قلمه زدن پتوس
گیاه پتوس از جمله گیاهانی است که علاوه بر نگهداری آسان و مقاومت بالا، آسانترین روش های تکثیر را دارد و تکثیر آن در اغلب مواقع موفقیت آمیز است. نحوه قلمه زدن پتوس در خاک یا آب کاملا مانند یکدیگر است و تنها با داشتن یک چاقو یا قیچی و یک پتوس سرحال، میتوانید قلمه های زیادی از آن داشته باشید. تکثیر پوتوس به سه روش مختلف انجام میشود: قلمه زدن پوتوس در خاک، تکثیر پوتوس با تقسیم بوته و قلمه پتوس در آب. در این مقاله با ما همراه باشید تا با روش های کاشت پتوس در خاک و نحوه تکثیر آن آشنا شوید.
گیاه پتوس از جمله گیاهان قوی در تصفیه هوا است و نگهداری از آن در پاکسازی هوای خانه، اکسیژن سازی و از بین بردن سموم موجود در هوا نقش موثری دارد. پتوس با وجود سمی بودن برای کودکان و حیوانات ( در صورت جویده شدن برگ توسط آنها ) یکی از بهترین گزینه ها برای نگهداری در خانه به خصوص برای افراد مبتدی است. این گیاه زیبا در نظریه فنگ شویی نیز اهمیت بالایی دارد و با قرارگیری درست در منزل یا محل کار میتواند شانس و ثروت را به خانه شما بیاورد.
قلمه زدن پتوس در آب
توجه داشته باشید که ریشه های گیاه زمانی در آب ریشه دار میشوند به مراتب ضعیفتر از زمانی هستند که در خام ریشه دار میشوند ولی برای کسانی که تازه اقدام به نگهداری و تکثیر گیاها اپارتمانی میکنند بهترین روش ریشه دار کرن در آب است.
برای قلمه زدن ابتدا یک ساقه جوان و شاداب رو انتخاب کنید که باید طولی حدود ۱۵ سانتی متر داشته باشد و سپس با یک چاقو یا قیچی تیز و ضدعفونی شده از گیاه مادری جدا کرد، توجه داشته باشید که محل برش خیلی مهمه شما همانطور که در تصویر زیر میبینید از زیر هر گره (که دورش را دایره قرمز کشیدم) گیاه را ببرید.
قلمه زدن پتوس
باید قلمه ها را بذاریم تو آب جوشیده سرد شده طوری که انتهای قلمه ها به کف ظرف نخوره (چون اینطوری انتهای ساقه گند میکنه اگر با انتهای لیوان تماس داشته باشه باعث گندیدگی قلمه ها میشه) و بهتر اینکه توی آب یه تکیه زغال هم بندازید اینکار مانع از خراب شدن قلمه میشه. هر زمان آب ظرف کم شد دوباره آب جوشیده سرد شده بهش اضافه میکنید. من کف ظرفم سنگ ریزه ریختم که انتهای قلمه هام به ظرف نخوره. بهتره که قلمه ها یه سانت ریشه دار شدن اونا را بکاریم وگرنه به محیط آب عادت میکنن و بعد که میرن تو خاک از بین میرن.
قلمه زدن پتوس تصویری
ریشه های تولیدی در آب مانند ریشه های خاکی قوی نیستند. ممکن است بعد از ورود آنها به گلدان، گیاه ضعیف شود و در مواردی از بین برود. پس باید به گیاه اجازه دهید تا ریشه های قوی تولید کند و سپس این جابه جایی را انجام دهید. فراموش نکنید که پتوس از جمله گیاهانیست که در آب نیز سالم میماند و رشد میکند. پس حتما نیازی به تعویض مکان آن و کاشتن در خاک، وجود ندارد.
قلمه زدن پتوس ابلق
براي اينکه قلمه زني موفقيت آميز باشد بايد نکاتي را رعايت نماييد:
- توصیه میشود از ماسه بادي رودخانه اي يا پرليت يا مخلوط اين ها با خاکبرگ و يا کمپوست قلمه به عنوان بستر کشت استفاده کنید.
- بستر کشت قلمهها لازم است همیشه مرطوب باشد و البته گلدان، زهکش مناسب برای خروج آب اضافی داشته باشد.
- قلمهها را در محيطي با دمای (24 تا 21 درجه سانتیگراد)، رطوبت مناسب و نور غير مستقيم نگه داري شوند.
قلمه زدن پتوس با برگ
یکی دیگر از روش های تکثیر گیاهان ، روش خوابانیدن ساقه است. در این روش ، بخشی از ساقه گیاهِ پتوس را در حالی که به گیاه مادری متصل است ، با خاک می پوشانند. پس از مدتی روی آن قسمت ریشه های نابجایی ایجاد میشود ، سپس ارتباط میان قسمت ریشه دار و بقیه گیاه را قطع می کنند. و پس از آن گیاه جدید با داشتن ریشه به رشد خود ادامه خواهد داد.
قلمه زدن پتوس سفید
بهتراست قلمهها را پس از ریشه دهی با کود مایع تغذیه کنند. هر چند بهار مناسبترین زمان برای ازدیاد پوتوس است اما در داخل آپارتمان هر زمانی میتوان آن را تکثیر نمود. بهترین درجه حرارت برای ریشه زایی قلمه ها ۲۱ درجه سانتیگراد است.
بدون دیدگاه