خواستگار مذهبی
اگر میخواهید ویژگی خواستگاران مذهبی را بدانید و با مزایای آن آشنا شوید با هلث کده همراه شوید.
ازدواج
ازدواج، نکاح یا پیوند زناشویی پیمانی است که بهموجب آن به شکل عمومی یک زن و مرد باهم شریک و متحد میشوند و خانوادهای را تشکیل میدهند. در واقع هدف ازدواج تشکیل خانواده است که تمایل به این امر در نهاد انسان گذاشته شدهاست. ازدواج به روابط جنسی مشروعیت می بخشد. به طور سنتی، ازدواج نقشی اساسی در حفظ اخلاق و تمدن دارد.
تعاریف
مردمشناسان برای اینکه تنوع وسیع اَعمال زناشویی مشاهدهشده از سوی فرهنگ را در نظر بگیرند چندین تعریف رقابتی از ازدواج پیشنهاد کردهاند. اِدوارد وستمارک در کتابش با عنوان «تاریخ ازدواج انسان (۱۹۲۱)» ازدواج را به این صورت تعریف میکند: ارتباط پردوام یا کمدوام نر و ماده گذشته از عمل زادآوری محض تا بعد از تولد فرزند «.او در کتاب» آیندهٔ ازدواج در تمدن وسترن «تعریف پیشیناش را رد میکند و در عوض بطور موقت ازدواج را اینگونه تعریف میکند: «رابطهٔ یک یا تعداد بیشتری مرد با یک یا تعداد بیشتری زن که بوسیلهٔ عرف یا قانون پذیرفته شدهاست».
یادداشتها و جستجوها (۱۹۵۱)، کتابچهٔ راهنمای انسانشناسی، ازدواج را چنین تعریف کردهاست، «پیوندی بین یک زن و یک مرد بهطوریکه بچههای متولد شده از زن به عنوان فرزندان مشروع هر دوی والدین شناخته شوند.» در راستای رویهٔ معمول در میان مردم ساکن قبایل جنوب سودان و غرب اتیوپی که به زنها اجازه میداد در شرایط خاص در نقش شوهر عمل کنند، کاتلین گوگ [انسانشناس بریتانیایی] پیشنهاد داد که آن تعریف را به این صورت تغییر دهند که «یک زن و یک یا چند شخص دیگر».
دموند لیچ تعریف گافس را مورد انتقاد قرار میدهد و آن را در مقولهٔ شناخت حلالزادگی (مشروعیت) فرزند بسیار دست و پاگیر میداند و پیشنهاد میکند که ازدواج را مانند انواع متفاوتی از قوانین که برای اجرایی شدن وضع میشوند نگاه کنیم. لیچ تعریفاش را باز میکند و میگوید: «ازدواج رابطهای است که بین یک زن با یک یا تعداد بیشتری از اشخاص دیگر برقرار میشود- که این روابط تولد کودکی را تحت پیشامدهایی که توسط قوانین رابطهها قدغن نشدهاند میسّر میکند- تمامی قوانین همگانی مراتب تولد مطابقت داده شدهاند با عضوهای معمولی یا سطوح متفاوت جامعه». استدلال لیچ این است که هیچکدام از تعاریف ازدواج برای همه فرهنگها قابل اجرا نیست. او لیستی از ده قانون مرتبطشده با ازدواج را ارائه میکند شامل انحصار جنسی، قوانینی با احترام به کودک و قوانین متنوع ویژهای از سوی فرهنگ.
دوران بل همچنین تعریف بنیان مشروعیت را با این اصل که برخی جوامع برای ازدواج به مشروعیت احتیاج ندارند مورد نقد قرار میدهد و اینگونه استدلال میکند: در جوامعی که نامشروعیت فقط به معنای ازدواج نکردن مادر است و غیر از این هیچ قانون ضمنی دیگری وجود ندارد تعریف بنیان مشروعیت ازدواج چرخهای است. او تعریف ازدواج را در مقولهٔ قوانین دستیابی جنسی قرار میدهد.
بیشتربخوانید بیشتر بدانید
- یلدای عروس نی نی سایت
- خواص چهار گل سرماخوردگی
- نی نی سایت بازی مومو
- ساز سرنا
- فکسوفنادین 180
- بهینه سازی سایت وردپرس
- وکیل
دیدگاههای معاصر در مورد ازدواج
بسیاری از مردم به دلایل گوناگون، استدلالهایی ضد ازدواج دارند. این استدلالها شامل نقدهای سیاسی و مذهبی، اشاره به میزان طلاق، و نیز اهمیت تجرد بر پایهٔ آموزههای مذهبی و فلسفی میشود. بسیاری از مردم علت انزجار از ازدواج را مشکلات اقتصادی و بسیاری محدودیتهای ناشی از آن میدانند و عده ای نیز مطابق احکام ادیان متبوع خود آن را خلاف اوامر الهی میدانند. فی المثل تجرد عیسی مسیح را سرمشق عمل قرار داده و آن را ناشی از امر الهی میدانند. لیکن عدهٔ بسیاری نیز ازدواج را محدودیت دانسته و آن را سالب آزادیهای مطلوب خویش میدانند.
تأثیر ازدواج و تجرد بر سلامت
نتیجهٔ پژوهش های جدید نشان میدهد که از دههٔ هشتاد میلادی بهبعد میل به تجرّد در افراد بیشتر شده ازدواجها کمتر و بیدوامتر شدهاند. همچنین نتیجهٔ تحقیقات ثابت میکنند که برخلاف باورهای قدیمی که اظهار میکردند افراد متأهل نسبت به مجردها از سلامت و حس خوشبختی بیشتری بهرهمندند دیگر مطلقاً صحت ندارد و در مواردی حتی مجردها خوشبختی و سلامت بیشتری از متأهلها دارند. از دلایل اظهار شده برای این مسئله میتوان به آزادی بیشتر در افراد مجرد و همینطور فشار بالا بر روی متأهلها اشاره کرد. به بیان دیگر زیست مشترک در دنیای مدرن دستخوش تغییرات جدی و گام به گام میشود و دیگر بهسان قدیم نمیباشد. چکیدهٔ این تحقیقات ثابت کرد که در عصر جدید فردیت با زندگی مشترک در اصطکاک خواهد بود و چالشهای جدیدی را بهوجود خواهد آورد. عامل دیگری که برای توضیح علت سالمتر و خوشبختر بودن مجرّدها در برابر متأهلین اظهار شده این است که انسان در موقعیتهای فردی دچار دغدغههای ذهنی کمتری است؛ ولی در زمان قرار گرفتن در یک جمع بهخاطر افزایش کشمکشها و محاسبات ذهنی برای تعدیل، رفتار آدمی در قبال طرف مقابل آشفتگی ذهنی افزایش مییابد. با این وجود بعضی دیگر از منابع هنوز بر این باورند که با تمام مشکلاتی که ازدواج در دنیای امروز دارد، باز به دلایلی مانند اثبات عشق به شریک عاطفی، اجتماعی بودن انسان، حمایت همسر و ایجاد انگیزه بیشتر برای زندگی ازدواج کردن نسبت به مجرد بودن بهتر است.
خواستگاری پسر مذهبی از دختری که از نظر دیدگاه دینی و عقیدتی با او متفاوت است، میتواند دغدغههای فکری زیادی را برای دختر ایجاد کند. قضاوت در این مورد که فاکتور مذهب، تا چه اندازه لازم است در تصمیمگیری برای انتخاب همسر تاثیرگذار باشد، آسان نیست. چرا که ممکن است دختر برای ازدواج با یک پسر مذهبی، مجبور به تغییر دادن سبک و روال کنونی زندگیش شود. در این نوشته به بررسی این موضوع میپردازیم که تشابه مذهب و عقیده دختر و پسر برای ازدواج تا چه اندازه اهمیت دارد؟ چطور میتوانید واقع بینانه تصمیم بگیرید که با خواستگار مذهبیتر از خودتان ازدواج کنید یا خیر؟
منبع:ویکیپدیا
ویژگیهای یک پسر مذهبی
منظور از خواستگار مذهبی، پسری است که به طور کلی به انجام احکام شرعی پایبندی زیادی دارد و از نظر عرفی سبک زندگی مذهبی دارد. زیرا جامعه به طور کلی برای افراد مذهبی، سبک زندگی، رفتار و حتی پوشش و تیپ ظاهری خاصی را تعریف کرده است. جدا از بحث اعتقاد و ایمان به خدا، سبک زندگی مذهبی در جامعه حاضر، با داشتن مشخصات خاصی مانند موارد زیر تعریف میشود:
- مقید بودن به انجام فرایض مذهبی مانند نماز و روزه و عبادت
- رعایت احکام ارتباطی محرم و نامحرم
- پیروی از اصول و احکام شرعی مرجع تقلید
- شرکت در مناسبات و مراسم مذهبی
- اعتقاد به حجاب کامل و سادگی در پوشش و آرایش
- رعایت اصول اخلاقی
- و …
علت گرایش دختران به ازدواج با پسر مذهبی
حتما شما هم شاهد بودهاید که دخترانی که ظاهرا مذهبی نبودهاند، عاشق پسری مذهبی شدهاند و یا به خواستگار مذهبی خود بله گفتهاند. اما علت گرایش دختران به اصطلاح غیرمذهبی، به پسران مذهبی چیست؟
یکی از دلایل این است که ایمان و مذهب بر رفتارها و اخلاقیات فرد تا حدی میتواند تاثیرگذار باشد. درواقع در جامعهای که بسیاری از پسران به دنبال مسائلی مانند ارتباطهای زودگذر هستند و دروغ و خیانت دلیل شکست بسیاری از روابط عاطفی شده است، طبیعی است که دختران جذب پاکی و نجابت یک پسر مذهبی بشوند.

علت گرایش دختران به ازدواج با پسر مذهبی
درواقع وقتی در شخصیت پسر ایمان حقیقی و قلبی وجود داشته باشد، نوعی اطمینان قلبی برای دختر ایجاد خواهد شد. اطمینان از اینکه او به خاطر ارزشهای نهادینه شده شخصیتی و بحث خداترسی، در زندگی مشترکش با همسرش به نیکی رفتار خواهد کرد و دروغ، پنهان کاری و خیانت در رابطه عاطفی او اتفاق نمیافتد. همچنین غیرتی بودن افراد مذهبی بر همسرشان میتواند حس حمایت بیشتری در دختر ایجاد کرده و او را جذب کند.
نکاتی که باید برای تصمیم به ازدواج با یک خواستگار مذهبی در نظر بگیرید
نقش و اهمیت تشابه مذهبی در ازدواج را در نظر داشته باشید
وقتی پای عشق در میان باشد، شاید به نظر برسد که مسائلی مانند مذهب و عقیده آنچنان هم مهم نیست. اما لازم است بدانید برای موفقیت در ازدواج به عنوان یک رابطه جدی و بلند مدت، تشابه در عقاید و ارزشها یک عامل اصلی و کلیدی محسوب میشود. دیدگاه مذهبی عقیدتی فرد بر بسیاری از جنبههای مهم زندگی مشترک تاثیر گذار است. ارزشها و باورهای یک پسر مذهبی بر هدف گذاری او در زندگی، انتظاراتی که از همسرش دارد، برنامه ریزی مالی و اقتصادی، نحوه پرورش فرزندان و حتی نوع تفریحات و گذراندن وقت آزاد تاثیرگذار است. تفاوت زیاد در نگرش و دیدگاه مذهبی دختر و پسر، میتواند در آینده در روابط زوج و زندگی مشترکشان مشکلات جدی ایجاد کند. این تفاوتها معمولا موجب میشود حداقل یکی از طرفین پس از ازدواج از طرف مقابلش، انتظار داشه باشد، که در رفتارهای فردی و اجتماعی اش تغییر ایجاد کند.

اهمیت تشابه مذهبی در ازدواج
در قضاوت کردن، دچار خطای شناختی نشوید
خطاهای شناختی، الگوها و قالبهای فکری اغراق شده یا غیرمنطقی هستند که باعث میشوند فرد در قضاوت و تصمیمگیری دچار اشتباه و خطا شود. یکی از خطاهای شناختی که برای دختران با خواستگار مذهبی ممکن است ایجاد شود، خطای شناختی “تفکر همه یا هیچ” یا “تفکر دوقطبی سفید و سیاه” است. اگر انسانها را باتوجه به مشاهدات و شناخت سطحی، به “مذهبی مطلق” یا “غیرمذهبی مطلق” دستهبندی کنید، دچار خطای شناختی “همه یا هیچ” شدهاید. این خطای شناختی، باعث میشود نتوانید به صورت منطقی و واقع بینانه مسئله را بررسی کنید.
تفکراتی که با کلماتی مانند “همه”، “هیچ” و “همیشه” همراه هستند ما را دچار خطای شناختی میکنند. مانند : “همه پسرهای مذهبی خشک و سختگیر هستند”، “همه پسرهای غیرمذهبی در زندگی مشترک دچار خیانت و دروغ میشوند” و …
سعی کنید بجای دسته بندی افراد به دو گروه مطلق، آنها را به انسانهای دارای طیفی از ویژگیهای مثبت و منفی در نظر داشته باشید. و صرفا به خاطر تعریف جامعه از مذهبی بودن یا مذهبی نبودن او، جواب مثبت یا منفی ندهید. بلکه در طی جلسات آشنایی، باتوجه به روحیات و معیارهای خودتان و طرف مقابل قضاوت و تصمیمگیری کنید. چراکه در شکلگیری شخصیت یک فرد عوامل متعدد خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی موثر هستند. در نظر داشته باشید اخلاقیات، تا حدی بحثی برون دینی است و الزاما افرادی که عرفا مذهبی نامیده میشوند، با اخلاق نیستند و بلعکس.
تفاوت فرهنگی عقیدتی خانوادهها را در نظر بگیرید
یکی از مهمترین مسائلی که در ازدواج باید در نظر گرفت، موضوع تشابه فرهنگی- اجتماعی خانوادههاست. در ایران ازدواج فقط به معنی پیوند دختر و پسر نیست، بلکه به معنی پیوند دو خانواده است. ضمن اینکه فرد در محیط همین خانواده بزرگ شده و احتمالا عادات و گرایشهای عقیدتی مشابهی با خانواده خود خواهد داشت.
در صورت وجود اختلافات جدی در باورهای مذهبی و فرهنگی خانوادهها، ممکن است در معاشرتها و رفت و آمدها و حتی در برگزاری مراسم ازدواج دچار اختلاف شوند و این اختلافات خواه ناخواه به رابطه زوج هم کشیده خواهد شد.
تغییر باورهای مذهبی پس از ازدواج مشکل است
شکلگیری باورهای مذهبی از زمان نخستین سالهای کودکی فرد آغاز میشود. ارزشهای مذهبی و عقیدتی به آموزههایی که از سوی خانواده، والدین و محیطی که فرد در آن رشد و تربیت شده بستگی دارد. این باورها در وجود شخص نهادینه میشود و تغییر دادن آن ساده نیست. اگر اختلاف مذهبی و عقیدتی زیادی با خواستگار خود دارید در نظر داشته باشید که پس از ازدواج تغییر دادن او یا حتی تغییر یافتن خودتان با سختیهای زیادی مواجه خواهد بود.
از ابتدا خط قرمزها را مشخص کنید
درمورد خط قرمزها و حساسیتها صادقانه و صریح صحبت کنید. در طی جلسات با جزئیات دیدگاههای مذهبی او بیشتر آشنا شوید. هرگز برای جلب محبت طرف مقابل تظاهر به داشتن عقاید و باورهای مشابه با او نکنید. برای تصمیمگیری واقع بینانهتر درمورد پاسخ سوالات زیر فکر کنید و با طرف مقابل به توافق و نتیجه واحد برسید:
- آیا او به عقاید شما همان گونه که هست احترام میگذارد یا از شما توقع دارد تغییر کنید؟
- آیا تغییراتی که او از شما انتظار دارد در بلند مدت برایتان مقدور خواهد بود؟
- آیا علایق و برنامههای تفریحی مشابه و هماهنگی دارید؟ (درمورد موسیقی مناسب و تمایل یا عدم تمایل به استفاده از رسانههای مختلف و ماهواره سوال کنید)
- آیا رفتارهای اجتماعی شما مورد پذیرش طرف مقابل خواهد بود؟
- باتوجه به تفاوت فرهنگی مذهبی، در رفت و آمدهای خانوادگی چه مشکلاتی ممکن است ایجاد شود؟
- آیا سبک دورهمیها و مهمانیهایی که در آن شرکت میکنید با باورهای طرف مقابل مطابقت دارد؟
- آیا نوع پوشش شما مورد پذیرش خواستگارتان هست؟
- در تربیت فرزندان کدام سبک زندگی را میخواهید در پیش بگیرید؟
- برنامه ریزی مالی و اقتصادی خانواده به چه صورت خواهد بود؟
- زکات و صدقه چه سهمی از پس انداز خانواده را به خود اختصاص میدهد؟
- طرف مقابل در چه مراسم و رویدادهای مذهبی شرکت میکند؟
- آیا او در آینده از شما هم انتظار همراهی در این مراسم مذهبی را خواهد داشت؟
اعتقادات و باورهای مذهبی نقش بسیار مهمی در شکل گیری ارزشها و شخصیت فرد دارد و در نتیجه عامل بسیار مهمی در موفقیت یا عدم موفقیت یک رابطه زناشویی میتواند باشد. برای تصمیمگیری درمورد ازدواج با فردی که با شما تفاوت مذهبی زیادی دارد سعی کنید در قضاوت کردن، دچار خطای شناختی همه یا هیچ نشوید، تفاوت فرهنگی عقیدتی خانوادهها را در نظر بگیرید و خط قرمزها را مشخص کنید. توجه داشته باشید تغییر باورهای مذهبی فرد پس از ازدواج مشکل و حتی گاهی غیرممکن است. پس سعی کنید قبل از ازدواج در مورد دیدگاههای مذهبی خود صراحتا و صادقانه صحبت کنید.اگر تصمیم دارید با خواستگار مذهبیتر از خود ازدواج کنید، برای کنار آمدن با این تفاوتها باید تلاش کنید به عقاید مذهبی طرف مقابل احترام بگذارید و برای مدیریت امور زندگی، از جمله نحوه تربیت فرزندان، به یک نتیجه واحد و متعادل برسید.
بدون دیدگاه