی است. در صورتیکه افسردگی برطرف شود، زودانزالی هم بهبود مییابد، اگر دلیل ایجاد آن افسردگی باشد. سرترالین میتواند کمک کند که نعوظ برای مدت طولانیتری پایدار باشد. البته این دارو به طور رسمی برای درمان زودانزالی استفاده نمیشود و در مواردی مشاهده شدهاست که به طولانیتر شدن نعوظ کمککردهاست.
دوز مصرفی سرترالین ۵۰ برای زودانزالی معمولا ۵۰ میلی گرم در هر ۱۲ ساعت است. البته دوز مصرفی سرترالین از ۲۵ میلی گرم شروع میشود و به ۲۰۰ میلی گرم در روز میرسد. پزشک میتواند دوز مورد نظر را تعیین کند.
سرترالین ۵۰ در شیردهی
مصرف این دارو در دوران بارداری و یا شیردهی تنها زمانی مجاز است که نیاز به آن کاملاً محرز شده باشد و فواید حاصله به طورکامل بر زیان احتمالی آن بر جنین و یا نوزاد برتری داشته باشد.
بدون دیدگاه