سفیکسیم

سفیکسیم

سفیکسیم

داروی سفیکسیم یا سفکسیم، نوعی آنتی‌بیوتیک است که به خانواده‌ی آنتی‌بیوتیک‌های سفالوسپورین تعلق دارد و در درمان عفونت‌های مختلف میکروبی موثر است. ین دارو جهت درمان کوتاه مدت عفونت ها شامل عفونت ادراری، عفونت قفسه ی سینه و عفونت گوش و عفونت حلق و حتی بیماری کرونا نیز تجویز می گردد.

سفیکسیم ۴۰۰ چند ساعت یکبار

سفیکسیم ۴۰۰ میلی گرم از راه خوراکی به صورت دوز منقسم هر ۱۲ ساعت یکبار مصرف می شود. گاهی زمان مصرف سفیکسیم ۴۰۰ هر ۲۴ ساعت یک بار است.

از آنجا كه عموماً عفونت ها مسری می باشند مصرف بي رويه ی آنتی بیوتیک ها نه تنها براي خود فرد بيمار بلكه براي ساير افراد جامعه نیز مشکل آفرین می باشد.
_مصرف این دارو معمولا در بزرگسالان و کودکان بالای ده سال ،۱ تا ۲ قرص یا (۲۰-۱۰میلی لیتر شربت) در روز میباشد.یعنی روزانه یک قرص یا روزانه یک قرص صبح و یک قرص عصر در ساعت مشخص برای شما تجویز میشود.
_مقدار مصرف دارو در کودکان کوچکتر با توجه به سن و وزن آنها توسط پزشک محاسبه می شود .در این موارد در هر نوبت مصرف دارو لازم است مقدار دارو را به دقت اندازه گیری نمایید و دقیقاً به اندازه ی تجویز شده به کودک بدهید.
_ دوره ی درمان با این دارو معمولا کوتاه می باشد و حداکثر ممکن است تا ۱۴ روز برای بیمار تجویز شود.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
-در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوري به نوبت مصرف بعدي دارو نزديك باشد.در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.
-این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی ۲۰۰ و ۴۰۰میلی گرم و سوسپانسیون خوراکی ۱۰۰میلی گرم موجود می باشد.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  مدافنیل

سفیکسیم در شیردهی

هیچ اطلاعاتی درباره دفع سفکسیم در شیر انسان وجود ندارد. دیگر سفالوسپورین ها به مقدار کم در شیر انسان وجود دارند. در حالی که به نظر می رسد اثرات نامطلوب مصرف سفکسیم در شیردهی بعید است اما نوزاد باید تحت نظارت باشد. کارخانه های تولید کننده سفکسیم توصیه می کنند در زمان مصرف این دارو موقتا شیردهی را قطع کنند.

سفیکسیم در بارداری

درست است که مصرف سفکسیم 200 و 400 میلی گرم در دوران بارداری خطرناک نیست اما اگر پزشک لازم بداند که برای رفع عفونت شما ضروری است ممکن است آن را تجویز کند. سفکسیم به مقدار کم به شیر مادر منتقل می شود اما بعید به نظر می رسد برای نوزاد مضر باشد.

سفیکسیم برای درمان سینوزیت

اگر پزشک به شما سفیکسیم داد، حتما طبق دستور آن را مصرف کنید. حتی اگر بیماری‌تان بهبود یافت، مصرف آنتی بیوتیک را قطع نکنید و تا پایان دوره درمان دارو را مصرف کنید.

سفیکسیم چیست

در صورتی که بعد از مصرف سفکسیم هرکدام از علائم زیر را مشاهده کردید به اورژانس مراجعه کنید:

کهیر

تنگی تنفس

ورم صورت، لب ها، زبان یا گلو

اگر هرکدام از نشانه های زیر را مشاهده کردید با پزشک مشورت کنید:

درد شدید معده، اسهال همراه با خون

زردی (زردی پوست یا چشم)

پوست رنگ پریده، ادرار تیره، ضعف

تشنج

کاهش گلبولهای قرمز، ضعف ناگهانی، تب، لرز، علائم آنفلوآنزا، زخم دهان، زخم پوستی، ضربان قلب، کبودی و خونریزی

احساس سرگیجه

مشکلات کلیوی (ادرار کم و با درد، تورم در پاها و مچ، احساس خستگی و کمبود نفس)

واکنش شدید پوستی

سوزش چشم

علاوه بر موارد گفته شده، عوارض جانبی رایج ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سوهاضمه و معده درد

تهوع و استفراغ

خارش واژن

دقت کنید که آنچه گفته شد لیست کامل عوارض جانبی نیست و ممکن است مشکلات دیگری نیز در هر فرد به وجود بیاید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  خواص آیه 9 سوره یاسین

سفیکسیم برای چیست

قرص سفیکسیم به عنوان یک داروی درمان کننده عفونت‌های حاد باکتریایی در بدن است که به دلیل داشتن قدرت کافی برای از بین بردن انواع عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شود. این دارو با تخریب دیواره سلولی باکتری‌های مختلف می‌تواند باعث بهبود وضعیت بیمار شود. افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند، باید در مصرف این آنتی بیوتیک وسواس بیشتری به خرج دهند.

پزشک معالج قبل از تجویز قرص سفیکسیم از بیمار در مورد نوع حساسیت بدن وی مطلع می‌شود تا در صورت وجود حساسیت از تجویز این آنتی بیوتیک صرف نظر شود. بیمارانی که دارای مشکلات کلیوی هستند برای مصرف این آنتی بیوتیک بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنند. همچنین باید خاطر نشان کرد که مصرف بیش از اندازه سفیکسیم در دوران بارداری می‌تواند مشکلات عدیده‌ای را برای جنین و مادر ایجاد نماید.

سفیکسیم برای سرماخوردگی

این آنتی بیوتیک فقط عفونت های باکتریایی را درمان می کند و برای درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا موثر نیست. مصرف هر نوع آنتی بیوتیک زمانی که نیاز به آن نیست، باعث ایجاد مقاومت در بدن شده و در نتیجه هنگام بروز عفونت به خوبی اثر نکند.

سفیکسیم برای عفونت دندان

یک متخصص درمان ریشه دندان با انتقاد از تجویز سفیکسیم از سوی برخی دندانپزشکان گفت: این دارو روی هیچ‌یک از سوش‌های میکروبی داخل ریشه موثر نیست و فقط باعث به ‌وجود آمدن مقاومت‌های دارویی می‌شود.

سفیکسیم برای عفونت گوش

این آنتی بیوتیک به صورت کلی برای درمان انواع عفونت‌های باکتریایی مختلف نظیر عفونت ادراری، عفونت قفسه سینه، عفونت‌های گوش و حلق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکسترومتورفان x بخوانید...