علت رویش دندان از فک بالا چیست

علت رویش دندان از فک بالا چیست

علت رویش دندان از فک بالا چیست


علت رویش دندان از فک بالا چیست

رویش دندان یکی از موارد مهمی می باشد که والدین محترم مخصوصا مادران بسیار به آن توجه می کنند و تاخیر و یا هر مشکلی در رویش دندان در نوزادان می تواند یکی از مسائل مهمی باشد که باعث نگرانی آن ها می شود و آن ها را موجب به مراجعه به پزشک و یا مراجعه به مجله های اینترنتی می کند تا علت آن را جویا شوند.در ابتدا لازم به ذکر است فرایند رویش دندان در نوزاد یک روند طبیعی می باشد که در آن دندان ها از زیر لثه بیرون می آیند و اولین دندان های نوزاد که به آن ها دندان شیری می گویند تشکیل می شوند.

این دندان ها ممکن است در زمان گفته شده نمایان نشوند و یا زودتر از زمان گفته شده آن ها رشد کنند که این امر نگرانی والدین را دوچندان می کند.این موضوع در بسیاری از مواقع نمی تواند عامل ایجاد کننده نگرانی باشد اما در بعضی از مواقع می تواند خطراتی را به دنبال خود داشته باشد که ما در ادامه در هلث کده به روند رویش دندان های اولیه نوزاد و دلیل تاخیر رویش دندان ها و راهکار های مفید آن اشاره خواهیم کرد تا در صورت وجود مشکل راهکار هایی را به آن ها معرفی کنیم تا نوزاد آن ها به مشکل خاصی برنخورد.

دندان انسان

دندان (به سانسکریت:denta) ساختارهایی سفیدرنگ در درونِ دهان بر روی آرواره بسیاری از مهره‌داران هستند که برای خوردن، جویدن و تکه‌تکه کردن خوراک به کار می‌رود. انسان دارای دندان شیری در کودکی و دندان دائمی بعداز کودکی در طول زندگی خود است.

همچنین در انسان‌ها، دندان نقشِ بسیار برجسته‌ای در سخن گفتن و تلفظ دارد. یک فرد برای آن‌که دندان‌های سالمی داشته باشد، باید در شبانه روز دست کم ۲ بار از مسواک و نخ دندان استفاده کند. برخلاف باور عموم، استفاده صحیح از نخ دندان نه‌تنها فاصله‌ای بین دندان‌ها نمی‌اندازد، بلکه باعث از بین رفتنِ پلاک‌هایِ میکروبی بینِ دندان می‌شود که این خود تأثیر به سزایی در کاهشِ پوسیدگی‌های بین دندانی دارد.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  وسواس فکری عملی نی نی سایت

ساختمان دندان

ساختمان دندان انساندندان‌ها از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌اند که از خارج به داخل عبارتند از: بخش تاج (۱. مینا ۲. عاج ۳. پالپ ) ۴. لثه – بخش ریشه (۵. سمتوم)

دندان از بخش‌های گوناگونی ساخته شده‌است. ۱. تاج دندان (بخشی که روی لثه است) ۲. ریشه دندان (بخشی که در زیرِ لثه است). بخش خارجی تاج دندان (crown) از مینا (enamel) پوشیده شده‌است که از لحاظِ میزانِ سختی و معدنی بودن، شباهت بسیاری به استخوان دارد، هرچند که برخلافِ استخوان ترد و شکننده است. مینایِ دندان عمدتاً از جنس هیدروکسی آپاتیت است. رنگ مینا نسبت به بهداشت فردی می‌تواند از زرد روشن تا سفید مایل به خاکستری باشد. در زیر مینا، عاج (dentin) قرار دارد که استحکام آن کمتر از مینا است و همچنین برخلاف آن بافتی زنده است و در مقابل تحریکاتْ حساسیت از خود نشان می‌دهد. رنگِ عاج زرد روشن است و ساختار توبول مانند دارد. عاج از مغز دندان یا همان پالپ نگهداری می‌کند.

بیشتربخوانید بیشتر بدانید

Dej که مخفف dentin enamel junction است محلِّ اتصّالِ مینا و عاج است.

پالپ دندان قسمت زنده‌ای از دندان است که در آن عصب دندان، عروق لنفاوی، عروق خونی و بافت همبندی دیده می‌شود و دارای ۲ قسمت است: ۱.پالپ تاجی (کرونال): قسمتی از پالپ که در تاج دندان قرار دارد.

  • شاخک پالپی(pulp horn): قسمتی از پالپ تاجی که زیر کاسپ‌های دندان قرار دارد و برجسته‌تر است.

۲.پالپ ریشه ای (رادیکولار): قسمتی که داخل کانال ریشه‌ها قرار دارد.

منبع:ویکی پدیا

رویش دندان از فک بالا

همانطور که گفته شد رویش دندان های نوزاد یکی از مواردی می باشد که حتما باید به آن توجه بسیاری داشت و اختلال در رشد و کامل شدن آن و یا رشد غیر طبیعی و غیر معمول می تواند تاثیر بسیاری در آینده نوزاد داشته باشد. در 6 تا 9 ماهگی ابتدا به صورت طبیعی دو دندان میانیه پایین نوزاد پدیدار می شود. بسیاری از والدین در هنگامی که برای درآمدن دندان های پایینی نوزاد خود صبر می کنند شاهد رویش اولین دندان ها در فک بالا می باشند و این موضوع آن ها را به مقدار زیادی نگران می کند و سوال های بسیاری را در ذهن آن ها به وجود می آورد.

رویش دندان های شیری (اولیه)  در نوزادان

همانطور که گفته شد میانگین سن رویش دندان در نوزادن شش تا نه ماهگی می باشد که معمولا دندان های نوزاد در هفت ماهگی شروع به رشد و نمو می کند.اما در بعضی از نوزادان ممکن است این دندان ها در یک یا دو ماهگی هم قابل مشاهده باشند و از همان موقغ شروع به رشد و کامل شدن کنند که این دندان ها معمولا دندان های پیش می باشند که در بعضی اوقات نیز ممکن است این دندان ها ساختیار های غیر عادی داشته باشند که ممکن است خطراتی از جمله مشکل در تغذیه و یا زخم زیرین زبان را به همراه داشته باشند که حتما توصیه می شوند والدین در صورت مشاهده این ناهنجاری و رشد غیر عادی و غیرطبیعی حتما به دندان پزشک مراجعه کنند.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  خواص خار مریم

به صورت طبیعی اولین دندان هایی که در نوزاد تشکیل می شوند دندان های میانی پایین می باشد و سپس بعد از آن چهار دندان فوقانی جلو کم کم پدیدار می شوند و به دنبال آن ها نیز به صورت کلی دندان ها دو به دو شروع به پدیدار شدن و رشد کردن می کنند تا همانطور که گفته شد تا سه سالگی معمولا همه دندان های اولیه کامل شده و کم کم شروع به ایجاد ریشه و استحکام دندان ها می کند.

رویش دندان های شیری و اصلی

9 نشانه رویش دندان در نوزاد

رویش اولیه دندان برای نوزادان می تواند با نشانه های ناراحت کننده ای همراه باشد که والدین در صورت مشاهده این نشانه ها می توانند متوجه شوند که دندان های نوزادشان در حال درآمدن می باشند. این نشانه ها عبارت اند از:
1- درد
2- التهاب
3- ضعف کلی در بدن
4- خواب نامنظم و آشفتگی
5- جوش در ناحیه صورت
6- بی قراری
7- تمایل به گاز گرفتن/مکیدن/مالیدن لثه
8- از دست دادن اشتها
9- ناراحتی روده
این نشانه ها می توانند از مهم ترین نشانه ها برای رویش دندان در نوزادان باشند اما لازم به ذکر است این نشانه ها در همه نوزادان به یک شکل نمی باشد و در یک نوزاد ممکن است این علائم بسیار خفیف باشد اما در نوزادی دیگر بسیار شدید و ناراحت کننده که اگر این نشانه ها بسیار شدید بود والدین میبایست به پزشک مراجعه کنند اما زمانی که والدین این نشانه ها را در نوزادان خود مشاهده کردند راه های دیگری نیز وجود دارد که والدین می توانند با انجام آن ها از آسیب های احتمالی جلوگیری کنند و سبب رشد هر چه بهتر دندان های نوزادان خود شوند.

8 راه مدیریت رویش دندان شیری در نوزادان

8 راه مدیریت رویش دندان شیری در نوزادان

8 راه مدیریت رویش دندان شیری در نوزادان

 

همانطور که در بالا گفته شد زمان رویش دندان های شیری در نوزاد, آن ها نشانه هایی را از خود نشان می دهند که با این نشانه ها والدین متوجه شروع رویش دندان در نوزادان می شوند و حال ما میخواهیم 8 راه مدیریتی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید هر چه بهتر به نوزادان خود در این زمینه کمک کنید و آن ها را از هر گونه خطر احتمالی دور کنید.

 

بیشتر بخوان بیشتر بدان  سویق گندم چه خاصیتی دارد

1-استفاده از حلقه های خنک مخوص دندان برای نوزاد
2-میوه و سبزیجات منجمد
3-پستانک (سرد)
4-چک کردن دائم وضعیت نوزاد
5-مالیدن لثه با قاشق سرد و یا انگشت تمیز
6-استفاده از مسکن های مناسب
7-استفاده از دارو های ضد تب
8-دارو های بی حسی موضعی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکسترومتورفان x بخوانید...