حجاب اجباری
در برخی از کشورها حجاب اجباری الزام است. از این رو در هلث کده به بررسی این مطلب می پردازیم.
حجاب چیست؟
حجاب یک تکه پوشاک یا پارچه است که برای پوشاندن بخشی از سر یا چهره کاربرد دارد. اگرچه گونههایی از آن، ممکن است دیگر بخشهای بدن را نیز در بر بگیرند.
به عنوان یک موضوع مذهبی برای نشان دادن شرافت یک شیء یا یک فضا به کار میرود. کاربرد واقعی اجتماعی-فرهنگی و روانشناختی حجاب بهطور گسترده مطالعه نشدهاست اما به نظر میرسد شامل نگهداشت فاصله اجتماعی، حالات ارتباط اجتماعی و شاخصهای محیط زندگی باشد.حجاب در ادیان یهودیت، مسیحیت و بهویژه اسلام مورد استفاده و اصلاحات و کنارهگذاریهایی بودهاست.
تاریخچه حجاب

تاریخچه حجاب
اولین نمونه ثبت شده از حجاب برای زنان در کتاب مقدس پیدایش، فصل ۲۴، آیه ۶۵، هنگامی که ربهکا در اولین دیدار با اسحاق خود را با حجاب میپوشاند. نمونه دیگر آن از یک متن قانونی آشوری از قرن ۱۳ پیش از میلاد، که بهرهگیری از آن به زنان نجیب محدود میشد.
اگرچه مذهب بزرگترین دلیل برای استفاده از حجاب شمرده میشود اما گاهی نیز باورهای شخصی در این موضوع اثرگذار هستند که در این حالت، و
گروهی از مسلمانان ادعا دارند که حجاب وسیلهای برای «محدود کردن زن به خانه» نیست و وسیلهای برای «حضور سالم زن» در اجتماع است. از سال ۲۰۰۰ به بعد، با قدرت گرفتن دولتهای طالبان و داعش، حجاب اجباری در سرزمینهای تحت کنترلشان با قوانین مشخصی اجرا میشود
حجاب برای اسلامگرایان با شعار «برگشت به شریعت» به عنوان یکی از نشانههای اسلامیبودن جامعههای مسلمان، پنداشته شدهاست. همچنین نمادی از آموزههای تکلیفی و اسلامی برای مردم مسلمان، به ویژه برای زنان بودهاساگرچه در دید گروهی از فمینیستها به عنوان یک نماد ستم، عقبماندگی و مانعی برای پیشرفت زنان دانسته شدهاست.
در سوی دیگر، حجاب در جایگاه اجبار، برآیند قرار گرفتن جامعهای مردسالار دانسته شدهاست. یکی از معیارهای سنجش «غیرت» مردان در جامعههای پدر-مردسالار، داشتن حساسیت به حجاب و گزینش گونهٔ پوشاک برای زن است. به گونهای که گویی زن دارندهٔ اختیار نیست و صاحبی دارد و جایگاهش در زیر پدر یا پسر بزرگ خانواده قرار میگیرد.در چنین وضعی، حق و اختیار زنان گرفته شده و آنان اراده و اختیارشان را به عنوان انسانی آزاد، میبازند؛ اما در سوی دیگر، مردان، دارندهٔ اختیار و تصمیمگیرندهای برای گونهٔ پوشاک زنان میشوند.
در مورد حجاب اختیاری مقاله دیگری داریم که می توانید به آن مراجعه کنید.
یهودیت
در کتاب مقدس یهودیان (شامل تورات و کتب پیامبران دیگر یا عهدقدیم) دستوری در مورد پوشاندن موی سر برای زنان وجود ندارد. اما در یهودیت به صورت سنتی، زنان متأهل موهای خود را میپوشانند، اما این الزام در مورد دختران مجرد وجود ندارد.
پیشنهاد شده از سراسر وب
- قرص برای پریود شدن فوری و خیلی سریع
- دعای عهد ، تجدید بیعت با حضرت حجت ، و پایداری
- نی نی سایت آهنگ غمگین
- علائم بیماری کبد چرب
- علائم بیماریهای حنجره
- دانلود اهنگ ترکی
- وردپرس
مسیحیت
در مسیحیت، اجباری در مورد نحوهٔ پوشش مردان یا زنان وجود ندارد، جز اینکه باید پوشش مرد یا زن در خور یک مسیحی مؤمن باشد و پطرس حواری این موضوع را در رسالهٔ خود بیان میکند همچنین در رسالهٔ قرنتیان، پولس مینویسد که زنان مسیحی هنگام پیامبری یا دعا کردن در میان مؤمنان (در کلیسا) باید موهای خود را بپوشانند؛ هرچند که این الزام منحصر به هنگام دعا و نیایش در گردهماییهای مذهبی است.
منبع:ویکی پدیا
در کدام کشورها حجاب اجباری است؟

در کدام کشورها حجاب اجباری است
با وجود اینکه حجاب حتی در کشورهای اسلامی قانون نیست و افراد آزادند که به صلاحدید خود حجاب داشتن یا نداشتن را برگزینند اما با این حال برخی معدود از کشورهای اسلامی از جمله کشور خودمان ایران ، رعایت حجاب را در کشور خود اجباری اعلام کردهاند. در این زمینه میتوان به کشورهای زیر اشاره نمود:
اندونزیدر استان آچه اندونزی زنان مسلمان نیاز به داشتن حجاب در عموم دارند.
گامبیادولت گامبیا دستور داده است زنانی که کارمند دولت هستند باید در محل کار روسری سرشان کنند.
ایران
پس از انقلاب ایران، نظام تازهتاسیس جمهوری اسلامی با اجباری شدن حجاب، مخالفت برخی صاحبنظران را برانگیخت. برای نمونه محمود طالقانی پس از اعلام اجباری شدن پوشش سر برای زنان در ادارات دولتی توسط روحالله خمینی به موضعگیری علیه آن پرداخت.
در برابر این مخالفتهای موافقان حجاب اجباری نیز در آن دوران با توسل به دلایل و برهانهایی حمایت خود را از «اجباری کردن حجاب» اعلام میکردند.
از سال ۱۳۵۹طبق دستور خمینی ورود زنان بدون حجاب به ادارات دولتی ممنوع شد و درسال ۱۳۶۲ با تصویب قانون مجازات اسلامی در مجلس شورای اسلامی ایران عدم رعایت حجاب در معابر عمومی موجب حکم حد شرعی ۷۲ ضربه جاری شد. گاهی نیز افراد بدحجاب دستگیر به جریمه نقدی محکوم شدند.
بدون دیدگاه