موارد مصرف مترونیدازول
داروی مترونیدازول آنتی بیوتیکی است که با باکتریها مقابله میکند و برای درمان انواع مختلف عفونتها استفاده میشود. این ماده متعلق به دستهای از آنتی بیوتیکها است که به نام نیتروایمیدازول شناخته میشوند. این دارو با جلوگیری از رشد باکتریها و پروتوزوا ها کار میکند. این آنتی بیوتیک فقط عفونتهای باکتریایی را درمان میکند و در درمان عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا ننقشی ندارد. مترونیدازول برای درمان عفونتهای باکتریایی واژن، معده، روده، کبد، پوست، مفاصل، مغز، قلب و دستگاه تنفسی استفاده میشود.
مترونیدازول موضعی نیز به شکل کرم و ژل وجود دارد که برای درمان روزانه (یک بیماری پوستی) استفاده میشود. همچنین ژل واژینال مترونیدازول برای درمان عفونتهای باکتریایی واژن نیز قابل استفاده است. توجه داشته باشید که مترونیدازول عفونتهای قارچی واژن را درمان نمیکند.
مترونیدازول فقط عفونتهای باکتریایی را درمان میکند و در درمان عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نقشی ندارد.
موارد مصرف مترونیدازول ۲۵۰
قرص مترونیدازول یک آنتی بیوتیک است که معمولا برای درمان عفونت های مختلف در بدن مورد استفاده قرار می گیرد. این قرص می تواند از رشد برخی از باکتری ها و انگل ها در بدن جلوگیری کند، مانند باکتری هیلوکوباکتر پیلوری که سبب بروز انواع زخم معده و روده می شود. همچنین، منابع خارجی اعلام کرده اند که این قرص برای درمان عوامل بیماری زای انگلی مفید است. اما باید بدانید این قرص تنها عفونت های باکتریایی را درمان می کند و هیچ اثری برای درمان عفونت های ویروسی ندارد. از قرص و یا ژل موضعی مترونیدازول می توان برای درمان عفونت واژن استفاده کرد.
موارد مصرف مترونیدازول برای کودکان
در این باره باید با پزشک مشورت کنید. در کل کودکان زیر ۱۲ سال و دخترانی که قاعدگیشان شروع نشده، از مصرف مترونیدازول منع شدهاند.
موارد مصرف مترونیدازول برای دندان
عفونت حاد دندان به طور معمول هنگامی رخ میدهد که باکتریها به پالپ دندان (عصب) حمله کرده و به بافتهای اطراف دندان نیز گسترش مییابند. آبسههای موضعی دندان به برش جراحی و خروج محتویات آبسه و درمان ریشه پاسخ خوبی میدهند. در صورت خفیف بودن علائم، آنتی بیوتیکهایی مانند مترونیدازول در درمان عفونتهای دندانی نقش دارند. در نتیجه در صورت تشخیص دندان پزشک، می توانید از مترونیدازول برای درمان عفونت دندان استفاده کنید.
موارد مصرف مترونیدازول در بارداری
تأثیر منفی مترونیدازول روی جنین اثبان نشده است. البته پژوهشهای کافی برای بررسی خطرناکبودن این دارو برای زنان باردار نیز انجام نشده است.
به هر حال در سهماهه نخست بارداری نباید مترونیدازول مصرف کنید. پس از آن هم مصرف این دارو در صورتی توصیه میشود که اثر درمانی آن بیشتر از خطراتش باشد.
موارد مصرف مترونیدازول
عفونت پوستی یا سلولیت یک عفونت عمیق در پوست است که توسط باکتریها ایجاد میشود. سلولیت اغلب روی دست و پاها تاثیر میگذارد، اما در اطراف چشم، دهان، مقعد یا شکم نیز ایجاد شود. سلولیت معمولا پس از نوعی آسیب به پوست از جمله ضربه یا جراحی ایجاد میشود. پس از از بین رفتن یکپارچگی پوست، باکتریها میتوانند وارد شوند و باعث عفونت شوند. مترونیدازول در درمان سلولیت نقش مهمی دارد.
علائم رایج سلولیت عبارتند از:
- قرمزی و تورم پوست
- گرم شدن پوست
- درد
- کبودی
- تاول پوستی
- تب
- سردرد
- لرز
- ضعف
- رگههای قرمز در محل سلولیت.
موارد مصرف مترونیدازول۵۰۰
مصرف همزمان برخی داروها یا خطرناک است یا از میزان اثرگذاری داروها میکاهد. با پزشکتان در این باره مشورت کنید. داروهای مختلف بر عملکرد مترونیدازول اثر میگذارند، بهویژه این داروها:
- داروهای ضدافسردگی؛
- آسم؛
- سرطان؛
- قلب و فشار خون؛
- لیتیوم و دیگر داروهای ضدروانپریشی؛
- داروهای درمان مالاریا، ایدز یا عفونتهای دیگر؛
- رقیقکنندههای خون مانند وارفارین.
موارد مصرف مترونیدازول برای اسهال
عفونت ژیاردیا یک عفونت رودهای است. عفونت ژیاردیا (ژیاردیازیس) یکی از مهمترین بیماریهای منتقله از راه آب است. این انگل از طریق غذا و تماس شخص با دیگری، قابل انتقال است. مترونیدازول در درمان ژیاردیازیس قابل استفاده است.
علائم و نشانههای ژیاردیازیس ۱ تا ۳ هفته پس از مواجهه با انگل ظاهر میشوند و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اسهال آبکی و چرب و بدبو
- خستگی یا بی حالی
- نفخ شکم
- حالت تهوع
- و کاهش وزن.
موارد مصرف مترونيدازول
عوارض جانبی بخشی از پروسه مصرف هر دارو و یا مکملی است، اما این موضوع را به یاد داشته باشید وقتی پزشک دارویی را برای شما تجویز می کند بی شک تصمیم گیری کرده است که استفاده از این دارو بیشتر به نفع شماست تا به ضرر شما! عوارض جانبی قرص مترونیدازول به شرح زیر هستند:
- سرگیجه
- سردرد
- ناراحتی معده
- تهوع
- استفراغ
- از دست دادن اشتها
- اسهال
- یبوست یا طعم فلزی در دهان
در صورت بدتر شدن این عوارض پس از یک هفته سریعاً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. استفاده از قرص مترونیدازول ممکن است باعث تیره شدن رنگ ادرار شود. نگران نباشید! این موضوع کاملا بی ضرر است و با قطع دارو این مشکل نیز از بین می رود. در صورت بروز عوارض جانبی جدی مانند موارد زیر فورا به پزشک اطلاع دهید:
موارد مصرف مترونيدازول 250
اگر می خواهید از قرص مترونیدازول استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:
- در صورت حساسیت به قرص مترونیدازول به پزشک و یا داروساز بگویید.
- در صورتی که به آنتی بیوتیک های دیگر مانند تینیدازول حساسیت دارید باید به پزشک بگویید. این قرص ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک دیگر شود.
- قبل از استفاده از این قرص سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز بگویید. به ویژه اگر از این بیماری ها رنج می برید: بیماری های کبدی، بیماری های کلیوی، برخی اختلالات خونی مانند تعداد سلول های خونی پایین.
- افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی نادر (سندرم کوکاین) در صورت استفاده از مترونیدازول ممکن است در معرض بیماری های کبدی بسیار جدی قرار بگیرند. اگر به این سندروم مبتلا هستید پزشک را در میان بگذارید.
- در صورت استفاده از قرص مترونیدازول پزشک باید عملکرد کبد بیمار را بررسی کند. در صورت مشاهده علائم بیماری کبدی در طول درمان (مانند تهوع و استفراغ که متوقف نمی شود، بی اشتهایی، درد شدید معده و شکم، زردی چشم و پوست و ادرار تیره) فوراً از پزشک کمک بگیرید.
- هنگام استفاده از این دارو و حداقل 3 روز پس از اتمام این دارو نوشیدنی های الکلی ننوشید. همچنین، مصرف محصولات حاوی پروپیلن گلیکول را قطع کنید، زیرا ممکن است ناراحتی و گرفتگی شدید معده، تهوع، استفراغ، سردرد و گرگرفتگی ایجاد شود.
بدون دیدگاه