حسادت زنانه
در این بخش از هلث کده به بررسی حسد و راه های برخورد با حسادت زنانه می پردازد.با ما همراهی کنید.
حسادت
رَشک یا حسادت احساسی است که هنگام کمبود نسبت به ویژگی، دستاورد یا داشتههای برتر فردی دیگر روی میدهد و فرد حسود یا میخواهد که آن را داشته باشد یا آنکه میخواهد دیگری آن را نداشته باشد.
اقسام حسد
حسد سیاسی
در بعد سیاسی، ضربهای که جوامع در حال توسعه و توسعه یافته متحمّل میشوند از حسادت کلان است. شدّت تأثیرات به حدّی است که شاکلهٔ اقتصادی و سیاسی و اجتماعی جوامع را میشکند و روابط سیاسی نامناسب را شکل میدهد و شاهد این مدّعا وضع اسفباری است که گریبان گیر سیاست داخلی و خارجی ما شدهاست. روحیات هر ملّت هر چه باشد، فرهنگ و تمدّنشان هر چه قدر غنی تر باشد باز گرفتار این رذیله میشوند چه در ابعاد فردی و چه اجتماعی. در مناسبات سیاسی و روابط بینالملل چه در دورههای باستان و چه دوران جدید حسادت از عوامل اصلی ایجاد روابط بوده و هست. در دوره معاصر تاریخ ایران به خصوص دوره قاجار که رقابت قدرتهای استعماری شدّت گرفته بود، شاهد حسادت حاکمان استعمار نسبت به کشور استعماری دیگر هستیم.
در دوره جدید رابطهٔ آمریکا با دیگر کشورها براساس اصل رقابت با روسیه به خصوص، و دیگر کشورها عموماً، استوار است. دولت انگلستان که هند را مستعمره خود کرده بود ترس فزایندهای از نفوذ دیگر قدرتها در ایران داشت زیرا ایران، گذرگاه و پل ارتباطی برای دستیابی به هند بود. با این شرایط اگر کشور ثالثی با ایران معاهده میبست انگلستان هم به دنبال امتیازی برای فرد بود یا تلاش میکرد امتیاز به دست آمدهٔ قدرت دیگر را لغو کند .(بااعمال فشار بر حکومت مرکزی ایران) هماکنون در دوران پس از انقلاب اسلامی نیز در داخل ایران شاهد رقابتهای ناشی از حسادت هستیم، بازتاب این تفکّر سیاسی، فشار بر مردم است و تاوانش را عموم مردم به خصوص قشر ضعیف و متوسط میپردازند و نفعش را بازاریان و سوداگران میبرند.
مقاله در مورد حسادت شوهر را بررسی کنید.
حسد اجتماعی
از منظر عمومی حسادت گروهی وسعت اختیارات یافتهاست، بهطوریکه توجّه عموم و خصوص در بهکارگیری این صفت رذیله افزون شدهاست. تشکیل احزاب و داد اختیاراتِ به ظاهر قانونی به آنها زمینهٔ مناسبی را برای حسادت فراهم کردهاست و در قانون احزاب راهکار و مادّه قانونی مبنی بر نظارت خاص بر این رذیلهٔ اجتماعی وجود ندارد. زیرساختهای اجتماعی و فرهنگی و مذهبی ما بسیار غنی است امّا منفعت طلبیهای فردی و در معنای گستردهٔ آن، گروهی مانع به روز و شکوفا شدن این زیر ساخت شدهاست. ضعف اخلاق در جامعه و عدم رسیدگی به احوالات درون گروهی سازمانها و جریانهای سیاسی، اقتصادی و… فاجعه اخلاقی به بار آوردهاست و حسد بانام و شکل اسلامی یعنی رقابت حزبی، به خورد دیگران میرود ومردم جامعه ناچار به پذیرش و حداقل کنار آمدن باآن هستند.
مقاله ما در مورد درمان حسد را بخوانید.
منبع:ویکی پدیا
حسادت زنانه چیست؟
حسادت زنانه معمولا اختیاری نیست و زمینه و اشکال آن متفاوت است. حسادت زنانه ممکن است باعث اختلاف زوجین با یکدیگر شود ولی درمان آن امکانپذیر است.
تحول اجتماعی متفاوت زنان و مردان از دوران کودکی موجب میشود آنان رفتارهایی را بیاموزند که به نقش جنسیتی آنها مربوط میشود. گاهی نیز رفتار یکسانی از جانب هردو گروه زنان و مردان نام و قضاوت متفاوتی به خود میگیرد. حسادت زنانه نیز یک رفتار آموخته شده است که مشابه آن در مردان به غیرت تعبیر میشود. در این مقاله به موضوع حسادت زنانه نسبت به رفتار همسرشان با زنان دیگر بیشتر پرداختهایم.
بیشتربخوانید بیشتر بدانید
- علائم ظاهری بارداری پسر
- خصوصیات سگ آلاسکایی | مالاموت
- نی نی سایت بهترین کاندوم
- علائم بارداری چند روزه
- ماستیت
- وکیل در شیراز
- وردپرس
حسادت زنانه از یک سری رفتارهای بد آموخته شده نشات میگیرد که گاهی بر عملکرد خانوادگی، تحصیلی و شغلی فرد نیز تاثیر میگذارد. در بعضی موارد زنها به مردان نیز به خاطر آزادیهایشان ممکن است حسادت زنانه کنند.
برخی از مردان به رفتار همسران خود نسبت به افراد جنس مخالف در روابط اجتماعی، حساسیتهایی نشان میدهند که آن را غیرت میدانند و از همسر خود میخواهند که با جنس مخالف خود با متانت برخورد کنند. این رفتار، در زنان حسادت زنانه نامگذاری شده است. این حس که در زنها وجود دارد، معمولا اختیاری نیست و زمینه و اشکال آن متفاوت است. این حساسیتها اغلب باعث اختلاف آنها با همسرشان شده ولی گاهی ممکن است جنبه مثبت آن باعث پیشرفت زندگی زناشویی شود.
مطالب مرتبط با حسادت زنانه
دلایل حسادت زنانه
برخی از زنان به دلیل اینکه نیاز به توجه، حمایت و محبت بیشتری از همسرخود دارند، اگر احساس کنند که همسر آنها به چیزی علاقه دارد اما در توان آنها نیست و همسر آنها به جنس مخالف خود توجه نشان میدهد، تحمل این موضوع برایشان سخت و دشوار شده و حسادت آنها برانگیخته میشود.
بخشی از این حساسیتها برمیگردد به خود آن فرد که چه تصوراتی از خودش دارد. یعنی فرد احساس میکند شاید دیگر آن شرایط فیزیکی و یا جذابیت را برای همسرش ندارد.

دلایل حسادت زنانه
در برخی موارد در زنان این رفتار به وسواس فکری تبدیل میشود و مدام نگران هستند که همسرشان به آنها خیانت و یا بیوفایی کرده و با جنس مخالف ارتباط برقرار کند. متاسفانه آمار و یا اخباری که ناشی از ارتباطات بین مردان و زنان و یا خیانتهای زناشویی است باعث میشود که این حساسیت بیشتر شود.
مطالب مرتبط با حسادت دوست
ریشه برخی از این حساسیتها به نوع رابطه بین زوجین برمیگردد که رابطه آنها مبتنی بر عشق و صمیمیت نبوده و زوجین به هم اعتماد ندارند. بخصوص اگر هم در گذشته سوابق منفی در پرونده آنها باشد؛ این حس حسادت در آنها بیشتر تقویت میشود.
متاسفانه برخی از زوجین قبل از ازدواج روابط بیقاعدهای که با جنس مخالف در گذشته را داشتهاند، برای همدیگر بازگو میکنند که این مسئله باعث میشود، اعتماد آنها نسبت به یکدیگر سلب شود.
چگونه مردها باعث حسادت زنانه میشوند؟
برخی از مردان در روابط خود با همسرشان، از اعماق درون، احساس عدم امنیت میکنند. تصور مردها بر این است که هر چقدر همسرشان نسبت به اعمال و رفتار وی حسودی کنند، نزد وی، جذّابتر و خواستنی تر جلوه میکنند.
در صورتی که از ابتدا نیز یک عدم اطمینان خفته در زندگی آنها باشد و در این بین مرد به زنی دیگر توجه یا نگاه کند، آن وقت است که این حس خفته در زن نیز بیدار و مشکلات خطرسازی را به دنبال دارد.

چگونه مردها باعث حسادت زنانه میشوند
خیلی از مردها بدون منظور این کار را میکنند. آنها با زنان دیگر اطراف خود لاس زده و جلب توجه میکنند. این مرد در نظر دیگران تنها یک مرد چشم چران و هوس ران است. آنان از این کار نیت خاصی ندارند و همسرانشان میتوانند با روشی زنانه و اقتدار خود اوضاع را دوباره تحت اختیار بگیریند.
در خیلی از موارد ریشه اصلی این رفتارها، این است که این مردها از مشکل کمبود توجه رنج میبرند. آنها از درون قصد اذیت کردن همسرشان را ندارند. در این بین زن به شدت عصبی شده و حسادت زنانه او برانگیخته میشود، اگر زندگی خود را دوست داشته باشد، به مرد خود توجه بیشتری کرده و روابط زندگی را مستحکمتر میکند، در غیر این صورت، مطمئنا تنها نظاره کرده و منتظر متلاشی شدن رابطه خود میشود.
راهکارهایی برای درمان حسادت زنانه
اعتماد به نفستان را تقویت کنید
یکی از مهمترین قدمها برای دور شدن از حس حسادت این است که اعتماد بهنفستان را تقویت کنید. پس هر کاری که از دستتان برمیآید، انجام دهید تا اعتماد به نفستان به تدریج بیشتر و بیشتر شود. وقتی نسبت به خودتان اعتماد به نفس کافی ندارید، توانایی و امکاناتتان را دستکم میگیرید و به دیگران حسادت میکنید. در صورت نیاز مشورت با روانشناس را از یاد نبرید.
تواناییهایتان را بشناسید
در گام بعدی خودتان را از گذشته بیشتر دوست داشته باشید و به وجودتان بها دهید. حسادت در افرادی بیشتر ایجاد میشود که به جای پرورش تواناییهای خود، مدام زندگی دیگران را جستوجو میکنند تا ببینند زندگی آنها چه نتایجی داشته است. اگرخودتان را فردی توانا بدانید، به دستیافتههای دیگران حسادت نمیکنید.
خوشبخت باشید
خوشبختی واژهای است که خیلی از ما برای داشتن آن به دیگران حسادت میکنیم اما باید یاد بگیریم بدون حسادت به دیگران هم میشود خوشبخت بود. خوشبخت بودن فرمول سادهای دارد. اگر از داشتهها و چیزهایی که در زندگی به دست میآورید، لذت ببرید، شما هم خوشبخت میشوید. پس همین حالا یک قلم و کاغذ بردارید و خوشبختیهای کوچک و بزرگتان را یادداشت کنید؛ هر روز به آنها نگاه کنید و در ذهنتان تکرار کنید:«بینیاز از حسادت به دیگران، خوشبختم.»
خود را با دیگران مقایسه نکنید
تحت هیچ شرایطی خودتان را با دیگران مقایسه نکنید چون این کاربه حسادت شما دامن میزند. نسبت به ارزشهای واقعی خودتان آگاهی داشته باشید. جایگاه و شرایط اجتماعیتان را بپذیرید و به آنچه در زندگی دارید، افتخار کنید. در این صورت حسادت وجودتان کمکم خاموش میشود و دیگران به زندگی شما غبطه میخورند. با واقعیت کنار بیایید و به خاطر برخی از کمبودها، اعتماد به نفستان را از دست ندهید و اهدافتان را نبازید.
قبول کنید که این کاستیها انگیزه خوبی برای تلاش و پشتکار هستند و نباید به خاطرشان به دیگران حسادت کنید.
ایدهآلهایتان را بازنگری کنید
افکار کلیشهای و تبلیغات جامعه را از ذهنتان دور کنید و براساس واقعیتهای موجود اهداف تازهای را برای خودتان انتخاب کنید که با توجه به تواناییهایتان، دور از دسترس نباشند.
به روانشناس مراجعه کنید
تصورات منفی که زن نسبت به همسرش دارد، حسادت زنانه را در درون خود تقویت کرده و اگر به حد افراطی آن برسد؛ به سوءظن و بدبینی تبدیل میشود که ریشه آن اختلالات روانی است که باید درمان شود. بعضی از زوجین هم باید زوج درمانی داشته و رابطه زناشویی خود را از نو بسازند تا یک رابطه خوب و کامل داشته باشند.
شکرگزار باشید
قدر نعمتها و داشتههایتان را بدانید و همیشه شکرگزار باشید. اگر در زندگی چیزی را به دست نیاوردهاید شاید به اندازه کافی کوشش نکردهاید و شاید باید مسیر دیگری را در پیش بگیرید.
توصیه های مفید جهت حسادت زنانه
توصیه های مفید جهت حسادت زنانه اگر در خود حسادتی می بینید، اول سعی کنید آن را پیش خود اعتراف کنید، سپس در صورت امکان با دوستی که حافظ اسرار شماست در میان بگذارید، همین کار باعث آرام شدن شما می شود.
اگر حدس شما در خصوص رفتار شوهرتان درست بود، اول ان را با همسرتان در میان بگذارید و به او بگویید که این کارهای تومرا « آزرده خاطر » کرده است، اما هرگز به او نگویید که این کار تو مرا « خشمگین » کرده است! در این صورت او هرگاه که بخواهد شما را خشمگین کند آن عمل را تکرار خواهد کرد و نقطه ضعف خود را بدون جهت افشا نکنید.
هرگز شخصیت خود را آن قدر پایین نیاورید که از شوهرتان بپرسید، فلان زن در فلان مجلس به نظ رتو چطور بوده؟ بیان همین مطلب، حساسیت و آسیب پذیری شما را به همسرتان نشان خواهد داد.
در صورتی که هنوز با مردی ازدواج نکرده اید، هرگز برای از میدان به در کردن رقیب، به مبارزه بر نخیزید. از حیله های معمول زنانه، هرگز استفاده نکنید و برای او دام نگذارید!
ممکن است مردی در اثر این عمل با شما ازدواج کند، ولی مطمئن باشید که پس از ازدواج، به اصل موضوع پی خواهد برد، آن وقت است که به شما وفادار نخواهد ماند.
احساس عدم منیت خود را به او نفهمانید که در این صورت بازنده هستید! دوست شما نباید به خاطر شما از همه کس دست بشوید. به او فرصت بدهید تا خودش تصمیم بگیرد، پا فشاری شما کار را خراب تر می کند.
سعی کنید «صاحب اختیار » مرد خویش نباشید و به خودنبالید که همسرتان بدون اجازه شما آب نمی خورد. تملک یک مرد، با عشق اصیل و سالم فرق دارد.
حسادت، اگر تبدیل به رقابت شود، نابود کننده ی شما است! پس در گردونه ی رقابت نیفتید. در صورتی که از روی حسادت به دیگران، همسر کسی بشوید. ممکن است بعداً پشیمان شوید، زیرا حسادت، قضاوت رت تیره و تار می کند. ئاگر ادامه دوستیتان در مخاطره است، با حسادت شما او بر نمی گردد. اگر اوضاع تغییر نکرد، صبور باشید، با حسادت کار خراب تر می شود. به خود متکی بودن توأم با اندکی حوصله، و نداشتن از این که دارید او را از دست می دهید. به موقعیت شما کمک بیشتری می کند.
اگر مردی را دوست دارید. اعم از اینکه در دوره های نامزدی هستید یا با او ازدواج کرده اید و سال های اولیه زندگی را سپری می کنید. سعی کنید به او حسادت نکنید برای اینکه به این مرحله برسید. بیشتر به ارزش ها و توانایی های خود بها بدهیدو دایم بر روی آنها تکیه کنید. اگر ممکن است در یک زمینه کاری، هنری و یا حرفه و فنی فعالیت کنید تا حس احترام شما نسبت به خودتان بالا رود در این صورت میزان حسادت زنانه شما کمتر خواهد شد.
بدون دیدگاه