مازوخیسم در روانشناسی

مازوخیسم در روانشناسی

مازوخیسم در روانشناسی

افراد مازوخیسم(خود بیزاری)اغلب در احساساتی عمیق مانند حس ناتوانی، نداشتن گزینه‌ای برای انتخاب یا حس گرفتار بودن غرق هستند. این اختلال ممکن است از تجربیاتی ناخوشایند در گذشته و رویدادی آسیب‌زا مانند مورد حمله قرار گرفتن از سوی دیگران ناشی شود. رویدادهای زمان حاضر نیز می‌توانند احساسات پیشین مانند افسردگی را تقویت کنند، به‌ویژه وقتی که زندگی برای فرد بسیار استرس‌زاست یا به‌طور مداوم از سوی دیگران مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

متأسفانه خودزنی معمولاً باعث به جا ماندن علامت یا صدمه به بافت‌ها شده و می‌تواند هریک از رفتارهای بریدن، سوزاندن (یا «داغ زدن» با اشیای داغ)، سوراخ کردن یا خالکوبی کردن افراطی بر بدن، کندن پوست یا بازکردن دوباره زخم‌ها و کندن مو(تریکوتیلومانیا)، کوبیدن سر به جایی، ضربه زدن(با چکش یا دیگر اشیا)، شکستن استخوان را شامل شود.

ریشه مازوخیزم

اگر احساساتی را که در فرد به خودآزاری منجر می‌شود با هم جمع کنیم در نهایت به

عقده‌های پنهان او می‌رسیم، در واقع می‌توان گفت عموماً خودآزاری نتیجه یک ناتوانی

برای پیروزی بر دردهای روانی عمیق با روش‌ها سالم و نرمال است. برای نمونه

فردی ممکن است شرایط سختی برای بیان، درک و متعادل کردن احساساتش پشت سر

گذاشته باشد، در این صورت درد فیزیکی حواس او را از دردهای عاطفی پرت می‌کند

یا کمک می‌کند بر احساساتش کنترل داشته باشد. هم‌چنین فرد دیگری ممکن است

احساس کند دائماً کرخت است یا از خودش و جهان اطرافش دور است، از همین‌رو با

خودآزاری احساساتش را بیدار می‌کند.

سن اختلال مازوخیزم

دآزاری می‌تواند در هر سنی از قبل از نوجوانی تا سالمندی انجام شود. اما فاکتورهایی مانند سن، تاریخچه خانوادگی، نوع زندگی، مشکلات مربوط به بیماری‌های ذهنی و سوءمصرف الکل می‌تواند خطر این اختلال را افزایش دهد. متأسفانه اغلب افرادی که خودزنی می‌کنند نوجوان هستند و برخی مواقع خودآزاری بین افرادی متداول است که در خانواده‌اشان کسی خودکشی، خودزنی یا اعمالی در ردیف خود ویرانگری انجام داده است.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  واحد پول مجارستان

علائم و نشانه های مازوخیسم

علائم و نشانه‌هایی که در افراد دارای مازوخیسم می‌توان دید شامل موارد زیر است.

  • به طور شدید و مکرر رفتارها، امیال یا تخیلات برانگیزنده قوی جنسی مربوط به آزار جنسی، تحقیر شدن، کتک خوردن، به بند کشیده شدن یا هر عمل رنج آور دیگری دیده می‌شود.
  • در واقع فرد تمایل دارد که در جریان رابطه جنسی درد، تحقیر یا به بند کشیده شدن را تجربه کند.
  • فعالیت آزار خواهانه مهم‌ترین منبع تحریک جنسی است و یا برای اقناع جنسی ضروری است.
  • تحقير شدن حين رابطه جنسی برای افراد مازوخیسم لذت بخش است.
  • لذت بردن از مورد فحاشی قرار گرفتن و از شنیدن الفاظ رکيک در رابطه جنسی
  • بسته شدن دستان و پاها و مورد آزار فيزیکی قرار گرفتن
  • خودداری از برقراری رابطه جنسی تا زمانی که با اجبار همراه باشد
  • رابطه جنسی بدون ملایمت روحی
  • عدم تمایل به معاشقه و پيشنوازی در رابطه
  • مورد تجاوز قرار گرفتن یا رابطه جنسی به اجبار و تمایل به رابطه جنسی همزمان

برای آگاهی بیشتر در زمینه رابطه جنسی کلیک کنید.

علل آزارخواهی جنسی

طبق دیدگاه روانکاوی مازوخیسم جنسی به تجربیات تلخ دوران کودکی و نفرت و خشم سرکوب شده آن دوران بر می‌گردد. این تنفر و خشم سرکوب شده از خود سبب می‌شود تا شخص با آسیب رساندن به خود احساس آرامش کند و در واقع از خود انتقام بگیرد. افراد مازوخیسمی برای ارضاء تمایلات جنسی خود نیاز به آسیب دیدن جسمانی و تحقیر روانی و حتی نیاز به لگد مال شدن را احساس می‌کنند.

برای شناخت بیشتر در زمینه اختلال نابهنجاری جنسی کلیک کنید.

مازوخیسم اختلالی است که شدت آن با گذشت زمان بالا می‌رود، همچنین در موقعیت‌های که فشارهای روانی افزايش مي‌يابد تمایلات مازوخیسمی نیز شدت می‌گیرد كه می‌تواند منجر به آسيب جدی جسمانی هم گردد. به همین جهت باید هر چه زودتر برای درمان آن اقدام کرد. برای پیشگیری از بروز اختلالات جنسی چون آزار خواهی آموزش نکات تربیت فرزند و دریافت مشاوره در زمینه تربیت جنسی از جمله راهکارهای موثر است.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  پیاده روی و پیاده روی در سانتا مورا

برای اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات جنسی کلیک کنید.

ذکر این نکته مهم است که در تمامی اختلالات جنسی افکار و تخیلات نقش مهمی را ایفا می‌کنند و تاثیر مستقیمی بر اعمال فردی که دچار اختلال است می‌گذارد و او را برانگیخته می‌کند. نقش افکار را می‌توان علاوه بر اختلال مازوخیسم در اختلال‌های دیگر مانند فتیشیسم و مبدل پوشی نیز مشاهده کرد.

برای آشنایی بیشتر در زمینه فتیشیسم و مبدل پوشی کلیک کنید.

برای شناخت در زمینه اختلال نمایشگری جنسی و اختلال تماشاگری جنسی کلیک کنید.

 

درمان مازوخیسم

به دلیل پایداری مازوخیسم درمان آن سخت‌ و زمان بر است. مبتلایان به این اختلال می‌توانند با مراجعه به مراکز مشاوره اختلال‌های جنسی با کمک روان درمانی بینش مدار یا شرطی سازی انزجاری نسبت به درمان اقدام نمایند. در این بین همسر نقش مهمی ایفا می‌کند. همچنین می‌توان از روش‌هایی شامل مدیریت و شایسته سازی الگوهای برانگیختگی جنسی و خودارضایی و درمان‌هایی شامل بازسازی شناختی و آموزش مهارت‌های اجتماعی نیز استفاده کرد. از دارو نیز برای کاهش توهمات و رفتارهای مربوط به انحرافات جنسی استفاده می‌شود. این امر به ویژه در افرادی که رفتارهای خودآزارانه شدید و خطرناک دارند موثر است. دریافت مشاوره جنسی و مشاوره فردی برای این افراد ضروری می‌باشد. مشاوره جنسی به طور کلی برای همه اختلالات جنسی از جمله مالش دوستی، سادیسم، فتیشیسم و… نیز مفید است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدف گذاری اسمارت x بخوانید...