عمل هیسترکتومی نی نی سایت

عمل هیسترکتومی نی نی سایت

عمل هیسترکتومی نی نی سایت


عمل هیسترکتومی

هیسترکتومی یا زهدان‌برداری به عمل جراحی می‌گویند که در آن رحم را برمی‌دارند. این عمل رایج‌ترین عملی است که توسط پزشک زنان و به دو صورت کامل (تنه، فوندوس و گردن رحم) یا جزئی (گردن رحم را برنمی‌دارند) انجام می‌شود.هلث کده با شما عزیزان است تا شما را با عمل هیسترکتومی آشنا کند.

 

عمل هیسترکتومی چیست؟

هیسترکتومی به خارج کردن رحم یا زهدان زن گویند.پس از برداشتن رحم، زن توانایی بچه دار شدن را از دست می‌دهد (همچنین برداشتن لوله‌های فالوپ و تخمدان). اگر این عمل قبل از شروع یائسگی انجام شود در صورتی‌که لوله‌های فالوپ و هر دو تخمدان نیز همراه با رحم خارج شوند فرد وارد دورهٔ یائسگی می‌شود.هیسترکتومی همچون دیگر عمل‌های جراحی خطرات حین عمل و تأثیرات پس از عمل طولانی در پی دارد. به همین دلیل جراحی وقتی پیشنهاد می‌شود که روش دیگری برای درمان باقی نباشد.

اوفورکتومی (برداشتن تخمدان‌ها) معمولاً همراه هیسترکتومی برای کاهش احتمال بروز سرطان تخمدان انجام می‌شود.

این عمل معمولاً با برش قسمت پایین ناحیه شکم (سوپراپوبیک) به میزان ۱۰ سانتی‌متر انجام می‌شود.

منبع:ویکی پدیا

 

خارج نمودن رحم به سه صورت لاپاراتومی، لاپاراسکوپی و واژینال هیسترکتومی می تواند برای بیمار انجام می شود، که در ادامه به شرح این روش های درمانی می پردازیم .

وظایف رحم

رحم دو وظیفه بر عهده دارد که عبارت است از: نگه داشتن جنین و در واقع بارداری و سیکل های قاعدگی که هر ماه برای آن خانم ایجاد می شود . از زمانی که رحم به هر علت خارج می شود این دو مورد دیگر در آن خانم وجود نخواهد داشت . بدین معنا که، بیمار دیگر قادر به بارداری نیست و اینکه عادت های ماهیانه آن ها از بین می رود و مشکلی برای آن ها پیش نمی آید . بسیاری از افراد از جراحی هیسترکتومی می ترسند و زمانی که می شنوند بایستی رحم آن ها خارج شود، ترس از پیری و از دست دادن احساسات زنانگی دارند هیچ کدام از این ها با در آوردن رحم به وجود نمی آید .

بیشتر بخوان بیشتر بدان  غمباد نی نی سایت

زمانی که متخصص زنان مجبور شود به هر علتی همراه با خارج نمودن رحم اقدام به خارج نمودن تخمدان ها نماید و خانم جوان باشد و قبل از سن یائسگی باشد در این زمان است عواملی همچون یائسگی، گر گرفتگی های بعد از عمل و کاهش میل جنسی ایجاد می شود .

خارج نمودن رحم به چه عللی انجام می شود ؟

خارج نمودن رحم به علل مختلفی می تواند باشد به طور مثال: خونریزی های که با مصرف دارو قابل کنترل نخواهند بود و منجر به کم خونی در بیمار می شوند . رحمی که تغییرات ژنتیکی دارند و به اصطلاح آدنومیوز می شوند و باعث درد و خونریزی می شوند و در مواردی که فرد به بیماری آندومتریوز های شدید مبتلا شده باشد و مجبور به انجام جراحی و خارج نمودن رحم هستیم .

در مواردی همانند پرولاپس رحم در داخل واژن که در چنین شرایطی نمی توان رحم را نگه داشت . همچنین در صورت ابتلا به سرطان داخل رحم، فیبروم های بزرگ و یا مشکلاتی در داخل آندومتر که به هر علتی بیمار باید آن رحم را از بدن خارج نماید .

ولی همزمان تخمدان ها را با رحم خارج نمی شود، در صورتی که فرد وجود تخمدان برای او الزامی نباشد اقدام به خارج نمودن می نمایند به طور مثال افراد در سنین یائسگی و در صورت ابتلا به سرطان یا داشتن سابقه سرطان همزمان با خارج نمودن رحم اقدام به خارج نمودن تخمدان می نمایند .

 

خارج نمودن رحم به چه عللی انجام می شود ؟

خارج نمودن رحم به چه عللی انجام می شود ؟

نوع بیهوشی در جراحی هیسترکتومی

خارج نمودن رحم در اتاق عمل انجام می شود و بسته به نظر پزشک بیهوشی بیمار تحت بیهوشی و یا بی حسی قرار می گیرد . مدت زمان جراحی هیسترکتومی حدود یک تا دو ساعت به طول می انجامد . در نهایت جراحی از طریق لاپاراتومی (برشی بر روی شکم) یا لاپاراسکوپی (چند حفره بر روی شکم) انجام شده و رحم خارج می شود .

بیشتر بخوان بیشتر بدان  قرص تاخیری گیاهی بدون عوارض

مراقبت های بعد از جراحی هیسترکتومی

دوران نقاهت خاصی ندارد و بیمار یک شب قبل بستری می شود و معمولا روز بعد از عمل هم ترخیص می شود و یک هفته بعد از در منزل بایستی استراحت داشته باشد و در مواردی که جراحی از طریق لاپاراسکوپی انجام می شود به بیمار توصیه می شود راه برود تا از آمبولی و دی وی تی پیشگیری شود .

پس از انجام جراحی هیسترکتومی به هر روشی به مدت دو ماه برقراری رابطه جنسی ممنوع است زیرا بایستی بخیه ها جوش بخورد و کف واژن باید ترمیم شود .

به مدت دو تا سه ماه پس از جراحی بایستی از فعالیت ها و ورزشی های سنگین اجتناب نمود .

جراحی هیسترکتومی به روش لاپاراسکوپی چه مزیت های دارد ؟

لاپاراسکوپی مزیت های به نسبت جراحی لاپاراتومی دارد چون بیمار پس از جراحی درد کمتری دارد و بیمار سریع تر به حالت عادی بر می گردد . در واقع دوران نقاهت جراحی هیسترکتومی کوتاه تر خواهد بود . همچنین دوران بستری در بیمارستان هم کمتر است .

به همین دلایل یک روش جراحی مقداری محبوب تر است و این بسته به شرایط بیمار و پزشک و تجربه پزشک و به هر حال نظر دو طرف دارد که کدام روش درمانی برای بیمار انجام شود .

 

عوارض جراحی هیسترکتومی

عمل جراحی هیسترکتومی عارضه خاصی در پیش ندارد البته همانند هر جراحی ممکن است عوارضی به علت خود جراحی به وجود آید و ممکن است روده ها یا حالب آسیب ببیند، خونریزی پیش آید و نیاز به تزریق خون باشد . عوارض بیهوشی داشته باشیم و در لاپاراسکوپی و یا در مواردی که بیمار خیلی چاق هست احتمال آمبلی یا لخته عروق در پاها یا اصطلاحا دی وی تی وجود دارد .

البته تمامی این موارد بسته به بیمار است و این طور نیست که در تمام اعمال جراحی به وجود می آید ولی به هر حال عوارض عمل هست و باید در هر جراحی این عوارض را مد نظر قرار داد . ولی در آورن رحم مشکلی برای بیماری به وجود نمی آورد مگر اینکه همراه با خروج تخمدان باشد که در این مواقع عوارض یائسگی و گر گرفتگی ها را از فردای روز جراحی در بیمار می توانیم ببینیم .

بیشتر بخوان بیشتر بدان  روغن ترخون

در مواردی که تخمدان ها خارج می شود به بیمار توصیه شده تا مراقب علائم باشد و حتما از نظر مصرف کلسیم، شیر و پیاه روی عواملی که جلوی بیماری های قلبی، عروقی را می گیرد، و فعالیت های ورزشی به بیمار توضیح داده می شود .

در صورت خارج نمودن تخمدان ها بیمار حدود یک تا دو سال دچار آتروفی یا خشکی واژن می شود در چنین شرایطی می توانید از لوبریکانت و مواردی که برای ناحیه تناسلی استفاده می شود تجویز می شود .

در مورد کاهش حس جنسی اینطور نیست که بیمار از فردای روز عمل دچار کاهش حس جنسی شود اما به مرور زمان با خارج نمودن تخمدان ها حس جنسی کاهش پیدا می کند که داروهای وجود دارد که می توان از بروز این عارضه پیشگیری نمود .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قرص رینوفکس 180 x بخوانید...