شامپو ریزش مو
ریزش مو شاید برای برخی از ما مسئلهی چندان مهمی نباشد اما برای اکثریت افراد این یک کابوس است. برای رهایی از شر ریزش مو سادهترین روش استفاده از شامپو ضد ریزش مو است.
ما در این مقاله هلث کده چند مارک هم ایرانی و هم خارجی از پرفروشترین و بهترین شامپو ضد ریزش مو مخصوص آقایان و خانمها را به شما معرفی میکنیم. با این بررسی شما میتوانید شامپوی مناسب خود را انتخاب کنید.
ریزش مو
ریزش مو یا آلوپسی (به انگلیسی: alopecia) یک واژه عمومی به معنی کاهش موی سر یا هر قسمتی از بدن به هر علتی است. آلوپسی علل متفاوتی مانند هورمونی، خودایمنی، عوارض داروها، کمخونی و ژنتیک و در بیشتر موارد عامل اصلی ریزش مو پوست سر چرب است و دیگر عوامل دارد.
طاسی
طاسی به وضعیت نداشتن مو یا از دست دادن آن در نواحیای که مو در آن نواحی اغلب رشد میکند به خصوص در سر، اطلاق میشود. کچلی نوعی عفونت پوست و ریزش موی ناشی از عامل قارچی است.
انواع ریزش موها
انواع آلوپسی از طاسی با الگوی مردانه (که آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی آندروژنتیک، و آلوپسی آندروژنتیکا نیز نامیده میشود و در فارسی میتوان آن را به طاسی وابسته به هورمون مردانه یا کچلی آندروژنیک نیز ترجمه کرد) گرفته، تا مواردی همچون طاسی منطقهای یا همان آلوپسی آره آتا، که شامل از دست دادن منطقهای مو در برخی از نواحی سر یا بدن است، و همینطور طاسی کامل یا همان آلوپسی توتالیس، که به از دست دادن تمامی موی سر بهطور کامل اطلاق میگردد، و نیز ریزش موی سرتاسری یا همان آلوپسی یونیورسالیس، که شامل از دست دادن تمام موهای سر و بدن میباشد را، در بر میگیرد.
طاسی مردانه
آلوپسی آندروژنیک مردانه یا طاسی مردانه ریزش مو تیپ مردانه را نمیتوان یک بیماری محسوب نمود. این وضعیت بهطور معمول در مردانی که از نظر ژنتیکی مستعد این وضعیت هستند اتفاق میافتد و در واقع نوعی پاسخ فیزیولوژیک بدن آنها به آندروژنها یا همان هورمونهای مردانه میباشد.
موهای ناحیه سر در انسان با وجودیکه رشد غیر وابسته به هورمون جنسی مردانه (آندروژن) دارند، امّا دارای گیرندهٔ خاص هورمونهای جنسی میباشند و به همین دلیل این هورمونها میتوانند بر ریزش مو مؤثر باشند. در مردان بخشهای فرونتوتمپورال یعنی نواحی جلو و اطراف و مرکز سر دارای گیرنده هورمونی هستند امّا در زنان تمام موهای ناحیه سر دارای گیرنده آندروژنی میباشند. به همین دلیل در مردان اول ناحیه جلوی سر کاهش مو داریم و بعد ناحیه مرکزی و سپس این دو ناحیه بهم میرسند.
برای درمان الوپسی مردانه از آنتی آندروژن (مانند فیناستراید)، مینوکسیدیل موضعی و روشهای جراحی کاشت مو میتوان سود برد. بهترین کاندیداهای درمان با مینوکسیدیل مردان با سن کمتر از ۳۰ سال هستند که کمتر از ۵ سال است دچار ریزش مو شدهاند.
طاسی زنانه
آلوپسی آندروژنیک زنانه یا طاسی زنانه را گاهی آلوپسی آندروژنیک آدرنال زنانه هم میخوانند، چرا که در برخی از این زنان سطح سرمی دهیدرواپی آندروسترون سولفات (اختصاری DHEAS) که نوعی آندروژن غده فوق کلیه (آدرنال) است، بالا میباشد. در این زنان طرح مشخصی از آلوپسی مرکزی اسکالپ بدون فرورفتگی فرونتوتمپورال پدید میآید ولی در سایر زنان کاهش مو در تمام سر بهطور یکسان پدید میآید و زنان مانند مردان دچار طاسی سر نمیشوند.
منبع: ویکی پدیا
بدون دیدگاه