فوفل

فوفل

فوفل

فوفل (نخل هندی) عبارت از میوه هایی است تقریبا کروی ، پرنگ سفید مایل به زرد با رگه های خاکستری رنگ و در یکی از دو رأس آن لکه ای دایره ای و سفید مشاهده میگردد. در داخل این میوه ها دانه قهوه ای متمایل به قرمز با بوی پنیر و طعم گس و تلخ وجود دارد

این میوه ها متعلق به گیاهی است بنام فوفل و نام علمی : (Areca catechu L.)

از تیره نخل ( Palmaceae) است که در جنوب شرق آسیا می روید و میوه های آن به ایران وارد میگردد. فوفل درختی زیبا با برگهای پهن و سبز رنگ و میوه نسبتا کروی است . مغز دانه های فوفل اثر ضد انگلی داشته نوعی ماده جویدنی بنام بتل از آن تهیه میشود که بعنوان داده ای نیرو دهنده مصرف سنتی دارد.

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و خشک است.

فوفل هندي

ضد کرم قوی و مسکن دردهای گرم بدن از جمله درد پهلو

هضم کننده غذا

و ضد تب مالاریا، ضد باکتری و مفید برای بیماری بری‌بری (کمبود ویتامین B1)

ضد تب نوبه‌ای و از بین برنده قارچ و انگل‌های بدن

جهت سستی اعصاب از این گیاه می‌توان استفاده کرد

ضد استسقاء، تقویت کننده کبد و اشتهاآور،

افزاینده تمایلات جنسی

جهت معالجه استسقاء و آفتاب‌زدگی از پوست میوه این گیاه می‌توان استفاده کرد

فوفل ضد اسکوربوت و از بین برنده بوی بد دهان،

قبض کننده و ضد اسهال،

کاهنده التهاب چشم و مسکن درد معده،

ضد سرفه و مسکن سرفه‌های مقاوم،

افزاینده ترشح بزاق و کاهنده ورم گلو و حنجره می‌باشد.

در ضمن برای جوش‌ها و بیماری‌های گرم دهان، سستی دندان‌ها و لثه‌ها و نزله‌های برونشیتی نیز مفید است.

فوفل ملبس

  1. جویدن مخلوط میوه و برگ فوفل سنتی تاریخی است و در بسیاری از کشورهای آسیایی و اقیانوسه رایج است. باید کاملا رسیده مصرف شود و مقدار مصرف خوراکی آن به طور معمول 4 گرم در روز است.
  2. سه نوبت درروز، در هر نوبت پنج ميوه فوفل را در یک قوری آب جوش ريخته، پس از مدت 15 دقيقه آنرا صاف كرده و میل نماييد. همچنین میتوان در هر نوبت یک قاشق مرباخوری از پودر فوفل را به تنهایی یا همراه شیر و یا عسل میل کرد.
  3. از دیگر روشهای استفاده از خواص فوفل تنقیه آن می‌باشد. برای تنقیه 40 عدد دانه فوفل را در 300 سی‌سی آب به مدت نیم ساعت بجوشانید تا مقدار آن به 120 سی‌سی برسد، سپس آن را خنک نموده و قبل از صبحانه ناشتا تنقیه نمایید، روش تنقیه تاثیر قابل ملاحظه‌ای در کشتن و خروج انگل‌ها زمانی که هیچ دارویی جواب نداده و یا به دارو دسترسی ندارید، خواهد داشت.
بیشتر بخوان بیشتر بدان  هورمون پرولاکتین

فوفل عدني

به طور کلی مصرف گیاه فوفل بایستی تحت نظر پزشک صورت گیرد، از خواص فوفل خاصیت اعتیاد آوری آن بوده و زیاده‌روی در مصرف آن باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های دهان است.

اشخاصی که سنگ کلیه و مثانه دارند، بایستی از خوردن این گیاه خودداری کنند.

مصرف فوفل برای سینه و صدا مضر است و بهتر است همراه کتیرا میل شود.

قاعده‌آور می‌باشد، خانم‌های حامله از خوردن آن خودداری کنند.

مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.

چنانچه دانه نارسش خورده شود، باعث سرگیجه و خفقان شده،

فوفل اعراس

اغلب در هند، مالزی، سیلان و جنوب چین انتشار دارد. این درخت در ایران نمی‌روید و میوه‌ی آن (فوفل) یکی از اقلام گیاهان دارویی وارداتی می‌باشد.

فوفل ابيض

از نظر ترکیبات شیمیایی در گیاه فوفل مواد ایزوگووسین، کولین، آلکالوئیدهای آرکائین، آرکائیدین، آرکولین و گوواسین وجود دارد. در میوه آن آلفا کاتچین و در دانه آن آرکودین و آرکاتین یافت می شود. آرکولین در قورباغه و موش ایجاد تشنج می نماید. آرکولین اثری شبیه به اثر نیکوتین دارد در دانه فوفل حدود 15 درصد تانن، حدود 14 درصد مواد چرب، کمی قند ساکاروز، مانان و گالاکتان و … وجود دارد.

فوفل بلاي

دانه فوفل در ترکیب سقز بتل را به عنوان سقزی بزاق آور مردم تمام مناطق خاور دور از هند تا جنوب چین و گینه می جویند. تقریبا قسمت اعظم اعضای درخت فوفل از جمله دانه، پوست دانه، شاخه های جوان، جوانه ها و برگ ها و تا حدودی ریشه درخت فوفل در طب سنتی مصارف دارویی دارد.

در چین تقریبا از 1400 سال قبل دانه فوفل به عنوان داروی موثر ضد کرم بر ضد کرم نواری تجویز می شده و مفید بوده است و تحقیقات جدید این خاصیت را کاملا تایید کرده است. دوز 30 گرم آرد دانه در تنقیه غیر سمی است و هر وقت از سایر داروها برای معالجه مایوس شدید با اطمینان از این دارو استفاده کنید و یک تنقیه از جوشانده دانه فوفل برای از جا کندن سر انگل کرم نواری از روده کولون کاملا موثر است.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  خواص آیه 9 سوره یس

فوفل چیست

کولون یا قولون به قسمتی از روده بزرگ که بین روده کور و راست روده واقع است گفته می شود که بیشتر محل چسبیدن این انگل است. مقدار آلکالوئیدهای دانه فوفل بر حسب اینکه دانه تازه یا خشک باشد و همچنین بر حسب مناطق مختلف کشت درخت متفاوت است.

برای تنقیه دانه فوفل در حدود 40 دانه فوفل را در 300 سانتیمتر مکعب آب به مدت نیم ساعت می جوشانند تا مقدار آن به 120 سانتیمتر مکعب برسد و آن را خنک کرده و قبل از صبحانه ناشتا یک تنقیه روده اثنی عشری بنمایند. کاملا برای کشتن و اخراج انگل ها موثر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فواید کاکوتی x بخوانید...