عوارض کلونازپام

عوارض کلونازپام

عوارض کلونازپام

قرص کلونازپام از جمله داروهای اعتیاد‌آوری است که خاصیت آرام‌بخشی دارد و عوارض استفاده مکرر از آن با افسردگی، افزایش وزن و میل به خودکشی همراه است. استرس و تشویش از جمله موارد بسیار مهمی است که گاهی زندگی عادی و حتی سلامت افراد را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

در این میان استفاده از قرص‌های آرام‌بخش و خواب‌آور به عنوان اولین راهکار، ذهن گروه عمده‌ای از افراد را به خود درگیر می‌کند و افراد بی‌خبر از اینکه بسیاری از این داروها اعتیاد‌آور است و عوارض جانبی فراوان دارد به استفاده مکرر از آن عادت می‌کنند.

عوارض کلونازپام در دراز مدت

قرص کلونازپام یک داروی ضد اضطراب و حملات پنیک و آرام‌بخش است که خاصیت خواب‌آوری دارد. این دارو به علت ایجاد وابستگی در افراد می‌تواند خطرات متعددی را برای سلامتی به وجود آورد. مصرف این دارو بدون تجویز پزشک می‌تواند وابستگی ایجاد کند و از آنجایی که افراد با عوارض سوءمصرف این قرص آشنایی ندارند، تمایلی به ترک کلونازپام نیز پیدا نمی‌کنند و بدنشان بعد از مدتی به مصرف این دارو وابستگی شدید پیدا می‌کند. بنابراین استفاده خودسرانه و بدون مشورت با پزشک اصلا توصیه نمی‌شود.

عوارض کلونازپام

مصرف بیش از حد کلونازپام می‌تواند باعث بروز عوارض خطرناک شود و در صورت عدم درمان به موقع، موجب اوردوز فرد شده و حتی کشنده باشد. این دارو که بیشتر برای بیماران صرع تجویز می‌شود، بایستی با دوز پایین و در صورت نیاز با تجویز پزشک مصرف شود، چرا که عوارض مصرف نابجا یا بیش از حد آن از مخدرهایی مانند هرویین و کوکائین هم بیشتر است

پزشکان توصیه می‌کنند، به دلیل عوارض خطرناک قرص کلونازپام در صورت مصرف بیش از حد آن، اگر مصرف کلونازپام را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید، مگر اینکه زمان مصرف دوز بعدی شما نزدیک باشد. در این حالت، از مصرف دوز فراموش شده خودداری کرده و فقط دوز بعدی خود را طبق معمول مصرف کنید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  عرق بومادران

عوارض کلونازپام ۱

کلونازپام در دوز بالا ممکن است احتمال ایجاد افسردگی یا افکار خودکشی را افزایش دهد. از طرفی کلونازپام اکنون به طور فزاینده‌ای برای درمان اختلالات عاطفی استفاده می‌شود. کلونازپام برای افسردگی مقاوم در برابر درمان، افسردگی طولانی مدت و همچنین برای تسریع پاسخ به داروهای ضد‌افسردگی معمولی مفید است. در این زمان کلونازپام برای استفاده در ترکیب با SSRI ها (فلوکستین، فلووکسامین، سرترالین) به عنوان ضد‌افسردگی تجویز می‌شود.

مسمومیت با کلونازپام را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوارض خطرناک استفاده از این دارو معرفی می‌کند. به عبارتی بسیاری از بیماران در پی حساسیت دارویی و یا استفاده نابه‌جا از این دارو، دچار مسمومیت‌های شدید می‌شوند و اگر به موقع به اورژانس مراجعه نکنند، ممکن است سلامتی خود را از دست بدهند.

عوارض کلونازپام در بارداری

بسیاری از خانم‌های باردار و مادرانی که به تازگی زایمان کرده‌اند، به دلیل مشکلات روحی، افسردگی و یا داشتن بیماری‌های روحی و یا صرع، به مصرف بدون نسخه داروی کلونازپام روی می‌آورند. اما نمی‌دانند که با استفاده از این داروی تسکین‌دهنده چه دردسرهای خطرناکی را برای سلامت خود و فرزند تازه به دنیا آمده به وجود می‌آورند.

در نظر داشته باشید که مصرف کلونازپام برای مادران باردار، در سه ماه اول بارداری موجب بروز بیماری‌های مادرزادی و یا از بین رفتن جنین می‌شود.

علاوه بر این مادران پس از فارغ شدن در طی

دوره شیر‌دهی هم باید از مصرف این دارو خودداری کنند،

چرا که این دارو به راحتی وارد شیر مادر می‌شود

و ممکن است سلامتی نوزاد تازه متولد را به خطر بیندازد.

عوارض کلونازپام چیست

از مهم‌ترین عوارض قرص خواب کلونازپام در دوران شیردهی، انتقال کلونازپام به شیر مادر است که اثرات خطرناکی برای سلامت کودکان را به همراه دارد. در اثر استفاده از این دارو، کودک نیز ممکن است به آن اعتیاد پیدا ‌کند.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  نی نی سایت عمل بینی در کرمانشاه

اکثر داروهای مصرفی کم و بیش در شیر مادر ترشح می‌شوند، ولی این موضوع به این معنا نیست که در زمان مصرف دارو شیردهی به کودک قطع شود. چرا که مزیت‌های شیر مادر برای کودک آنقدر زیاد است که توصیه می‌شود

فقط در زمان مصرف این داروی خاص، شیردهی را قطع کرد

و یا با مشورت پزشک در زمان‌های معینی به کودک شیر دهند.

یکی از عوارض جدی و قابل مشاهده در دوران شیردهی همزمان با مصرف کلونازپام در مادر، خوابیدن بیش از حد نوزاد است که در اکثر مواقع مانع از شیر خوردن او می‌شود. در مورد کودکان نیز تاثیرات جسمی، روحی و رفتاری دارو نامشخص است و شاید تا سال‌ها بعد از مصرف این دارو مشاهده نشود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فواید کاکوتی x بخوانید...