قرص پردنیزولون
قرص پردنیزولون (Prednisolone) استروئید (Steroid) یا کورتیکواستروئید (Corticosteroid) است. البته کورتیکواستروئیدها با استروئیدهای آنابولیک (Anabolic Steroid) فرق دارند. پردنیزولون برای درمان بیماریهای مختلفی تجویز میشود، از جمله حساسیتها، بیماری های خونی، بیماری های پوستی، عفونتها، برخی سرطان ها، و همینطور برای جلوگیری از وازنش یا رد پیوند پس از پیوند عضو. در این مقاله با قرص پردنیزولون، عوارض قرص پردنیزولون، بهترین زمان مصرف آن، قرص پردنیزولون برای کودکان، قرص پردنیزولون در بارداری و… آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
قرص پردنیزولون برای چیست
برای کنترل بیماریهای التهابی و آلرژیک مانند آسم، آرتریت روماتوئید و کولیت
قرص پردنیزولون ۵
– در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
– در صورت سابقه ی فشار خون بالا ، حمله ی قلبی یا هرگونه مشکل قلب و عروق ، اختلالات کبدی ، دیابت، فشار بالای چشم ( بیماری گلوکوم یا آب سیاه ) ، پوکی استخوان، تیروئید کم کار ، بیماری های اعصاب و روان ( مانند افسردگی و سایکوز ) ، صرع ، زخم گوارشی زخم گوارشی و بیماری التهاب روده حتما پزشک خود را مطلع نمایید.
– در صورتی که اخیراً واکسیناسیون انجام دادید ، یا قصد انجام آن را دارید ، به پزشک خود بگویید.
قرص پردنیزولون برای کودکان
– در صورتی که در حال حاضر مبتلا به هرگونه عفونت می باشید یا اخیراً بوده اید ، به پزشک اطلاع دهید.
– اگر در معرض تماس با افراد مبتلا به عفونت های مسری مثل آبله مرغان ، سرخک و زونا هستید، پزشک را مطلع نمایید.
– در صورت سابقه انسداد عروقی و لخته ی خون در عروق ، به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
– در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی یا درد عضلانی پس از مصرف داروهای کورتیکواستروئیدی ( دگزامتازون ، بتامتازون و …) حتماً پزشک خود را آگاه نمایید
قرص پردنیزولون
– مصرف دارو را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف نمایید.
– در صورتی که پردنیزولون یک نوبت در روز تجویز شده باشد ، بهترین زمان مصرف آن صبح ها بعد از صبحانه می باشد.
– بهتر است پردنیزولون همراه یا پس از غذا مصرف شود زیرا مصرف غذا به کاهش عوارض گوارشی ناشی از این دارو کمک می کند.
– قرص های روکشدار با عنوان ( Enteric Coated ) به صورتی طراحی شده اند که داخل روده باز می شوند لذا می توانید آن ها را قبل یا پس از غذا مصرف نمایید . اما لازم است جهت جلوگیری به آسیب روکش، این قرص ها بطور کامل بلعیده شوند و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری شود . همچنین مصرف داروهای معده و شربت های ضد اسید معده با این نوع قرص ها باید حداقل ۲ساعت فاصله داشته باشد.
قرص پردنیزولون5
– برخی از قرص های پردنیزولون را می توان در آب حل نمود لذا در صورتی که با بلع قرص مشکل دارید ، در مورد حل کردن دارو از داروساز خود مشورت دریافت نمایید.
– طول درمان با این دارو باتوجه به شرایط و بیماری شما کوتاه مدت یا بلند مدت می باشد . لذا مصرف دارو را تا زمانی که پزشک توصیه کرده است ادامه دهید.
– در صورتی که درمان با این دارو بیش از ۳ هفته برای شما تجویز شده باشد ، قطع ناگهانی آن می تواند عوارضی در بر داشته باشد . لذا قطع دارو باید زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی انجام شود.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.
قرص پردنیزولون و جوش
کورتیکواستروئیدها به خصوص پردنیزولون اغلب برای معالجه بیماریهای التهابی از جمله بیماری التهابی روده (IBD) تجویز میشوند. گاهی در برخی از افرادی که از این داروهای استروئیدی مصرف میکنند، نوعی آکنه ایجاد میشود که به آکنه استروئیدی معروف است. اکثر افراد مبتلا به التهاب روده، اغلب آکنه را یک وضعیت نه چندان جدی میبینند که ارزش معاینه تخصصی را ندارد. به هر حال احساس خوب نسبت به بدن و ظاهر خود چیزی است که نمیتوان از آن چشم پوشید.
قرص پردنیزولون۵ برای کودکان
استفاده طولاني مدت پردنيزولون در كودكان مي تواند منجر به مهار رشد شود.
درمانهای طولانی با پردنیزولون، ممکن است سرعت رشد طبیعی کودکان و نوجوانان را کاهش دهند. البته پزشک کودک، رشد او را حین مصرف استروئید، با دقت کنترل میکند که در این شرایط، بهسرعت متوجه کاهش سرعت رشد میشود و در صورت لزوم، درمان را تغییر میدهد.
قرص پردنیزولون نی نی سایت
قرص پردنیزولون التهاب را کاهش میدهد. سیستم ایمنی بدن را هم تضعیف میکند، که این تضعیف سیستم ایمنی در بیماریهای خودایمنی مانند روماتیسم مفصلی (Rheumatoid Arthritis) مفید است؛ در چنین بیماریهایی سیستم ایمنی بهاشتباه به بافتهای خودش حمله میکند. پردنیزولون هم بهصورت قرص و هم بهصورت شربت تجویز میشود. البته بهصورت تزریقی هم وجود دارد، اما معمولا فقط در بیمارستان انجام میشود.
موارد منع مصرف داروی پردنیزولون
- به تاریخ انقضای داروی پردنیزولون (Prednisolone) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی پردنیزولون را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز دارو، پزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا اقدام به بارداری
- شیردهی
- بیماریهای اعصاب و روان (مانند افسردگی و سایکوز)
- صرع
- مشکلات قلبی- عروقی (مانند سکته اخیر قلبی)
- فشارخون بالا
- چربی خون بالا
- دیابت
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی
- تیروئید کم کار
- فشار بالای چشم (بیماری گلوکوم یا آب سیاه)
- پوکی استخوان
- زخم گوارشی و بیماری التهاب روده
- چنانچه در حال حاضر مبتلا به هرگونه عفونت میباشید یا اخیراً بودهاید
- چنانچه اخیراً واکسیناسیون انجام دادهاید یا قصد انجام آن را دارید
- چنانچه سابقۀ درد عضلانی پس از مصرف داروهای کورتیکو استروئیدی داشتهاید
بدون دیدگاه