عرق کیالک
عرق کیالک طبیعت خنک دارد و با خواص متعددی همراه است .
کیالک یک گیاه تیغ دار معمول است که طول آن به پنج پا می رسد و در دامنهی کوهها و اراضی جنگلی آفتابی در سرتاسر جهان می روید. زالزالک جزو تیرهی گیاهان طبی مانند انواع رز است ولی گلهای این گیاه معطر نیست. گلهای آن در بوتههای کوچک رشد میکنند و به رنگ سفید، قرمز یا صورتی هستند.
دانههای کوچک این گیاه که به آنها زالزالک گفته میشود پس از شکوفایی گلها رشد میکنند. میوهی این گیاه معمولاً پس از رسیدن رنگ قرمز به خود میگیرد اما رنگ سیاه آن نیز یافت میشود. برگهای زالزالک درخشان است و به شکلها و اندازههای گوناگون رشد میکنند.
زالزالک در ایران از جمله در بلندیهای بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهکیلویه و بویراحمد، استان فارس و اصفهان بویژه شهرستان نجف آباد میروید. این گیاه در استان آذربایجان شرقی و استان کردستان و شمال استان آذربایجان غربی هم به فراوانی یافت می شود.به این گیاه در زبان ترکی یمی شان میگویند و در نجف آباد به کوج معروف است.
عرق کیالک چه خاصیتی دارد
در کشور کره میوه ی زالزالک (کیالک) برای رفع ناراحتی های گوارشی و درمان اسهال به کار می رود و در چین مردم معمولا زالزالک را در سطح گسترده ای به عنوان میوه می خورند، بنابراین نمی تواند اثر فیزیولوژیکی شدید نامناسبی برای سیستم بدن داشته باشد.
به طور کلی خواص میوه ی زالزالک را ضد کمی ویتامین ث و ملین و مقوی معده و مفتح و باز کننده ی گرفتگی ها و محرک می دانند، در هندوستان از عصاره ی آبی میوه ی زالزالک به عنوان مقوی برای تقویت قلب می خورند و برای معالجه ی بیماری های ارگانیک و فونکشنال قلب نظیر دیس پنوئا (تنگی نفس که ناشی از ضایعات قلبی باشد) و هایپرتروفی (بزرگ شدن قلب) و ضعف قلب تجویز می شود، حکمای طب سنتی ایران زالزالک را از نظر طبیعت سرد و خشک می دانند و از پوست درخت به عنوان تب بر استفاده می کنند.
عرق کیالک واسه چی خوبه
- کاهش وزن
- موثر در درمان ناراحتی های گوارشی
- تنظیم عملکرد انسولین در بدن
- تنظیم کننده فشار خون و ضربان قلب
- کاهش دهنده غلظت خون
- تقویت کننده قلب
- ملین و ادرار آور
- موثر در درمان اسهال خونی
- موثر در درمان تورم روده
- تقویت کننده معده
- موثر در درمان روماتیسم، ناراحتی های گوش
- پیشگیری از تصلب شرائین
- رفع کننده بی خوابی
- کاهش دهنده صفرا ی بدن
- ارتقا دهنده کیفیت و ازدیاد کننده شیر مادر
- موثر در درمان اگزما
- رفع کننده انسداد عروق
- اشتها اور به موجب برخورداری از ویتامین A
- کاهش دامنه استرس و اضطراب
عرق کیالک در بارداری
طبق بررسی های به عمل آمده درباره مصرف گیاه زالزالک و یا عرق آن در بارداری، هنوز شواهدی دال بر وجود خطر برای مادر باردار و جنین و تأثیر مصرف عرق کیالک بر زایمان مشاهده نشده است اما بهتر است که میزان و نحوه مصرف این عرق در این دوران با مشورت افراد متخصص در این زمینه انجام گیرد.
میزان مصرف عرق کیالک سه تا چهار فنجان در طول شبانه روز و استفاده از آن قبل از غذا مجاز می باشد.
عرق کیالک چه طبعی دارد
مصرف خوراکی زالزالک در دیابت قندی، موجب کاهش گلوکز و LDL کلسترول سرم میشود. کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. مواد موجود در زالزالک قند خون و عملکرد انسولین خون را بهبود می بخشد.
به نقل از Sience Daily، پژوهشگران در زمینه ی تاثیر زالزالک و خواص آن، تحقیقات خود را روی موش هایی انجام دادند که از پیش مبتلا به دیابت بودند.
آن ها ابتدا به 18 موش نر، حدود 6 ماه غذای سرشار از قند میوه دادند سپس آن ها را دو گروه کردند؛ به یک گروه آب خالص و به گروه دوم مخلوط آب و عصارهی زالزالک دادند و این کار را تا 6 ماه ادامه دادند و وزن و چربی بدن، قند خون و شاخص های مولکولی التهابی آن ها را بررسی کردند.
سرانجام، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که موشهایی که مخلوط آب و عصارهی زالزالک مصرف کرده بودند، نسبت به گروه دیگر، از کاهش وزن بیشتر، چربی کمتر ، قند خون و تریگلیسیرید پلاسمای پایینتر و چربیLDL کمتری برخوردار بودند. این تغییرات در انسانها باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی میشود و مشکلات التهابی را کاهش میدهد.
عرق کیالک گره بان
علاوه بر میوهی زالزالک از گل آن نیز برای درمان استفاده می شود. گل زالزالک برای درمان تشنج مفید است و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می کند. از دم کردهی آن برای درمان بیماری های مزمن قلب استفاده میشود.
عرق کیالک نی نی سایت
یکی از خواص عرق گیاه کیالک، گشادتر کردن رگهای کورونر قلبی است. این خاصیت به دلیل وجود مادهای به نام کراتگوس لاکتون درزالزالک به وجود آمده است. همچنین این میوه برای درمان تنگی نفسی که ناشی از بیماریهای قلبی باشد نیز مفید است.
یکی از خواص ارزشمند عرق کیالک خاصیت خنک کنندگی و ضد التهابی این عرق است. حکمای طب سنتی ایران زالزالک را از نظر طبیعت سرد و خشک میدانند و از عرق آن به عنوان تب بر استفاده میکنند.
ترکیبات مفید موجود در این گیاه مانند اسید تار تاریک و اسید مالیک در درمان مشکلاتی نظیر کم خونی و سل کاربرد فراوانی دارد.
عرق کیالک برای لاغری
خاصیت چربی سوزی عرق کیالک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این عرق در تسریع روند چربی سوزی نقش دارد و می تواند کالری های اضافی بدن را با افزایش متابولیسم بدن رفع نماید. بدین ترتیب عرق کیالک در کاهش وزن نقش دارد.
بی شک دسترسی به یک وزن ایده آل مستلزم پیروی از رژیم غذایی مناسب به همراه مصرف عرق کیالک است. لذا در صورتی که قصد دارد با حفظ سلامتی در راستای کاهش وزن اقدام نمایید، می توانید از عرق کیالک بهره مند شوید.
بدون دیدگاه