قلمه زدن پیچک نیلوفر
این روش در فصل تابستان متداول بوده و به گونه ای است که از گیاه قلمه نرم تهیه و آن گاه کشت آغاز می گردد.
این گیاه دارای آفات کنه قرمز عنکبوتی، مگس سفید، معندچی برگ و شته است. رطوبت بیش از اندازه خاک و یا برقراری شرایط سایه برای گیاه ممکن است سبب بیماری های قارچی گردد. نوعی بیماری قارچی در گیاهان پیچ نیلوفر وجود دارد که با لکه های نارنجی-قهوه ای نمایان می شود. این لکه ها به خصوص در نواحی زیر برگ وجود دارند. بیماری های لکه برگی نیز منجر به بروز مراکز کرم و زرد رنگ و خشک شدن گیاه می شوند و حاشیه ای قهوه ای قرمز در برگ های گیاه ایجاد می گردد.
مطالب تصادفی برای شما:
- علائم هفته 9 بارداری
- کالری عدسی
- علائم بیماری کرون
- درمان بیماری ضعف اعصاب
- زادتین
- سئو سایت
- اهنگ کره ای
تکثیر پیچک نیلوفر آبی
تکثیر گل نیلوفر پیچ آبی از طریق کاشت بذر و قلمه زدن انجام می شود. در طول فصل رشد با ریختن بذرهای گیاه روی خاک در سال بعد به صورت خودرو دوباره رشد میکند. همچنین اواسط فصل بهار زمان مناسبی برای کاشت بذرهای این گیاه است. قبل از کاشت بذرها را در داخل آب خیس کنید تا جوانه زنی بهتر صورت گیرد. تکثیر به روش قلمه زنی نیز در فصل تابستان از ساقههای نیمه چوبی صورت میگیرد.
نکات مهم پرورش پیچ نیلوفر
- بهتر است بعدازظهرهای تابستانی را در شرایط نیمه سایه سپری کند.
- گیاه را به هیچ عنوان نخورید. مخصوصاً بذرهای آن ماده ای توهم زا دارد.
- برای کوددهی از خاک برگ استفاده کنید و تا حد امکان از کودهای شیمیایی استفاده نکنید.
- این گیاه نسبت به شرایط گرمایشی فوق العاده زیاد واکنش دارد و در معرض نور مستقیم بودن با آبیاری کم و نامرتب موجب پلاسیده شدن گیاه خواهد شد.
آبیاری
زمان آبیاری پیچک نیلوفر آبی را طوری تنظیم کنید که سطح خاک خشک شود بعد اقدام به آبیاری کنید. این گیاه به خاک همیشه مرطوبی که خیس نباشد نیاز دارد. خیسی بیش از حد خاک سبب کاهش رشد گیاه و گلدهی، زرد شدن برگها و از بین رفتن ریشههای گیاه میشود.
خاک
گیاه پیچک نیلوفر آبی نسبت به خاک بستر کشت سخت گیر نیست و در هر خاکی که زهکشی خوبی داشته باشد رشد میکند. بهترین ترکیب مخلوطی از خاک و برگ و خاک معمولی باغچه است. برای حفظ رطوبت و جلوگیری از رشد علف هرز اطراف گیاه از مالچ استفاده کنید