عوارض قرص سلکوکسیب

عوارض قرص سلکوکسیب

عوارض قرص سلکوکسیب

دارو عوارض قرص سلکوکسیب دارای هشدارهای جعبه سیاه است. این جدی ترین هشدارها از سوی سازمان غذا و دارو (FDA) است. یک جعبه سیاه در مورد اثرات دارویی که ممکن است خطرناک باشد به پزشکان و بیماران هشدار می دهد.

دارو سلکسیب یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) است. تمام NSAID ها می توانند خطر حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهند. این خطر با استفاده بیشتر داروهای NSAID افزایش می یابد. در صورت استفاده از دوزهای بالا، این میزان نیز افزایش می یابد. اگر فاکتورهای خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا را داشته باشید، ممکن است خطر شما بیشتر باشد. اگر بیماری قلبی دارید قبل از مصرف سلکسیب با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض قرص سلکوکسیب ۲۰۰

اگر خونریزی معده فعلی یا سابقه زخم معده دارید از سلکسیب استفاده نکنید. مصرف سلکسیب خطر خونریزی معده، زخم یا سوراخ های کوچک مخاط معده یا روده را افزایش می دهد که می تواند کشنده باشد. این موارد ممکن است در هر زمان و بدون علائم هشدار دهنده رخ دهد. اگر 65 سال یا بیشتر دارید، بیشتر در معرض خطر این مشکلات هستید، در مورد مصرف این دارو احتیاط کنید.

عوارض قرص سلکوکسیب ۱۰۰

قرص سلکوکسیب باعث مهار آنزیم هایی می شود که مسئول بوجود آمدن درد هستند. این دارو بدون نسخه پزشک نیز در داروخانه ها عرضه می شود و برای مصارفی مانند بیماری های التهابی مزمن، دردهای سرماخوردگی، از بین بردن تورم اندام های بدن، از بین بردن درد قاعدگی و بیماری روماتیسم نیز به کار می رود.

موارد مصرف

  • استئوآرتریت
  • آرتریت روماتوئید
  • دیسمنوره
  • نقرس
  • آرتریت
  • پیچیدگی مفصل
  • کشیدگی تاندون

عوارض قرص سلکوکسیب 200 برای چیست

اکثر اوقات این دارو در برنامه مشخصی قرار نمی گیرد و معمولا زمانی که احساس درد می کنید باید از این دارو استفاده کنید ولی اگر پزشک شما ، زمان مشخصی برای مصرف دارو تعیین کرده است و شما مصرف یک وعده از داروی خود را فراموش کرده اید ، به محض یاداوری ، دوز خود را مصرف کنید . اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک می شوید ، دوز فراموش شده را رها کنید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  فواید قرص مخمر

عوارض قرص سلکوکسیب

اگر هر گونه علائم آلرژیکی نسبت به این دارو – شامل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو – در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.
در صورتی که علائم مربوط به سکته قلبی یا مغزی – شامل: درد قفسه سینه به طوری که تا قسمت فک و شانه امتداد بیابد، بی حسی یا ضعف ناگهانی در یک طرف بدن، لکنت زبان، احساس تنگی نفس – را در خود مشاهده کردید، به اورژانس زنگ بزنید .
اگر موارد زیر را دارید، بلافاصله مصرف دارو را قطع کرده و به دکتر اطلاع دهید:

اولین نشانه های هر گونه جوش پوستی، حتی اگر بسیار خفیف باشد؛

تنگی نفس (حتی به صورت بسیار خفیف)؛

تورم یا افزایش وزن ناگهانی؛

علائم خونریزی معده – شامل: مدفوع خونی یا قیری رنگ، سرفه هایی که به همراه آن خون بالا بیاورید، استفراغ به صورتی که شبیه دانه های قهوه باشد؛

عوارض قرص سلکوکسیب 100

مشکلات کبدی – علائم: حالت تهوع، درد در قسمت بالای شکم، خارش، احساس خستگی، علائمی شبیه به علائم آنفولانزا، از دست دادن اشتها، ادرار به رنگ تیره، مدفوع به رنگ خاک رس، یرقان (زرد شدن پوست یا چشم ها)؛

مشکلات کلیوی – علائم: ادرار ناچیز یا عدم ادرار، ادرار دردناک یا به سختی ادرار کردن، التهاب در پا یا مچ پا، احساس خستگی یا تنگی نفس؛

میزان کم گلبول های قرمز خون (آنمی) – علائم: پوست رنگ پریده، احساس سبکی در سر یا تنگی نفس، ضربان قلب تند، مشکلات در تمرکز کردن؛

واکنش های پوستی شدید – تب، گلو درد، التهاب صورت یا زبان، قرمزی و سوزش چشم ها، درد پوست که با چوش های پوستی به رنگ ارغوانی یا قرمز همراه شود و خصوصاً در صورت یا قسمت بالای بدن گسترش پیدا کند و باعث تاول زدن و پوسته پوسته شدن گردد.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  دمنوش گل بنفشه

عوارض قرص سلکوکسیب 200

درد معده، سوء هاضمه، نفخ، اسهال؛

تورم در دست ها یا پاها؛

سرگیجه؛

جوش؛

علائم سرماخوردگی مانند: گرفتگی بینی، عطسه، گلو درد؛

عوارض قرص سلکوکسیب چیست

سلکسیب ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد. کپسول خوراکی سلکسیب ممکن است با سایر داروها، گیاهان یا ویتامین هایی که مصرف می کنید تداخل داشته باشد. به همین دلیل پزشک شما باید تمام داروهای شما را با دقت مدیریت کند. اگر کنجکاو هستید که چگونه این دارو با چیز دیگری که مصرف می کنید تداخل کند، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید. نمونه هایی از داروهایی که می توانند باعث تداخل با سلکسیب شوند، عبارتند از:

رقیق کننده خون، ضد انعقاد خون. ترکیب وارفارین و سلکسیب خطر خونریزی را افزایش می دهد.

داروی بیماری های روانی. سلکسیب ممکن است سطح لیتیوم را در بدن افزایش دهد. علائم سمیت لیتیوم شامل اختلال گفتار و لرزش است.

داروهای فشار خون. سلکسیب ممکن است اثرات کاهش دهنده فشار خون برخی از داروهای فشار خون را کاهش دهد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:

  • ادرار آور
  • داروی پیوند
  • انسداد گیرنده های آنژیوتانسین II
  • مهارکننده های آنزیم تبدیل کننده آنتی تانسین (ACE)
  • ترکیب سیکلوسپورین و سلکسیب خطر آسیب کلیه را افزایش می دهد.

عوارض قرص سلکوکسیب 100 چیست

این دارو با چندین هشدار همراه است. مصرف سلکسیب  ممکن است منجر به بروز حساسیت شود و یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. ترکیب الکل با سلکسیب خطر خونریزی معده را افزایش می دهد.

 اگر سابقه بیماری قلبی دارید یا در معرض خطر بیماری قلبی هستید، نباید سلکسیب مصرف کنید. برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، استفاده از این دارو می تواند خطر لخته شدن خون، حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. اگر سابقه خونریزی معده یا زخم دارید، بیشتر در معرض زخم یا خونریزی دیگری هستید که ممکن است کشنده باشد.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  درد ناباروری نی نی سایت

 اگر به داروهای حاوی سولفونامید حساسیت دارید، نباید این دارو را مصرف کنید. این دارو حاوی سولفونامید است. ممکن است واکنش های پوستی جدی را ایجاد کند. هرگونه بثورات پوستی را فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض قرص سلکوکسیب در بارداری

 برای زنان باردار، این دارو بستگی به فاصله زنان در بارداری در یکی از دو دسته بارداری دارد. برای 30 هفته اول بارداری، این یک داروی بارداری رده C است. این دسته به معنی دو چیز است. تحقیقات انجام شده روی حیوانات، اثرات نامطلوبی را برای مادر در هنگام مصرف دارو را نشان می دهد و یا هنوز مطالعات کافی بر روی انسان انجام نشده است تا اطمینان حاصل شود که این دارو چه تاثیری بر جنین دارد.

بعد از 30 هفته بارداری، این دارو از داروهای بارداری رده D است. برای این دسته مطالعات نشان می دهد که خطر مصرف عوارض جانبی برای مادر در هنگام مصرف دارو وجود دارد؛ و یا اینکه مزایای مصرف دارو در دوران بارداری ممکن است بیشتر از خطرات احتمالی در موارد خاص باشد.

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. این دارو باید در دوران بارداری فقط در صورت استفاده از مزایای بالقوه خطر احتمالی برای جنین استفاده شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکسترومتورفان x بخوانید...