رمان خوب
در این مقاله هلث کده به معرفی رمان های خوب ایرانی میپردازد. با ما تا انتهای مقاله بمانید.
رمان چیست؟
رُمان (به فرانسوی: roman) یک نوع داستان بلند است که در قالب نثر نوشته میشود. در سده ۱۸ (میلادی) کلمهٔ «رمان» بیشتر برای اشاره به قصّههای کوتاه در مورد عشق و توطئه به کار میرفت. در ۲۰۰ سال اخیر، رمان تبدیل به یکی از مهمترین اشکال ادبی شدهاست.
ریشۀ زبانی
رمان واژهای فرانسوی است به معنای داستانی که به نثر نوشته شود و شامل اتفاقات و حوادثی ناشی از تخیل نویسنده باشد و آن، اقسامی دارد. رمان آموزشی که داستانی است شامل مطالب علمی، طبیعی و فلسفی، رمان پلیسی که داستانی حاکی از حوادث مربوط به دزدی، جنایت و کشف آنها توسط کاراگاهان زبردست است، رمان تاریخی که داستانی است که اساس آن مبتنی بر وقایع تاریخی باشد و رمان عاشقانه که داستانی است که شالودهٔ آن بر عشق نهاده باشد.
رمان در زبان فارسی، مترادف نوولدر زبان انگلیسی است. نوول به معنی نو، جدید، بدیع، رمان، داستانهای کوتاه، کتاب داستان و داستان عشقی کوتاه آمدهاست. علت وارد شدن کلمهٔ رمان به جای کلمهٔ نوول به زبان فارسی را میتوان در نزدیکی بیشتر ایرانیان متجدد و واردکنندهٔ محصولات فرهنگی به ایران، به زبان فرانسه دانست.
منبع:ویکی پدیا
بعد از یک روز کاری سخت و خستگی از هیاهوی فضای مجازی، خواندن یک کتاب خوب میتواند بهترین گزینه جهت گذران اوقات فراغت به بهترین شکل ممکن باشد. متاسفانه سرانه کتابخوانی در کشور ما بسیار پایین است و مردم در طول سال زمان بسیار کمی را به کتاب و کتابخوانی اختصاص میدهند. آمار نشان داده است مردم ایران علاقه زیادی به رمان دارند و در همان زمان کم کتابخوانی به خواندن رمانهای مختلف مشغول میشوند.
رمانهای مختلفی وجود دارند که میتوانید با خواندن آنها لحظات سرگرمکنندهای را سپری کنید. طی این مطلب قصد داریم برخی از بهترین رمانهای جهان و ایران را به شما معرفی کنیم. با توجه به تعداد زیاد رمانهای عالی در تاریخ، معرفی بهترین عناوین کاری دشوار محسوب میشود. اما ما با بررسی میزان محبوبیت و استقبال، توانستیم لیستی از بهترین رمانهای جهان را آماده کنیم. با فانیبو همراه باشید.
دانلود رمان
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و قیمت بالای کتابها، بسیاری از مردم ترجیح میدهند به دانلود رمان مورد علاقه خود بپردازند. فایل دانلود بسیاری از کتابها در اینترنت و سایتهای مختلف موجود است و شما با جستجوی اثر مورد علاقه خود بهراحتی میتوانید آن را دانلود کنید. البته این کار بههیچوجه برای حمایت از حقوق ناشر و نویسنده درست نیست. ولی برخی از مرجعها برای دانلود وجود دارند که میتوانید با پرداخت قیمت فایل دانلودی از حقوق ناشر حمایت کنید.
ولی درمجموع اگر شرایط خرید کتاب را دارید، بهتر است به نزدیکترین فروشگاه کتاب محل زندگیتان مراجعه و کتاب مورد نظر خود را خریداری کنید. بدون شک لمس جلد و ورقها کتاب هنگام کتابخوانی حس فوقالعادهای را به خواننده القا میکند که با هیچ فایل دانلودی قابل قیاس نیست.
چند رمان ایرانی
حمایت از نویسندگان داخلی همیشه میتواند برای آنها دلگرمکننده باشد. از طرفی تعداد زیادی رمان ایرانی در بازار وجود دارند که ثابت کردهاند میتوانند در حدواندازههای بهترین آثار جهانی ظاهر شوند. شاید اگر شرایط مهیا بود و حمایت بیشتری از نویسندگان داخلی صورت میگرفت، آثار این نویسندگان به یکی از بهترین رمانهای جهان تبدیل میشد.
البته رمانهای ایرانی مختلفی نیز وجود دارند که توانستهاند تا حدی به این موفقیتها دست پیدا کنند. ما بهعنوان خواننده میتوانیم با حمایت از آثار داخلی و نویسندگان ایرانی، کمک زیادی به ادامه راه موفقیتآمیز آنها انجام دهیم. معرفی بهترین رمانهای ایرانی با توجه به استعداد و کیفیت کار نویسندگان، اقدامی بسیار دشوار محسوب میشود. اما ما قصد داریم در ادامه با توجه به میزان محبوبیت، به معرفی رمان ایرانی گوناگون بپردازیم.
عاشقانه پریچهر
پریچهر از جمله آثار معروف مرتضی مؤدب پور است که با استقبال بالای مخاطبان روبهرو شد. این کتاب روایتگر داستان زندگی پسری به نام فرهاد است که بعد از هشت سال تحصیل در خارج از کشور به ایران برمیگردد و در کارخانه پدرش مشغول میشود و در ادامه ماجراهای عاشقانه زیادی پیش میآیند.
فرهاد، هومن، فرگل و لیلا، جوانان عاشقپیشهای هستند و با مشکلاتی مواجه میشوند که خیلی از جوانان در دهه شصت با آن دست به گریبان بودند؛ تفاوت فرهنگی و اقتصادی چشمگیر خانوادهها و مشکلات دیگری که سر راه ازدواج دخترها و پسرهای داستان قرار میگیرند. در این میان، پیرزنی به نام پریچهر، راوی زندگی پرسوز خودش است؛ روایتی که با قصه جوانان عاشق کتاب بیربط نیست.
مرتضی مؤدب پور یکی از نامهای شناخته شده در زمینه نوشتن رمانهای عامه پسند و عاشقانه است. او آثار دیگری هم دارد که میتوانیم به آنها نیز اشاره کنیم. یکی از این رمانها خواستگاری یا انتخاب است، رمانی که روایتگر داستان دختری است که قصد دارد به خواستگاری پسر مورد علاقهاش برود. از دیگر آثار مرتضی مؤدب پور میتوان به رمانهای شیرین، یاسمین و گندم اشاره کرد.
رمان چشمهایش
رمان چشمهایش از آثار نویسنده شهیر ایرانی، بزرگ علوی، است. این اثر تأثیر بسیاری بر جریان ادبیات داستانی ایران داشته است. این کتاب بیش از شصت سال است که با استقبال مخاطب ایرانی مواجه شده و بارها تجدید چاپ شده است. داستان این اثر روایتگر عشق ناکام زنی به نام فرنگیس، به استاد نقاشی مشهوری به نام استاد ماکان است. استاد ماکان بهخاطر فعالیتهای سیاسی خود در تبعید زندگی میکند و به طرز مشکوکی از دنیا میرود.

رمان چشمهایش
چشمهایش از زبان فردی روایت میشود که شیفته تابلوی چشمهایش اثر استاد ماکان شده است و حس میکند رازی پشت چشمهای نقاشی شده در این تابلو وجود دارد. از این رو تصمیم میگیرد برای رمزگشایی از این تابلوی رازآلود، زنی را که سوژه نقاشی استاد بوده پیدا کند و اینجا است که داستان این کتاب عاشقانه شروع میشود.
سلوک
رمان خوب سلوک روایتگر عشق میان قیس و مهتاب است. قیس که نامش یادآور مجنون معروف است، عاشق دختری به نام مهتاب میشود که 17 سال از او کوچکتر است. قیس نمادی از مرد شرقی با افکار سنتی است که البته گرفتار نوعی خودشیفتگی نیز شده است. قیس بهخاطر عشق دیوانهواری که به مهتاب دارد، او را دارایی خود میداند و هیچ ارادهای را از سوی او پذیرفته نمیداند.
اما اوضاع مطابق میل قیس پیش نمیرود و مهتاب که چشمش از عشق کور شده بود، به تدریج دید متفاوتی نسبت به ازدواج پیدا میکند، استقلال خود را بر این عشق ترجیح میدهد، قیس را ترک میگوید و قیس نیز با رفتن مهتاب فرو میریزد. سلوک از جانب مخاطبان با استقبال فراوانی روبهرو شد. این رمان پرفروشترین کتاب سال نشر چشمه در سال 1381 شد و تاکنون 18 بار تجدید چاپ شده است.
بامداد خمار
بامداد خمار یکی از پرفروشترین و بهترین آثار عاشقانه ایرانی است. این کتاب بیش از 300 هزار نسخه فروش داشته است و ترجمه آن به زبان آلمانی نیز با موفقیت در جلب نظر مخاطبان روبهرو شد. این رمان عاشقانه ایرانی روایتگر داستان سوزناک عشق نافرجام دختری از اعیان دوره قدیم تهران به جوانی نجار از طبقه فرودست جامعه است.
سودابه دختر جوان، تحصیلکرده و ثروتمندی است که میخواهد با مردی که با طبقه اجتماعی خانواده او مناسبتی ندارد، ازدواج کند. مادر سودابه برای جلوگیری از این پیوند، او را به پند گرفتن از محبوبه، عمه سودابه، سفارش میکند. این رمان روایت داستان عبرتانگیز سیاهبختی محبوبه در زندگی با عشقش رحیم است.

بامداد خمار
پس از انتشار بامداد خمار و اقبال مخاطبان به آن، کتابی با نام شب سراب و به نویسندگی ناهید پژواک منتشر شد. این کتاب در واقع همان داستان بامداد خمار است با این تفاوت که داستان از زبان رحیم نقل شده است و تلاش آن این است که بگوید محبوبه یک طرفه به قاضی رفته و اشتباه میکند. نکته جالب اینجا است که این کتاب هم به یکی از کتابهای پرفروش ایران تبدیل شد. بسیاری از مردم بامداد خمار را یکی از بهترین آثار عاشقانه میدانند، در حالی که منتقدان عمدتا چنین نظری درباره این کتاب پرفروش ندارند.
کِلیدَر
کِلیدَر نام کوه زیبایی است که بین شهرهای سبزوار، نیشابور و قوچان در استان خراسان قرار دارد. جایی که تمام داستان بلند و البته واقعی دولتآبادی در آنجا روایت میشود. این رمان بلندترین اثر محمود دولتآبادی است که در حدود 3000 صفحه و ده جلد به چاپ رسیده و روایت زندگی یک خانواده کرد ایرانی است که به سبزوار خراسان کوچ کردهاند.
شخصیت اول این کتاب شخصی به نام گلمحمد است که دولتآبادی بیش از 15 سال عمرش را صرف نگارش آن کرده است. کلیدر سرنوشت رعیتهای ایرانی و قبایل چادرنشین را در دورهای که سیاست زور حاکم است، بهتصویر میکشد. اما با این حال داستان حماسی و قهرمانپرور کلیدر آنچنان با روایتهای عاشقانه گره خورده که هرچند خواننده در بطن یک داستان واقعی قرار دارد، اما سراسر درگیر پیوند شاعرانه و البته تبحر ادبی دولتآبادی در به هم پیوستن خیال و واقعیت خواهد شد.
دولتآبادی در دستنوشتههای خود قبل از تمام کردن کلیدر اینچنین آورده است: «به پایان رساندن کلیدر، آنطور که مطلوب و موردپسند خودم باشد، برای من یک آرزوی مهم است… چون اطمینان دارم که رمان کلیدر یک یادگاری برای مردم آینده ما خواهد بود؛ که در عین حال من هم با این کار دِینم را به مردمی که در میانشان پرورشیافتهام تا حدی ادا کردهام.»
چراغها را من خاموش میکنم
زویا پیرزاد از آن دسته نویسندگانی است که میشود کتابهایش را بدون وقفه و یکنفس خواند. جزئینگری، توصیف دقیق هر آنچه هست و قلمِ روایی پیرزاد بسیار خوشایند است. داستان رمان چراغها را من خاموش میکنم در دهه 40 در محله بوارده آبادان رخ میدهد که راوی آن زنی ارمنی به نام کلاریس آیوازیان است. کلاریس نمونه کامل زنی خانهدار است که در جریان زندگی، دچار روزمرگی، نارضایتی باطنی و در نتیجه فراموشی اهمیت خویشتن شده است.
نویسنده، عادی و یکنواخت بودن کلاریس برای اطرافیان ازجمله شوهرش را بهخوبی توصیف میکند؛ درحالیکه در تفکر کلاریس همواره اطرافیان و دیگرانی وجود دارند که از خود او مهمترند. اما داستان اصلی درواقع از نيمه و با ورود همسايهای جديد به زندگی کلاریس آغاز میشود و زندگی یکنواخت او با حضور خانواده سیمونیان در همسایگیشان دچار دگرگونی بزرگی میشود. وجود امیل سیمونیان، مرد جوانی که همسرش را از دست داده و دختری به نام امیل دارد، باعث اوجگرفتن تضادهای درونی کلاریس میشود. از اینجا به بعد خواننده با توصیف طرف دیگر احساسات، عواطف و حتی منطق رشدیافته در کلاریس روبهرو میشود.
از مطالب زیر هم دیدن کنید
- نی نی سایت کنکور ارشد
- درد ناباروری نی نی سایت
- علائم پریودی سالم
- علائم بارداری همستر
- طب سوزنی گوش نی نی سایت
- سئو سایت
- وکیل
سمفونی مردگان
سمفونی مردگان کتابی بسیار تراژدیک و غمانگیز است. بله، غم انگیزترین کتابی که به زیباترین شکل ممکن در ذهن شما باقی خواهد ماند. رمان سمفونی مردگان از آثار برگزیده عباس معروفی در دهه شصت است که یک حادثه را از دید چند ناظر روایت میکند.
شخصیت اصلی داستان شاعر جوانی است به نام آیدین که گرفتار خشم پدر سنتی خود میشود. آیدین شخصیت دوستداشتنی، جذاب و متفاوت سمفونی مردگان، پسری روشنفکر، شاعر، بسیار فعال و رادیکال است که در خانوادهای بهشدت سنتی و پدرسالار زندگی میکند که نهتنها شخصیتهای داستان، قلباً او را دوست دارند و ستایش میکنند، بلکه خواننده هم جذب شخصیت متفاوت او خواهد شد. در مقابل لطافت چنین شخصیتی، برادر آیدین، اوراهان، فردی است که فضای سرد جامعه را پذیرفته و خودش را با شرایط آن روزگار وفق داده است. حسد و در نتیجه برادرکشی ندایی است که هر لحظه در وجود اورهان شنیده میشود.
راوی داستان در این کتاب بارها عوض میشود و خواننده بارها در فضا و زمانی متفاوت از حال سیر میکند. فضای کلی داستان و بیشتر اتفاقهایی که در آن میافتد، در زمستان و در فضای يخزده و منجمد جامعه به تصویر کشیده میشود. با وجود غم جاری و روان در تمام داستان، سمفونی مردگان کتابی است که هر چقدر آن را بخوانید، جذابتر میشود، چراکه معروفی بهقدری شخصیتهای رمانش را خوب بهتصویر کشیده که میتوانید خودتان را جای تکتک آنها بگذارید و با درد و غم زندگی هر یک، زندگی کنید.
روی ماه خداوند را ببوس
اولین رمان مصطفی مستور، درحقیقت داستان شک به چیستی وجود انسان و خداست؛ داستان زندگی مردی که در مورد خودش و خدایی که تا چندی قبل میشناخته، دچار شک و تردید میشود. شخصیت اصلی این داستان یونس، دانشجوی دکترای پژوهشگری اجتماعی است که برای تز دکترا در حال تحقیق و جستوجوی دلیل جامعهشناختی خودکشی دکتر جوانی به اسم پارسا است. تلاش انسان برای کشف خود و کشف خدای خود، هم بهعنوان دغدغه اصلی یونس و هم بهعنوان دغدغه اصلی هر یک از انسانهای جستوجوگر جامعه امروز، بهخوبی در این کتاب توصیف شده است.
گفتوگوی میان یونس و دوست خود علیرضا، که معرفت و خداباوری عمیقی دارد، از بخشهای پرچالش و البته جذاب این کتاب است. نوع گفتوگو در بین شخصیتهای این کتاب بهگونهای است که هم مخاطب عام و هم مخاطب خاص خود را جذب کرده و به تفکر درباره حرفهای ردوبدلشده میان آنها مجبور میکند. روی ماه خداوند را ببوس شاید جوابی قطعی برای گذشتن از ایستگاه شک نباشد، اما سؤالهای مشترکی را درباره وجود خدا، عدم قطعیت و تنهایی انسانها از زبان شخصیتهایش بیان میکند.
سَووشون
سَووشون یا سیاوشان به معنی سوگ سیاوش است و مدلی از عزاداری است که سالانه برای سیاوش، قهرمان اسطورهای ایران باستان، در بعضی از روستاهای کشور همچنان انجام میشود. سَووشون نام نخستین رمان سیمین دانشور است و علت نامگذاری این کتاب هم، تشابه سرنوشت یکی از شخصیتهای داستان با سرنوشت سیاوش بوده است.
دانشور در این داستان پرحرکت و ماجرا، با نثری شاعرانه، دقیق و محکم، تصویری درونی و هنرمندانه از تحولات منطقه فارس در سالهای جنگ دوم جهانی خلق میکند. سووشون در واقع داستانی از زندگی یک خانواده در زمان جنگ دوم جهانی و سلطنت رضا شاه پهلوی در شیراز است. داستان سووشون را زری روایت میکند.
زری قهرمان کتاب، در همه چالشهای داستان حضور دارد و وقایع را به ترتیب توالی زمان واقعی نقل میکند. او زنی تحصیلکرده، صلحجو و باعاطفه است که میخواهد به هر طریقی خانوادهاش را از خطر اتفاقات بیرون حفظ کند؛ زنی که پابهپای مردان، بار حوادث تلخ را به دوش میکشد. در مقابل زری، یوسف قرار دارد که علیرغم عشق و علاقه زیاد به زری، بهنوعی با هم در تضاد هستند.
عقاید یوسف برای زری قابلفهم و حتی مورد ستایش است، اما رفتار او و ناسازگاری با شرایط و آدمهاست که زری را میترساند. دانشور در این اثر خود تاریخ را از دریچه ادبیات به تصویر میکشد. همچنین شخصیتپردازی قوی از خصوصیت بارز قلم نویسنده در سووشون است؛ آنقدر که نامها را برای همیشه در ذهن خواننده ماندگار کند.
رمان عاشقانه
رمان عاشقانه زیادی در بازار وجود دارند که توجه طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کردهاند. ژانر عاشقانه یکی از محبوبترین ژانرهای کتاب در بازار ایران است که عمدتا با استقبال بالایی مواجه میشود. برخی از بهترین رمانهای عاشقانه را پیشتر در همین مطلب به شما معرفی کردیم. در ادامه قصد داریم دیگر کتابهای عاشقانه پرطرفدار در ایران و جهان را به شما معرفی کنیم.
دفتر خاطرات
این یکی از بهترین کتابهای عاشقانه جهان است. درحالحاضر اسپارکس یکی از محبوبترین نویسندههای عاشقانه دنیاست. حداقل نیم دو جین از کتابهای او میتوانند، در این لیست باشند. ولی کتاب دفتر خاطرات از همهی آنها بهتر است. البته بخشی از این محبوبیت مدیون فیلم عالی آن در سال ۲۰۰۴ است.
دفتر خاطرات، رمان خارجی عاشقانه معاصر است که حوادث آن در دوران قبل و بعد از جنگ رخ میدهد. نوآ و آلی تابستان خوبی را با هم سپری میکنند اما خانوده آلی و واقعیتهای اقتصادی اجتماعی آن دوران، مانع از به هم رسیدن این دو جوان میشود. اگرچه نوا تلاش میکند پس از جدایی با آلی ارتباط داشته باشد، نامههایش بیپاسخ میماند.
عاقبت نوآ در آخرین نامهاش به عشق جاودان و نامیرایش اعتراف میکند. نوآ به شمال سفر میکند تا شغلی مناسب پیدا کند و یاد و خاطره آلی را از یاد ببرد و عاقبت به جنگ میرود. پس از خدمت به کشورش، به خانه بازمیگردد تا خانهای قدیمی را بازسازی کند. مقالهای در روزنامه در مورد تلاشهای او برای این کار، توجه آلی را جلب میکند و بعد از 14 سال نزد او میرود. دو روزی را با هم میگذرانند و آلی تصمیم میگیرد بین دو مردی که دوست دارد انتخاب کند. این داستان توسط شخصیتی متعلق به عصر حاضر روایت میشود که برای زنی که مبتلا به آلزایمر است کتاب میخواند.
غرور و تعصب
غرور و تعصب رمان مشهوری اثر جین آستن، نویسنده انگلیسی است. این اثر دومین کتاب جین آستن است. او این داستان را در سال 1796، درحالی که تنها 21 سال داشت، نوشت، اما تا سال 1813 چاپ نشد. اکثر منتقدان غرور و تعصب را بهترین اثر جین آستن میدانند و خود او آن را «بچه دلبند من» مینامید. بااینحال، این کتاب، که ابتدا با نام تأثرات اولیه نوشته شده بود، تا مدتها توسط ناشران رد میشد و وقتی پس از 17 سال به چاپ رسید، بهجای نام آستن، نام «یک خانم» بهعنوان نام نویسنده روی جلد به چشم میخورد.
آقا و خانم بنت پنج دختر دارند. جِین و الیزابت بزرگتر از سه خواهر دیگر هستند و البته باوقارتر و سنگینتر. دو خواهر کوچکتر بسیار سبکسر هستند و مایه خجالت دو خواهر بزرگشان. دختر وسط (مری) تنها دختر نازیبای خانواده است بنابراین به یادگیری ساز زدن و کمالات میپردازد. چندی است که در همسایگیشان در قصری به نام نِدِرفیلد مردی سرشناس و ثروتمند به اسم چارلز بینگلی ساکن شده که بسیار بامحبت و خوشچهره است.
خانم بنت میکوشد تا هرطور شده مرد جوان را برای ازدواج به یکی از دخترانش مایل کند. در یک مهمانی عمومی روستا، خانواده بنت نیز حضور دارند. آقای دارسی، دوست صمیمی چارلز بینگلی هم در آن جشن شرکت کرده است. او صاحب قصری به نام پمبرلی است و مردی بسیار ثروتمند و خوش قیافه است، ولی رفتاری بسیار متکبرانه و پرغرور دارد. آن شب، جین با چارلز بینگلی آشنا میشود و ارتباط عاشقانهای بین آن دو شکل میگیرد.
همخونه
از مریم ریاحی آثار بسیاری به چاپ رسیده که همخونه معروفترین آنها است. وی با این رمان به شهرت رسید و این موضوع دلیلی بر آن بود که مخاطبینش با دیگر آثار او نیز آشنا شوند. ریاحی با خوش ذوقی و نگارش زیبایش، زندگی دختری را به روایت در میآورد که یلدا نام دارد. یلدا دختری ساده، دل پاک و زیبارو است که به دلیل از دست دادن والدینش با حاج رضا دوست صمیمی پدرش زندگی میکند.
حاج رضا اعتقادات سخت و محکم مخصوص به خودش را داشت که باعث شده بود یلدا دست از فکر کردن به عشق و عاشقی بکشد و درس و دانشگاه و دوستانش را جایگزین هر مرد جوانی کند. اما این برایش بسیار دشوار بود به خصوص زمانهایی که سر کلاس و پای صحبتهای استاد مورد علاقه ادبیاتش مینشست و معتقد بود زندگی بدون عشق هیچ معنایی ندارد.
فرزندان حاج رضا به جز فرزند کوچکترش شهاب که پسری خوش تیپ و جذاب بود و البته بسیار مغرور و کج اخلاق، همگی در خارج از کشور زندگی میکردند. شهاب که با پدرش مشکلاتی دارد و جدا از او زندگی میکند، تصمیم به مهاجرت میگیرد. حاج رضا که نمیخواهد شهاب هم از او دور شود به یلدا که حتی یکبار هم پسرش را ندیده پیشنهاد میکند به صورت قراردادی با شهاب ازدواج کند و به مدت 6 ماه با او همخونه شود.
از آنجایی که این پیرمرد باتجربه و دنیادیده است، متوجه آن میشود که یلدا و شهاب بسیار مناسب هم هستند و بیصبرانه به انتظار آینده مینشیند. اما آنها در خلال این ازدواج قراردادی، مجبور به همخونه شدن با یکدیگر میشوند و تازه این اول ماجرا است و اتفاقات و حوادث یکی پس از دیگری به زندگی اجارهایشان سرازیر میگردد. نویسندگی مریم ریاحی با آغاز زندگی زناشویی و ورود فرزندان به دنیای جدیدش توام میشود. در جایی اشاره شده که رمان عاشقانه همخونه، برگرفته از زندگی شخصی خودش و البته کمی چاشنی تخیل پدید آمده است.
شوهر آهو خانم
سید میران رئیس صنف نانوایان که مرد آبروداری است، زندگی آرامی را با همسرش آهو خانم سپری میکند. او که از عزت و احترام بسیاری در بین مردم برخوردار است؛ روزی در میان مشتریانش با زنی به نام هما آشنا میشود. هما کم کم سفره دلش را نزد سید میران باز کرده و میگوید که به تازگی از شوهرش جدا شده است. سید میران آبرودار هم که گرفتار زیبایی و جوانی هما شده او را به عقد خود در میآورد و او را به عنوان هوو، با خود به خانه نزد آهو خانم میبرد.
قلم علی محمد افغانی درساختن جزئیترین تصاویر هم جادو میکند؛ بهصورتی که با خواندن این رمان مخاطب میتواند به آسانی تصاویر خانه و اجزای چهره و اندام شخصیتهای قصه را در ذهن بپروراند. این داستان که یکی از بهترین کتابهای عاشقانه ایرانی است، در سال 1313 و در کرمانشاه شکل گرفته و نویسنده قصد دارد تا با نکوهش از سنت چند همسری، وضع و حال دلخراش آن زمان زنان را که در بسیاری از خانوادههای سطح پایین جامعه مشاهده میشد، به نگارش درآورد.
بلندیهای بادگیر
بلندیهای بادگیر رمانی است نوشته امیلی برونته، شاعر و نویسنده انگلیسی که بارها توسط مترجمهای مختلف از جمله مهدی سجودی مقدم، رضا رضایی، نوشین ابراهیمی و جهانپور ملکی به زبان فارسی ترجمه و منتشر شده است. بلندیهای بادگیر تنها رمان امیلی برونته است. ویژگی متمایزکننده این کتاب در زمان انتشارش لحن شاعرانه و دراماتیک بیان آن، عدم توضیح از نویسنده و ساختار غیرمعمولش بود.
این کتاب داستان عشق آتشین ولی مشکلدار میان هیث کلیف و کترین ارنشاو است و اینکه این عشق نافرجام چگونه سرانجام این دو عاشق و بسیاری از اطرافیانشان را به نابودی میکشاند. هیث کلیف کولیزادهای است که موفق به ازدواج با کتی نمیشود و پس از مرگ کتی به انتقامگیری روی میآورد. داستان این کتاب از زبان خدمتکار امارت برای مسافری به نام لاک وود تعریف شده است و او آن را به اول شخص روایت میکند.
یاسمین
رمان یاسمین نیز با تمام اشکها و لبخندهای داستان، به شما کمک میکند تا همپای شخصیتهای آن، حس عشق را تجربه کنید. هرچند سبک نوشتن مرتضی مودبپور تقریبا در هر 4 اثر معروفش یکسان است و فضای شوخ طبعی کاراکترها در داستان، تراژدی ماجرا را قابل تحملتر میکند، اما در داستان یاسمین، نویسنده در حال طی مسیر تکاملی است.
مودبپور در کتاب عاشقانه یاسمین نسبت به رمان اولش پریچهر، ماجرا را در فضایی واقعیتر و معقولتر روایت میکند. درواقع میتوان گفت که مودبپور در این زمان بود که به اوج داستان نویسی در سبک خود رسید و همین امر باعث شد کتاب یاسمین در سال 1380، بین پرفروشترین کتابهای عاشقانه ایرانی جای بگیرد.
داستان یاسمین درباره بهزاد دانشجوی پزشکی فقیری است که از نظر مالی آه در بساط ندارد. او عاشق دختری ثروتمند و زیبا به نام فرنوش میشود. فرنوش پسرخالهای دارد که از کودکی با هم بزرگ شده و خودش را نامزد او میداند. خانواده فرنوش که از حضور بهزاد اطلاع پیدا میکنند با ارتباطشان مخالف هستند. مادر فرنوش از بهزاد میخواهد که به دیدنش برود و از او درخواست میکند که از دخترش بگذرد تا او با پسرخالهاش ازدواج کند.
من پیش از تو
من پیش از تو یک رمان عاشقانه نوشته جوجو مویس است. این کتاب نخستین بار در 5 ژانویه 2012 در بریتانیا چاپ شد. ادامهای بر این کتاب با نام پس از تو نوشته شد که از طریق کتابهای پاملا دورمن در 29 سپتامبر 2015 منتشر شد. این اثر تقلیدی از کتاب هیچ چیز جاودانه نیست اثر سیدنی شلدون است.
خلاصه داستان این کتاب بدین شرح است: لوییزا کلارک 26 ساله با خانوادهاش زندگی میکند. او جاه طلب نیست و صلاحیتهای کمی دارد و مدام از خواهر کوچکترش کاترینا، کم میآورد. لوییزا که در تأمین خانواده کمک میکند، شغلش را در یک کافه محلی از دست میدهد.
بعد از چندین تلاش بینتیجه، بالاخره یک موقعیت استخدامی خاص گیر میآورد: کمک برای مراقبت از ویلیام جان ترینر، یک مرد جوان موفق و ثروتمند که دو سال پیش در اثر سانحه موتورسیکلت فلج شده است. (دستمزد کار بیش از ساعتی نه پوند بود) مادر ویل، کامیلا ترینر، لوییزا بیتجربه را استخدام میکند تا به زندگی ویل طراوت ببخشد. در این بین لوییزا با نیتن (پرستار مسائل پزشکی ویل) و استیون، پدر ویل، نیز ملاقات میکند.
گتسبی بزرگ
گتسبی بزرگ رمانی است به قلم نویسنده آمریکایی اف. اسکات فیتزجرالد که برای اولین بار در 10 آوریل 1925 منتشر گردید. ماجراهای این کتاب در نیویورک و لانگ آیلند و در تابستان سال 1922 اتفاق میافتند. این رمان داستان دورانی را توصیف میکند که فیتز جرالد خود آن را دوران موسیقی جاز یا عصر جاز مینامید.
چاپ اول گتسبی بزرگ در سال 1925 موفقیت چندانی کسب نکرد و در طول مدت 15 سال باقیمانده از عمر فیتز جرالد فقط حدود 25000 جلد از آن به فروش رسید و فیتزجرالد، در حالی که خودش و این رمان را شکست خورده میدانست در سال 1940 درگذشت. کتاب در سالهای پایانی 1930 (دوران رکود اقتصادی بزرگ) و همچنین در خلال جنگ جهانی دوم بهطور کلی بهدست فراموشی سپرده شد.
اما بعد از جنگ، در سالهای 1945 و 1953 تجدید چاپ شد و بلافاصله خوانندگان و طرفداران بیشماری یافت. در سال 1998، هیئت دبیران مادرن لایبرری گتسبی بزرگ را بهترین رمان آمریکایی قرن بیستم اعلام کرد. گتسبی بزرگ هماکنون یکی از بزرگترین کتابهای آمریکایی بهشمار میآید و آن را در مدارس و دانشگاههای سراسر جهان (در رشته ادبیات آمریکا) بهعنوان یکی از کتب استاندارد تدریس مینمایند.
خلاصه داستان این کتاب بدین شرح است: نیک کراوی از اهالی غرب میانه آمریکاست و برای ادامه زندگی به ساحل شرقی آمریکا آمده است. نیک در همسایگی فردی به نام جی گتسبی زندگی جدید خود را در غرب آغاز میکند. گتسبی بسیار ثروتمند است و بخاطر مهمانیهای باشکوهی که در خانه اربابیاش واقع در لانگ آیلند برگزار میکند شهره خاصوعام است. در مورد ثروت هنگفت او و اینکه این ثروت چگونه بهدست آمده است شایعات زیادی بر سر زبانها است. هیچکس چیزی از گذشته وی نمیداند.
بدون دیدگاه