اهدا جنین
اگر د ر مورد اهدا جنین سوالاتی دارین و نمیدانید به چه نحو انحام میشود با این بخس از سلامت هلث کده همراه شوید.
اهدا جنین چیست؟
اهداء جنین یا انتقال جنین به معنای انتقال جنین حاصل از تلقیح خارج رحمی (آزمایشگاهی) اسپرم و تخمک یک زن و مرد به درون رحم زنی غیر از زن صاحب تخمک است.
اهداء جنین در ایران
اهداء جنین در ایران به موجب قانون نحوهٔ اهداء جنین به زوجین نابارور (۲۹ تیر ۱۳۸۲ در مجلس شورای اسلامی) و آئیننامه اجرایی آن (۹ اسفند ۱۳۸۳ در هیئت دولت) به رسمیت شناخته شده و شرایط آن بیان شده است. این عمل میبایست در مراکز مجاز تخصصی درمان ناباروری صورت گرفته و از جنینهای حداکثر ۵ روزه استفاده شود.
اهدا کنندگان میبایست زن و شوهر بوده و به طور داوطلبانه و رایگان این کار را انجام داده و دارای سلامت جسمی و روانی و ضریب هوشی مناسب باشند.
متقاضیان نیز میبایست زوجی نابارور و ایرانی باشند که تقاضای مشترک خود را به دادگاه خانواده ارائه کرده و دین و مذهب آنان نیز با زوج اهداکننده یکسان باشد.
مذهب شیعه
در بین فقهای معاصر در مورد مشروعیت این عمل اختلاف نظر وجود دارد. در استفتائاتی که پیش از تصویب قانون از مراجع تقلید شیعه انجام شده بود، یوسف صانعی، عبدالکریم موسوی اردبیلی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی از مهمترین فقهای موافق و حسینعلی منتظری، فاضل لنکرانی و جواد تبریزی از فقهایی بودهاند که در این مورد نظر مخالف دارند
منبع:ویکی پدیا
اهدای جنین، امیدی دیگر برای درمان ناباروری
اهدای جنین نوعی تولید مثل ثالث است که در آن جنین حاصل از لقاح آزمایشگاهی یا ای وی اف (IVF)، به زوج دیگری اهدا می شود. اگر سایر روش های کمک باروری ناموفق باشند، ممکن است پزشک استفاده از جنین اهدایی را به زوجین پیشنهاد دهد. جهت درمان ناباروری با کمک جنین اهدایی از جنین های فریز شده استفاده می شود، همچنین خانم باید زیر سن یائسگی باشد.
معمولا در هنگام انجام IVF، جنین های زیادی تشکیل می شوند که زوجین می توانند آن ها را فریز کرده و در آینده برای بارداری استفاده نمایند و یا جنین ها را اهدا کنند.
مطالب تصادفی برای شما:
- سگ پاکوتاه
- خرم آن روز کزین منزل ویران بروم
- مزوتراپی
- مرداب دیوک
- نی نی سایت رفع چروک صورت
- وکیل در شیراز
- وکیل
هدف از اهدای جنین:

هدف از اهدای جنین
اهدای جنین با اهداف زیر انجام می شود:
• اهدای جنین به زوجین دیگر؛
• اهدای جنین جهت انجام تحقیقات؛
• ذخیره جنین برای آینده.
برای مقاله دختر دوم به این لینک مراجعه کنید.
در صورت اهدای جنین به زوجین دیگر، فرد اهدا کننده امکان باروری و فرزندآوری را برای زوجینی که نابارور هستند، فراهم می نماید. جنین اهدایی با امید بارداری موفق به داخل رحم مادر منتقل می شود. جنین حاصل از اهدای جنین از نظر خصوصیات ژنتیکی شبیه به اهدا کنندگان جنین است.
در موارد اهدای جنین، فرد اهدا کننده به جز هزینه انجام آزمایشات غربالگری، هزینه دیگری ندارد.
در درمان ناباروری با جنین اهدایی، تخمک و اسپرم پیش از انجام ای وی اف (IVF) و مراحل مختلف آن از جمله انتقال جنین بررسی می شوند. همچنین فرد اهدا کننده جنین ممکن است از نظر بیماری های جنسی ارزیابی شود. گیرنده جنین اهدایی نیز باید آزمایشات خاصی را انجام بدهد.
تفاوت استفاده از جنین اهدایی و فرزند خواندگی:
هنگامی که زوجین جهت درمان ناباروری از روش های کمک باروری مانند جنین اهدایی استفاده می کنند، ممکن است معنی فرزند خواندگی تداعی شود، اما فرزند خواندگی واقعی به معنی پذیرش سرپرستی فرزند پس از تولد است؛ اما از آنجا که فرزند حاصل از روش جنین اهدایی در خانواده بدنیا می آید، بنابراین فرزند خواندگی محسوب نمی شود.
فرزند متولد شده توسط روش جنین اهدایی، از لحاظ ژنتیکی مشابه تخمک و اسپرم لقاح یافته در این روش است. زوجینی که تصمیم به فرزند خواندگی دارند، ممکن است تمایل داشته باشند از روش های کمک باروری مانند اهدای جنین استفاده کنند، اگرچه درمان ناباروری با جنین اهدایی ممکن است طولانی باشد.
میزان موفقیت جنین اهدایی:
اهدای جنین یک تکنیک درمان ناباروری نوین است و بنابراین میزان موفقیت آن توسط تعداد تولد نوزاد زنده در هر انتقال جنین اندازه گیری می شود. میزان موفقیت جنین اهدایی به کیفیت جنین، سن فرد اهدا کننده جنین، تعداد جنین های منتقل شده و مرحله رشد جنین در هنگام فریز بستگی دارد. درصد موفقیت استفاده از این روش، به طور متوسط 43 تا 45 درصد است.
اقدامات لازم قبل از اهدای جنین:
• اهدا کنندگان جنین (هم مرد و هم زن)، هر دو باید از نظر بیماری های HIV-1، HIV-2، هپاتیت B، هپاتیت C، سوزاک و سیفلیس تحت آزمایش قرار بگیرند.
• تست غربالگری و معاینه فیزیکی بهتر است در مراکز درمانی انجام شود که فرد اهدا کننده قبلا به آنجا مراجعه کرده است.
• فرد اهدا کننده باید از نظر رفتاری ارزیابی گردد.
• اگر فرد اهدا کننده بیماری واگیر دارد، نمی تواند اهدای جنین داشته باشد.
چگونگی انجام اهدای جنین:
اهدای جنین می تواند به صورت ناشناس، نیمه آشکار یا آشکار انجام شود. اهدای جنین ناشناس هنگامی است که فرد اهدا کننده و فرد گیرنده جنین، از هویت یکدیگر آگاه نیستند. در اهدای جنین نیمه آشکار برخی از اطلاعات کلی فرد اهدا کننده در اختیار فرد اهدا گیرنده قرار داده می شود اما آدرس یا اطلاعات جزئی در اختیار طرفین قرار نمی گیرد. دراهدای جنین آشکار، اهدا کنندگان و گیرندگان قبل، حین و بعد از اهدای جنین می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
پس از فریز جنین، جنین ها را می توان برای طولانی مدت ذخیره نمود. اگر فرد گیرنده آمادگی لازم را داشته باشد، جنین ها را می توان از حالت فریز خارج کرد و با کمک روش ای وی اف (IVF) در داخل رحم قرار داد. جنین فریز شده را به آسانی می توان از یک نقطه دنیا به نقطه دیگر دنیا منتقل کرد. پس از ذوب شدن، جنین های فریز شده آماده قرار گیری در رحم مادر هستند. در مرحله انتقال جنین در ای وی اف، یک یا دو جنین از طریق سرویکس (دهانه رحم) و با کمک وسیله ای به نام کاتتر (لوله ای بسیار نازک) به داخل رحم مادر منتقل می شود. انتخاب تعداد جنین های منتقل شده به داخل رحم مادر، با توجه به شرایط بیمار و با در نظر گرفتن پیشگیری از خطر حاملگی های چندقلویی توسط پزشک انجام می گردد. در صورت لانه گزینی موفق، جنین در داخل رحم رشد می کند. 14 روز پس از انتقال جنین اهدا شده، آزمایش بارداری به منظور اطمینان از وقوع بارداری انجام می گیرد.
مزایای اهدای جنین:
• جنین در دسترس است: اگر زوجی باردار نمی شوند و قصد انجام ای وی اف را دارند، همواره می توانند از جنین اهدایی استفاده کنند. همچنین پس از بارداری موفقیت آمیز در زوج هایی که توسط تخمک و اسپرم خودشان باردار شده اند، می توان جنین های مازاد را اهدا کرد تا در دسترس زوج هایی قرار بگیرند که تمایل به دریافت جنین اهدایی دارند.

مزایای اهدای جنین
• تجربه بارداری و زایمان: هنگامی که نوزادی به فرزند خواندگی پذیرفته می شود، مادر تجربه بارداری و زایمان را از دست می دهد. در حالی که در جنین اهدایی، جنین در داخل رحم مادر قرار داده می شود و مادر تمام مراحل بارداری و زایمان را تجربه می کند.
• عملی ارزشمند است: زوجینی که فرزند ندارد و دوست دارند که بچه دار شوند، انتخاب روش اهدای جنین می تواند تغییر بزرگی در زندگی آن ها ایجاد کند.
معایب اهدای جنین:
• طولانی بودن مراحل قانونی اهدای جنین: اهدای جنین معمولا در کلینیک های ناباروری انجام می شود که زوجین زیادی در انتظار اهدای جنین هستند و عرضه کمتر از تقاضا است، بنابراین مراحل قانونی اهدای جنین ممکن است مدتی طول بکشد.
• عدم موفقیت کامل جنین اهدایی: میزان موفقیت انتقال جنین های فریز شده با میزان موفقیت انتقال جنین های تازه در روش IVF برابر است. با افزایش سن مادر، میزان موفقیت جنین اهدایی نیز کاهش می یابد.
قیمت جنین اهدایی:
خوشبختانه قیمت جنین اهدایی در مقایسه با سایر روش های کمک باروری کمتر است. قیمت جنین اهدایی صرفا شامل هزینه های مراجعه به مراکز ناباروری و انجام آزمایشات مربوط به بررسی جنین و انتقال آن می باشد. تحقیقات نشان داده اند که جنین اهدایی برای زوجینی که باردار نمی شوند، روش درمانی سادهتری است و قیمت جنین اهدایی نیز کمتر است.
حکم شرعی جنین اهدایی:
عامل روی آوردن زوجین به روش اهدای جنین، اضطرار و عسر و حرج است که این موارد عواملی هستند که می توانند حکم اولیه مسائل را بردارند و به جای آن یک حکم ثانویه ایجاد کنند. لذا حکم شرعی جنین اهدایی نیز از این قاعده مستثنی نیست و نخواهد بود، بنابراین حکم شرعی جنین اهدایی به طور مطلق حرام نیست.
بدون دیدگاه