نازایی ثانویه نی نی سایت

نازایی ثانویه نی نی سایت

ناباروری ثانویه زمانی رخ می دهد که زن و شوهر حداقل یک کودک داشته باشند، در تلاش دوباره برای باردار شدن باشند اما بعد از حداقل یک سال تلاش موفق نمی شوند. ناباروری ثانویه می تواند گیج و نگران کننده باشد. شما در آخرین بارداری مشکلی نداشتید پس چرا این بار اتفاق نمی افتد؟ بسیاری از مردم فکر می کنند ناباروری اولیه شایع تر از ناباروری ثانویه است. ناباروری اولیه زمانی است که یک زن و شوهر هرگز فرزند نداشته و نمی توانند پیش بینی کنند با این حال، حقیقت این است که تعداد شانس و 50-50 است.

ناباروری ثانویه مربوط به زمانی است که سابقه باروری وجود داشته است و مشکل نازایی پس از یک بارداری قبلی و یا سقط‌جنین به وجود آمده است.

عوامل موثر در ناباروی ثانویه:
  • عوارضی که طی بارداری یا زایمان پیشین به وجود آمده است مانند سقط‌ هـاي غيـرايمن، پارگي طولاني مدت كيسه آمنيـوني، عفونـت هـا ي پـس از زايمان، باقي ماندن جفت و عفونت‌هـا ي متعاقـب آن
  • اخـتلالات قاعدگي
  • عفونت­ های ناشي از روابـط جنسـي  (STI)
  • بیماری­های مقاربتي
  • افزایش سن
  • افزایش وزن
  • عوامل محیطی و سبک زندگی
  • بیماری های خود ایمن
  • افت کیفیت و کمیت اسپرم
  • عوامل ناشـناخته

عواملی که منجر به ناباروری ثانویه می شود، برخی مربوط به ناباروری زنان و برخی مربوط به ناباروری مردان وگاهی  به علت مشکلات ناشناخته به وجود می آید. علل ناباروری و درمان در هر دو نوع ناباروری تا حدود زیادی مشابه است.

درمان ناباروری ثانویه

نازایی ثانویه نی نی سایت

ناباروری با علت نامشخص یا ناباروری ایدیوپاتیک به مواردی اطلاق می شود که زن قاعدگی‌ منظم، آزمایش‌های هورمونی نرمال و هیستروسالپنگوگرافی طبیعی دارد و مرد نیز در ارزیابی اولیه مانند آنالیز مایع‌منی و آزمایش‌ها مشکلی ندارد و با روش های تشخیصی استاندارد موجود هیچ علت مشخصی برای آن نمی توان یافت. تفاوت‌های جزئی در نحوۀ عملکرد دستگاه تناسلی افراد ممکن است باعث بروز این نوع ناباروری شود، همچنین عوامل مرتبط با سبک زندگی نظیر لاغری یا چاقی مفرط، مصرف سیگار، الکل و قهوه به مقدار زیاد می‌تواند در ناباروری با علت نامشخص تاثیرگذار باشند.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  نازایی در نی نی سایت

در دو روش، ناباروری توجیه نشده را می توان توضیح داد:

  1. ناهنجاری واقعی وجود ندارد و زوج در پایین‌ترین آستانه طبیعی برای باروری قرار دارد (در اثر سن بالای زن یا پیری شدید تولیدمثلی).
  2. علت ناباروری را با آزمون‌های تشخیصی استاندارد موجود نمی‌توان شناسایی کرد. مثلاً برای تشخیص اختلال در گامت یا لانه‌گزینی تست‌های تشخیصی معتبری وجود ندارد.

گاهی علل ناباروری با علت ناشناخته، با علل شناخته‌شده همراه است و علیرغم دریافت درمان، بارداری موفق حاصل نمی‌شود.

در حدود 20% این بیماران در عرض 12 ماه و حدود 50% آن‌ها تا 36 ماه بعد از اقدام به بارداری، حامله می‌شوند. IVF  کارآمدترین روش درمان برای ناباروری توجیه نشده است.

ناباروری ثانویه نی نی سایت

ناباروری دوم به علت ناباروری مردان، ناباروری زنان و یا ناباروری هر دو زوج ایجاد می شود. حدود یک سوم علت ناباروری دوم مربوط به مشکلات ناباروری مردان، یک سوم مربوط به مشکلات ناباروری زنان، یک سوم موارد نیز ترکیبی از عوامل فوق و یا مربوط به ناباروری دوم با علت نامشخص می باشد. افزایش سن بارداری، عوارض بارداری قبلی، افزایش وزن، مصرف برخی داروها، جراحی، بیماری جنسی، اختلال در تولید اسپرم، مصرف الکل و استعمال دخانیات از جمله علل ناباروری ثانویه در مردان و زنان هستند.

علت ناباروری دوم در زنان:

برخی از مواردی که علت ناباروری ثانویه در زنان هستند عبارتند از:

• مشکلات کمی و کیفی تخمک:

زنان با ذخیره تخمدانی محدود به دنیا می آیند و پس از تولد، نمی توانند تخمک جدید تولید کنند. با افزایش سن بارداری زنان و نزدیک شدن آن ها به 40 سالگی و بیشتر، تعداد تخمک ها و ذخیره تخمدانی آن ها کاهش می یابد و به احتمال زیاد، تخمک های باقی مانده نیز دارای اختلالات کروموزومی بوده و از کیفیت بالایی برخوردار نیستند. برای زنانی که در سن بارداری اند و ذخیره تخمدانی کافی دارند، دلایل دیگری از قبیل بیماری های اتوایمیون، مشکلات ژنتیکی، جراحی و پرتودرمانی ممکن است کیفیت تخمک ها را کاهش دهد.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  علائم نازایی نی نی سایت

• اختلالات لوله های فالوپ:

در صورت ابتلا به عفونت های لگنی مانند کلامیدیا یا سوزاک، ممکن است لوله های فالوپ مسدود شوند که در نتیجه تخمک ها نمی توانند از تخمدان به داخل رحم منتقل شوند.

• اندومتریوز:

عارضه اندومتریوز، دیگر علت ناباروری زنان است. اندومتریوز بیماری است که در آن بافت رحم در جای دیگری از بدن مانند تخمدان ها یا سطوح روده رشد می کند و گسترش می یابد. اندومتریوز بیماری شایعی است و در موارد شدید باعث ناباروری و کاهش کیفیت تخمک ها بدون ارتباط با سن می شود. اما در موارد خفیف باعث ناباروری نمی گردد.

• مشکلات رحمی:

بسیاری از مشکلات رحمی نیز می توانند علت ناباروری دوم باشند. زخم ایجاد شده طی عمل کورتاژ یا سزارین می تواند چسبندگی ایجاد نماید که ممکن است سبب اختلال در بارداری دوم شود. رشد پولیپ یا فیبروم در رحم هم می تواند بارداری را مختل نماید. همچنین باقی ماندن بقایای جفت در رحم نیز می تواند باعث عفونت و زخم در رحم گردد.

•  تخمدان پلی کیستیک (PCOD):

تخمدان پلی کیستیک بیماری است که در اثر اختلال هورمونی ایجاد شده و دارای علائمی مانند سیکل های قاعدگی طولانی تر یا کوتاه تر می باشد. هورمون مردانه در زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک به مقدار زیاد ترشح می شود و تخمدان ها نمی توانند تخمک آزاد کنند.

• شیردهی:

اگر مادری در حال شیردهی به فرزند خود بوده و تصمیم به بارداری مجدد نیز داشته باشد، باید شیردهی خود را متوقف نماید، زیرا شیردهی معمولا مانع تخمک گذاری یا آزاد شدن تخمک و در نتیجه لقاح می شود.

• افزایش وزن یا تغییرات سبک زندگی:

افزایش وزن می تواند در عملکرد تخمدان ها اختلال ایجاد نماید. برخی از رژیم های غذایی می توانند بر باروری تاثیر بگذارند و سبب ناباروری شوند. همچنین مصرف برخی از داروها نیز ممکن است سبب اختلال باروری شود.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  قرص تاخیری بدون عوارض

درمان نازایی ثانویه نی نی سایت

صرف نظر از اینکه مورد ناباروری، ناباروری اولیه یا ناباروری دوم باشد، درمان ناباروری به قرار زیر است:

• درمان دارویی: داروهایی از قبیل کلومیفن و لتروزول برای القای تخمک گذاری در زنان مبتلا به اختلال تخمک گذاری تجویز می شود.

• IUI: IUI شامل تلقیح اسپرم به داخل رحم با کمک وسیله ای به نام کاتتر است که با هدف افزایش احتمال لقاح انجام می گیرد.

• IVF: در روش ای وی اف، ابتدا با استفاده از داروهای تزریقی، تحریک تخمک گذاری انجام شده و سپس پانکچر یا تخمک گیری صورت می گیرد. از سوی دیگر، اسپرم هم از نمونه مایع منی همسر بیمار جدا می شود و لقاح یا ای وی اف در شرایط آزمایشگاهی انجام می گیرد. در نهایت جنین به داخل رحم مادر منتقل می شود. از تخمک اهدایی یا اسپرم اهدایی نیز می توان برای انجام IVF استفاده نمود. گاهی ای وی اف با رحم اجاره ای انجام می شود.

• جراحی: گاهی جهت ترمیم مشکلات رحمی، جراحی انجام می شود. همچنین پزشکان می توانند برای برداشتن پولیپ و فیبروم از جراحی استفاده کنند. همچنین برای درمان ناباروری مردان نیز عمل جراحی واریکوسل انجام می گیرد.

•  استفاده از آنتی اکسیدان ها و مکمل های ضد پیری: از مکمل ها و آنتی اکسیدان ها برای افزایش قدرت باروری مردان و زنان استفاده می شود. درمان دارویی می تواند کیفیت مایع منی را بهبود بخشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواص اسطوخودوس x بخوانید...