نی نی سایت حجاب مو

نی نی سایت حجاب مو

نی نی سایت حجاب مو


حجاب مو

در این مقاله به بررسی حجاب مو و پرسش و پاسخ هایی در این مورد میپردازیم. با هلث کده همراه شوید.

حجاب چیست؟

حجاب یک تکه پوشاک یا پارچه است که برای پوشاندن بخشی از سر یا چهره کاربرد دارد. اگرچه گونه‌هایی از آن، ممکن است دیگر بخش‌های بدن را نیز در بر بگیرند.

به عنوان یک موضوع مذهبی برای نشان دادن شرافت یک شیء یا یک فضا به کار می‌رود. کاربرد واقعی اجتماعی-فرهنگی و روانشناختی حجاب به‌طور گسترده مطالعه نشده‌است اما به نظر می‌رسد شامل نگهداشت فاصله اجتماعی، حالات ارتباط اجتماعی و شاخص‌های محیط زندگی باشد.حجاب در ادیان یهودیت، مسیحیت و به‌ویژه اسلام مورد استفاده و اصلاحات و کناره‌گذاری‌هایی بوده‌است.

تاریخچه حجاب

تاریخچه حجاب

تاریخچه حجاب

اولین نمونه ثبت شده از حجاب برای زنان در کتاب مقدس پیدایش، فصل ۲۴، آیه ۶۵، هنگامی که ربه‌کا در اولین دیدار با اسحاق خود را با حجاب می‌پوشاند. نمونه دیگر آن از یک متن قانونی آشوری از قرن ۱۳ پیش از میلاد، که بهره‌گیری از آن به زنان نجیب محدود می‌شد.

اگرچه مذهب بزرگ‌ترین دلیل برای استفاده از حجاب شمرده می‌شود اما گاهی نیز باورهای شخصی در این موضوع اثرگذار هستند که در این حالت، و

گروهی از مسلمانان ادعا دارند که حجاب وسیله‌ای برای «محدود کردن زن به خانه» نیست و وسیله‌ای برای «حضور سالم زن» در اجتماع است. از سال ۲۰۰۰ به بعد، با قدرت گرفتن دولت‌های طالبان و داعش، حجاب اجباری در سرزمین‌های تحت کنترل‌شان با قوانین مشخصی اجرا می‌شود

حجاب برای اسلام‌گرایان با شعار «برگشت به شریعت» به عنوان یکی از نشانه‌های اسلامی‌بودن جامعه‌های مسلمان، پنداشته شده‌است. همچنین نمادی از آموزه‌های تکلیفی و اسلامی برای مردم مسلمان، به ویژه برای زنان بوده‌اساگرچه در دید گروهی از فمینیست‌ها به عنوان یک نماد ستم، عقب‌ماندگی و مانعی برای پیشرفت زنان دانسته شده‌است.

در سوی دیگر، حجاب در جایگاه اجبار، برآیند قرار گرفتن جامعه‌ای مردسالار دانسته شده‌است. یکی از معیارهای سنجش «غیرت» مردان در جامعه‌های پدر-مردسالار، داشتن حساسیت به حجاب و گزینش گونهٔ پوشاک برای زن است. به گونه‌ای که گویی زن دارندهٔ اختیار نیست و صاحبی دارد و جایگاهش در زیر پدر یا پسر بزرگ خانواده قرار می‌گیرد.در چنین وضعی، حق و اختیار زنان گرفته شده و آنان اراده و اختیارشان را به عنوان انسانی آزاد، می‌بازند؛ اما در سوی دیگر، مردان، دارندهٔ اختیار و تصمیم‌گیرنده‌ای برای گونهٔ پوشاک زنان می‌شوند.

یهودیت

در کتاب مقدس یهودیان (شامل تورات و کتب پیامبران دیگر یا عهدقدیم) دستوری در مورد پوشاندن موی سر برای زنان وجود ندارد. اما در یهودیت به صورت سنتی، زنان متأهل موهای خود را می‌پوشانند، اما این الزام در مورد دختران مجرد وجود ندارد.

حجاب در مسیحیت

در مسیحیت، اجباری در مورد نحوهٔ پوشش مردان یا زنان وجود ندارد، جز اینکه باید پوشش مرد یا زن در خور یک مسیحی مؤمن باشد و پطرس حواری این موضوع را در رسالهٔ خود بیان می‌کند همچنین در رسالهٔ قرنتیان، پولس می‌نویسد که زنان مسیحی هنگام پیامبری یا دعا کردن در میان مؤمنان (در کلیسا) باید موهای خود را بپوشانند؛ هرچند که این الزام منحصر به هنگام دعا و نیایش در گردهمایی‌های مذهبی است.

 

منبع:ویکی پدیا

 

 

مطالب تصادفی برای شما:

پرسش و پاسخ حجاب

۱پرسش: اخیراً مجموعه ای از استفتاءات پیرامون حجاب در بعضی از سایتهای خبری به آیت الله سیستانی نسبت داده شده . از جمله اینکه مرد حق اجبار همسر و دخترش را بر حجاب ندارد . و اینکه حضور در مجالس عروسی مختلط زنان و مردان و همراه با رقص و موسیقی جایز است . آیا اینها صحت دارد ؟

پاسخ: مقصود از اینکه شوهر و پدر حق اجبار بر حجاب را ندارند اینست که ـ بنابر احتیاط لازم ـ آنان نمی توانند بدون اجازه حاکم شرع از إعمال قوه ـ مانند گوش مالیدن و کتک و حبس ـ در امر به حجاب استفاده نمایند ؛ اما استفاده از روشهای مسالمت آمیز ـ حتی تند خویی اگر ملایمت موثر نباشد ـ جایز بلکه با مراعات شرایط یاد شده در رساله عملیه واجب است .
و نیز حضور در مجالس عروسی مختلط و یا مشتمل بر گناه های دیگر در صورتی جایز است که به هیچ وجه تایید عملی حرام محسوب نشود ؛ و شخص با حضورش به گناهی ـ مانند نظر حرام و گوش دادن به آواز ـ مبتلا نگردد ؛ و در اینصورت باید ـ طبق شرایط یاد شده در رساله عملیه ـ حاضرین را امر به معروف و نهی از منکر کند ؛ بلکه اگر احتمال تاثیر را هم نمی دهد باید ـ بنابر احتیاط لازم ـ با ترش رویی در مقابل گناه کاران ناراحتی و تنفر خود را از کار آنان اظهار نماید .

۲پرسش: آیا بیرون گذاشتن قسمتی از روسری از زیر چادر برای زنان اشکال دارد؟

پاسخ: فی نفسه مانعی ندارد ولی موهایش را باید بپوشاند.

۳پرسش: آیا پوشیدن جورابی که ساتر است امّا مچ پا را مجسّم می کند، جایز است؟

پاسخ: پوشیدن چنان جورابی فی حد ذاته جایز است.

۴پرسش: آیا یک زن جوان می تواند جوراب به رنگ پا که معمولا ساق پا را زیباتر نشان می دهد به عنوان حجاب بپوشد؟

پاسخ: پوشیدن چنین جورابی ـ به خودی خود ـ اشکالی ندارد، امّا چون در فرض سؤال زینت به حساب آمده باید آن را از دید نامحرمان بپوشاند.

۵پرسش: زنی که روی خود را نمی گیرد می تواند موهای صورت و ابروان را بردارد و پودر طبیعی و سبک بر صورت بزند؟

پاسخ: برداشتن موی صورت، و باریک کردن ابروان، مانع از بازگذاشتن رو نمی شود به شرط آنکه از افتادن در حرام ایمن باشد و بازگذاشتن صورت به انگیزه نگاه نامحرمان نباشد امّا پس از به کار بردن پودر و وسایل آرایشی، پوشاندن صورت واجب است.

۶پرسش: آیا زن با حجاب تنها می تواند از مرد نامحرم رانندگی یاد بگیرد در صورتی که هنگام آموزش، بیم افتادن در حرام هم نباشد؟

پاسخ: با وجود ایمنی از فساد، جایز است.
۷پرسش: عده ای از زنان با حجاب مسلمان، عادت کرده اند که چانه و قسمتی از زیر چانه را باز می گذارند امّا گردن را می پوشانند. آیا چنین کاری جایز است؟
و چه اندازه ای از صورت را می توان باز گذاشت و آیا گوشها را هم می توان بیرون گذاشت؟

پاسخ: صورت شامل دو گوش نمی شود، پس پوشاندن آنها واجب است امّا چانه و مقدار اندکی از زیر چانه، در حکم صورت می باشد.

۸پرسش: آیا عکس گرفتن بی حجاب و بدون روسری در مجلس دوستانه اشکال دارد و اگر دوستان قول بدهند که عکس فرد را به نامحرم نشان ندهند اما بعداً نشان دهند گناه آن به عهده کیست با توجه به این که شخص به گفته دوستان خود اعتماد کند تکلیف این شخص چیست ؟

پاسخ: گرفتن عکس در چنین مواردی فی حد نفسه اشکال ندارد و مسؤولیت به عهده کسی است که عکس را نشان داده است .

۹پرسش: آیا والدین حق دارند که حجاب را به فرزندان بالغ تحمیل نمایند؟

پاسخ: حق دارند ولی نه با کتک ومانند آن.

۱۰پرسش: درس دادن یا سخنرانی کردن یک مرد در مقابل زنهائی که حجاب اسلامی دارند چه حکمی دارد ؟

پاسخ: فی نفسه مانعی ندارد .

۱۱پرسش: حکم نگاه کردن وصحبت کردن با زن مسلمان که حجاب خود را به طور کامل رعایت نمی کند چیست ؟

پاسخ: اگر نگاه با شهوت باشد، یا اینکه بیم افتادن در حرام باشد جایز نیست .

۱۲پرسش: اگر زنی چادر نمی پوشیده وقبل از عقد هم شرط کرده که نمی تواند چادر سر کند، در صورتی که از حد شرعی حجاب تخطی نمی کند آیا مرد اجازه دارد او را به چادر مجبور نماید ؟

پاسخ: چنین حقی برای او نیست، ولی با این وصف بهتر است زن مسلمان چادر بپوشد.

۱۳پرسش: نپوشانیدن صورت و دو کف دست و پاها چه حکمی دارد ؟

پاسخ: پوشاندن تمام پاها برای خانم ها از نامحرم لازم است .

۱۴پرسش: ایا یک زن مسلمان دارو ساز میتواند در داروخانه کار کند ؟

پاسخ: با رعایت حجاب و حدود شرعی اشکال ندارد.
۱۵پرسش: حجاب زن و گردی صورتش تا چه حد باید باشد ؟
اگر ابروها برداشته شده باشد حکم چیست ؟

پاسخ: حجاب کافی آن است که موها و بدن را پوشانده و خود زینت شمرده نشود و برجستگیهای زن را نمایان نسازد و صورت و دستها تا مچ لازم نیست پوشانده شود و همچنین ابروی برداشته شده لازم نیست پوشانده شود ولی باید که با ارایش زینت نشده باشد.

۱۶پرسش: در صورتی که زن در محیطی امن و مطمئن بخواهد نماز بخواند که هیچ نا محرمی وجود ندارد ایا برای نماز نیاز به حجاب دارد؟

پاسخ: پوشش در هنگام نماز ـ هرچند نامحرمی نباشد ـ لازم است.

۱۷پرسش: ایا زن میتواند موهای مصنوعی خود را ( چه پوستیک و چه چسبیده) به نامحرم نشان دهد؟

پاسخ: باید پوشانده شود.

۱۸پرسش: اگر چادر نماز از پشت آن سایه بدن پیدا باشد اشکال دارد یا نه؟ میزان ضخامت چادرهای معمولی به گونه ای است که کمی سایه می اندازد؟

پاسخ: اشکال دارد.

۱۹پرسش: شخصی کارش چاپ و ظهور عکس است آیا دیدن عکس خانم هایی که موهایشان پیدا است اشکال دارد؟

پاسخ: اگر آن مرد صاحب عکس را نشناسد و نگاه با شهوت نباشد اشکال ندارد.

۲۰پرسش: زن تا چه سن می تواند حجاب نداشته باشد ؟

پاسخ: تا قبل از سن بلوغ که نه سال قمری است.
و نه سال قمری معادل هشت سال و هشت ماه و بیست روز شمسی می باشد.

۲۱پرسش: ایا من باید خودم را از پسرهای ۱۳ ـ ۱۴ ساله فامیل بپوشانم؟

پاسخ: زن باید موی سر و بدن خود را ـ به جز صورت و دستها ـ از پسر بالغ نا محرم بپوشاند و احتیاط لازم آن است که بدن و موی خود را از پسری هم که بالغ نشده ولی خوب و بد را میفهمد و احتمال میرود که نگاهش به بدن زن موجب تحریک شهوتش شود بپوشاند.

۲۲پرسش: آیا پدر و مادر شوهر اجازه اجباری نمودن چادر برای عروس بعد یا قبل از ازدواج دارند ؟

پاسخ: نمی توانند اجبار کنند ولی شوهر می تواند اجازه ی خارج شدن از منزل را بدون چادر به همسر خود ندهد.

۲۳پرسش: آیا حجاب اسلامی برای خانواده های مذهبی و روحانی متفاوت از دیگران می باشد ؟

پاسخ: شرعا تفاوت نمی کند ولی باید شؤونات خانواده حفظ شود .

۲۴پرسش: آیا زینت کردن (در حد معمول) دستها تا مچ و یا آرایش ساده صورت محل اشکال است (برای غیر همسر در جامعه)؟

پاسخ: چهره آرایش کرده لازم است پوشانده شود.

۲۵پرسش: آیا برای حجاب می توان از مانتو و روسری استفاده کرد؟

پاسخ: حجاب بر بانوان واجب است و در حجاب لازم است علاوه بر پوشاندن موی سر و همچنین تمام بدن ـ غیر از صورت و دستها تا مچ ـ به گونه ای باشد که برجستگی ها را نمایان نکند و زینت شمرده نشود پس اگر پوشاک هایی که به جای چادر پوشیده می شود چنین باشد اشکال ندارد ولی با این وصف بهتر است زن مسلمان چادر بپوشد .

۲۶پرسش: آیا دیدن موی زن کافر حرام است؟

پاسخ: بدون شهوت اشکال ندارد.

۲۷پرسش: آیا در جایی که نداشتن حجاب مستوجب به گناه انداختن کسی نمیشود پوشاندن سر برای خانمها واجب هست (مشروط بر اینکه بقیه نقاط بدن کاملا پوشیده باشد). مثلا در اروپا که مردم اهمیتی برای حجاب قائل نیستند دیده شدن موی سر یک خانم چه مشکلی می تواند ایجاد کند.

پاسخ: حجاب بر بانوان واجب است هرچند که بی حجابی وی موجب به گناه افتادن دیگری نشود.

۲۸پرسش: آیا پوشیدن پوشیه برای خانمها جایز است؟

پاسخ: اشکال ندارد.

۲۹پرسش: حکم جوراب پوشیدن خانمها در مقابل نامحرم چیست؟

پاسخ: بر زن لازم است پاهای خود را از دید افراد نامحرم مستور کند.

۳۰پرسش: آیا زن مؤمنه می تواند با روی باز و مستقیم ـ بدون اینکه موهایش پیدا باشد ـ با نامحرم حرف بزند؟

پاسخ: فی نفسه اشکال ندارد.

۳۱پرسش: تا چه حد می توان به فرزندان در مورد نماز و حجاب اجبار کرد و یا کتک زد؟

پاسخ: نسبت به بالغین باید امر به معروف و نهی از منکر کند و بدون اجازه حاکم شرع بنابر احتیاط واجب زدن و مانند آن جایز نیست ولی می تواند از روشهایی مانند منع بعضی کمکها استفاده نماید .

۳۲پرسش: آیا پوشیدن حجاب برای زن دراسلام فرض است ؟ حتی درکشورهای خارجی ؟ ومقصودم از حجاب روسری است ؟

پاسخ: واجب است که زن تمام بدن خود را به استثناء صورت ودستهای تا مچ از چشم نامحرم با حجابهای که خود زینت نباشد مستور کند .

۳۳پرسش: نقاب برای زن جوان چه حکمی دارد ؟

پاسخ: واجب نیست .

۳۴پرسش: من جوانی هستم ۲۴ساله وقصد دارم با دختری ازدواج نمایم که در اروپا زندگی مینماید واز نظر حجاب کمی سهل‌انگار است ، مثلا با موی برهنه رفت وآمد می کند. حال اگر بخواهم با این قبیل اشخاص ازدواج نمایم ، آیا از نظر احکام خداوند در این دنیا ودر دنیای آخرت مسئولیت وبازخواستی برای من وجود دارد؟

پاسخ: قبل از ازدواج مسئولیتی ندارید ولی بعد از آن مسؤول حفظ حجاب او هستید وباید او را از بیرون رفتن بدون حجاب منع کنید پس باید از هم‌اکنون فکر کنید که آیا می توانید با چنین زنی اینطور برخورد نمایید و وظیفه ‌تان را انجام دهید!

۳۵پرسش: آیا مرد اجازه دارد که حجاب را به همسر خود تحمیل کند؟

پاسخ: مرد نمی تواند همسر خود را مجبور کند به رعایت کردن حجاب ولی می تواند او را از بیرون رفتن منع کند حتی با حجاب.
پس می تواند شرط کند که اگر حجاب کامل پوشید حق دارد خارج شود.

۳۶پرسش: چرا حجاب زن غیر مسلمان در یک کشور اسلامی واجب است ولی کشف حجاب زن مسلمان در یک کشور غیر اسلامی ممنوع می باشد؟

پاسخ: بر زن حجاب واجب است مسلمان باشد یا غیر مسلمان، در کشور اسلامی باشد یا غیر اسلامی.

۳۷پرسش: آیا منظور از حجاب پاکی و عفت زن و جلوگیری از انحراف جامعه و عدم نگاه آمیخته با گناه به زن نیست ؟ در این صورت اگر زنی بتواند با پوشیدن لباسهای ساده ای که اصلا جلب توجه نمی کند عفت را رعایت و از نگاه شهوت آمیز مردان جلوگیری کند آیا لازم است روسری سر کند و اگر بله چرا ؟

پاسخ: حجاب یعنی مستور کردن تمام بدن و زینتها و مواضع فتنه انگیز زن با پوششی که خود زینت یا موجب تحریک و استهجان نباشد، واجب است. و علت احکام از راه شرع معلوم می شود و علتی برای این حکم بیان نشده است .

۳۸پرسش: آیا پوشاندن روی پا برای زن در نماز واجب است ؟

پاسخ: واجب نیست ولی از نامحرم باید پوشاند .

۳۹پرسش: شغل اینجانب پرستاری است و در بیمارستان کار می کنم آیا معاینه و لمس بدن نامحرم اشکال شرعی دارد؟

پاسخ: بدون پوشش مانند دستکش جایز نیست مگر اینکه نشود کار را انجام داد و بیمار مضطر به معالجه متوقف بر لمس باشد و مردی که این کار را بتواند انجام دهد نباشد.
بیشتر بخوان بیشتر بدان  نی نی سایت حجاب اجباری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نی نی سایت نیمه شب شعبان x بخوانید...