فلووکسامین

فلووکسامین

فلووکسامین

فلووکسامین ، یک داروی ضدافسردگی از دسته مهارکننده های بازجذب انتخابی سرتونین (SSRTs) می باشد. در واقع کاربرد اصلی این دارو در رفع بیماری افسردگی می باشد.

از دیگر کاربردهای این دارو  (خارج از برچسب یا Off-label) کنترل و درمان پرخوری عصبی، افسردگی اساسی یا ماژور، حمله هراس یا پانیک، اختلالات اضطرابی پس از سانحه، و هراس اجتماعی می باشد. لازم به ذکر است که برخی منابع کنترل افسردگی ماژور را به عنوان یکی از درمان های اصلی در نظر گرفته اند.

فلووکسامین ۵۰

این دارو به صورت انتخابی از بازجذب سرتونین در فضای سیناپسی نورون ها جلوگیری می کند. این دارو کمترین میزان تمایل را به گیرنده های دوپامینی، آدرنرژیک- هیستامین و کولینرژیک دارد.

فلووکسامین یا سرترالین

فلووکسامین یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین SSRI است. فلووکسامین برای درمان علائم اختلال وسواس فکری عملی در بزرگسالان و کودکان حداقل ۸ سال استفاده می شود.

برخی از جوانان در اولین مصرف فلووکسامین افکار خودکشی دارند. تغییرات خلق و خو آنها را بررسی کنید. هر علائم جدید یا بدتر شدن وضعیت را به پزشک اطلاع دهید.

اگر از داروهای محرک، داروهای مخدر، محصولات گیاهی یا داروهای افسردگی، بیماری های روانی، بیماری پارکینسون، سردردهای میگرنی، عفونت های جدی یا پیشگیری از تهوع و استفراغ نیز استفاده می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. تداخل با فلووکسامین می تواند باعث یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین شود. مصرف این دارو در دوران بارداری می تواند به جنین آسیب برساند، اما قطع دارو ممکن است برای شما بی خطر نباشد. بدون مشورت با پزشکتان، مصرف فلووکسامین را شروع یا قطع نکنید.

فلووکسامین و لاغری

برخی داروهای ضدافسردگی کاهش وزن هم می‌دهند. برای مثال اگر یک بیمار چاق مراجعه کند که افسرده هم باشد، ترجیح می‌دهیم از آن دارو برایش تجویز کنیم اما هر دارو باید با اثر اختصاصی خودش تجویز شود نه اینکه برای مثال فرد افسرده نباشد و صرفا برای لاغری این دارو را مصرف کند، در این صورت بعد از مدتی دچار عوارض خواهد شد ضمن اینکه همان داروی ضدافسردگی فقط برای ۵ تا ۶ ماه کاهش وزن می‌دهد. در حقیقت مصرف داروی ضدافسردگی به منظور لاغری در جامعه ما بسیار شایع است و بیشتر افراد تا ۵ ماه از آن خیلی راضی و خوشحال هستند اما بعد از این مدت متوجه می‌شوند وزن‌شان دوباره سرجای اول بازگشته و دچار عوارض جانبی شدید شده‌اند.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  دارو سفیکسیم

فلووکسامین ۱۰۰

_در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه مشکلات کبدی، کلیوی، قلبی(ضربان قلب نامنظم)، صرع، دیابت نوع ۲، مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)، مشکلات خونی(خون ریزی)، تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.
_اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.
_در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.

فلووکسامین چیست

_در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین، راسلژیلین، ترانیل سیپرامین و…) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.
-درصورت سابقه ی خونریزی معده یا زخم دوازدهه به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. (خصوصا دارو های قلبی، ضد صرع، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)

فلووکسامین و پروپرانولول

 تداخل بین دو داروی فلووکسامین و پروپرانولول از نظر شدت بصورت متوسط (moderate) و از نظر زمان شروع علائم و عوارض بصورت تاخیری (delayed) می باشد.

فلووکسامین 100

دوز معمول بزرگسالان برای اختلال وسواس فکری جبری

دوز اولیه قرص رهش فوری: ۵۰ میلی گرم خوراکی یک بار در روز قبل از خواب

دوز اولیه کپسول طولانی رهش: ۱۰۰ میلی گرم خوراکی یک بار در روز قبل از خواب

دوز نگهدارنده: ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم در روز

حداکثر دوز: ۳۰۰ میلی گرم در روز

مجموع دوز روزانه بیش از ۱۰۰ میلی گرم باید در دو دوز تقسیم شود. اگر دوزها برابر نیستند، دوز بیشتر باید قبل از خواب داده شود.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  قرص دروسبلا

فلووکسامین برای چیست

دوز معمول کودکان برای اختلال وسواس فکری جبری

۸ تا ۱۱ سال:

دوز اولیه: ۲۵ میلی گرم خوراکی یک بار در روز قبل از خواب

دوز نگهدارنده: ۲۵ تا ۲۰۰ میلی گرم در روز

حداکثر دوز: ۲۰۰ میلی گرم در روز

۱۱ تا ۱۷ سال:

دوز اولیه: ۲۵ میلی گرم خوراکی یک بار در روز قبل از خواب

دوز نگهدارنده: ۲۵ تا ۳۰۰ میلی گرم در روز

حداکثر دوز: ۳۰۰ میلی گرم در روز

دوز را می توان با افزایش ۲۵ میلی گرم هر ۴ تا ۷ روز، در صورت تحمل، تا حداکثر دوز روزانه افزایش داد.

مجموع دوزهای روزانه بیش از ۵۰ میلی گرم باید در دو دوز تقسیم داده شود. اگر دو دوز تقسیم شده برابر نیستند، دوز بزرگتر باید قبل از خواب داده شود.

دوزهای پایین تر ممکن است در بیماران زن نسبت به مرد موثر باشد.

فلووکسامین 50 چیست

بررسی های متعدد نشان داده اند در بیماران مبتلا به اختلال پانیک نشان داده شده که ۶ یا ۸ هفته درمان با داروی فلووکسامین باعث کاهش تعداد حملات پانیک کامل در هفته به میزان ۵۴ تا ۱۰۰ درصد می شود؛ در مقابل، تعداد حملات پانیک کامل هفتگی در این بیماران از ۱۰ درصد افزایش تا ۷۵ درصد کاهش داشت. به طور معمول نسبت بالاتری از دریافت کنندگان داروی فلووکسامین حدود ۴۷ تا ۸۱ درصد در هفته آخر درمان عاری از حملات پانیک بودند. داروی فلووکسامین باعث کاهش معنی دار اضطراب نیز در این افراد با اختلال پانیک شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکسترومتورفان x بخوانید...