چسب زدن بینی
روش زدن چسب بینی بعد از عمل جراحی بسیار حساس بوده که در این مقاله هلث کده به بررسی آن می پردازد.
جراحی بینی
جراحی زیبایی بینی (به انگلیسی: nose reshaping یا nose job) یا راینوپلاستی(به انگلیسی: Rhinoplasty) عمل جراحیای است که معمولاً توسط جراح گوش و حلق و بینی، جراح فک و صورت یا جراح پلاستیک به منظور بهبود کارایی (جراحی ترمیمی) یا نمای (جراحی زیبایی) بینی انسان انجام میشود. جراحی بینی را میتوان بهمنظور برآوردن اهداف زیبایی یا اهداف ترمیمی بهمنظور اصلاح آسیبها، نقصهای مادرزادی، انحراف تیغه بینی و مشکلات تنفسی انجام داد. جراحی بینیمیتواند با دیگر عملهای جراحی مانند جراحی زیبایی پلک یا بزرگکردن چانه بهمنظور بهبود نتایج زیبایی ترکیب شود.
۵ ویژگی مهم در رینوپلاستی مدرن
- جراحی زیبایی بینی با حفظ عملکرد تنفسی همراه میباشد، بدین معنی که نه تنها تنفس بیمار پس از جراحی دچار مشکل نمیشود، بلکه در صورت وجود مشکل تنفسی، بهبودی تنفس نیز حاصل میگردد.
- عدم نیاز به قرار دادن تامپون بینی که در اکثر موارد با گرفتگی کامل بینی و خشکی دهان و نیز درد شدید هنگام خارج کردن آن همراه است.
- بینی متناسب با سایر اجزای صورت و کاملاً طبیعی جراحی میشود و ظاهر بینی عمل شده را ندارد.
- مقدار کبودی و تورم به حداقل رسیده و بیمار سریع تر فعالیتهای اجتماعی خود را از سر میگیرد.
- در جراحی زیبائی بینی که برای بهبود شکل ظاهری بینی انجام میشود، بخشهای خاصی از بینی (استخوان و غضروف) تغییر داده میشوند تا هماهنگی بیشتری با سایر اجزای صورت برقرار گردد. برای این کار میتوان از برشهای جراحی بسیار کوچکی در داخل بینی استفاده کرد (رینوپلاستی بسته) یا اینکه علاوه بر برشهای فوق از برش کوچکی در دیواره بین سوراخهای بینی استفاده کرد (رینوپلاستی باز).
- برای عمل بینی در اهواز به این مقاله مراجعه کنید.
توربینوپلاستی
توربینوپلاستی به نوعی از عمل بینی گفته میشود که طی آن سعی میشود استخوان توربینه تحتانی با حفظ حداکثری مخاط کوچک یا برداشته شود و البته بعضی اوقات مقداری از مخاط نیز برداشته میشود. روشهای مختلفی برای انجام توربینوپلاستی در صد سال اخیر پیشنهاد شدهاست مانند برداشتن زیر مخاطی کورنه تحتانی، به کنار زدن کورنه تحتانی، و سایر روشها که هر کدام مزایا یا معایبی دارند؛ ولی هنوز یک روش قطعی برای توربینه بینی در جراحی بینی وجود ندارد. توربینیت بزرگ تحتانی منجر به تنگ شدن دریچه داخلی میشود و لذا گرفتگی بینی را ایجاد میکند.
خطرات
تقریباً همیشه بعد از عمل، کبودی و تورم موقت در صورت به وجود میآید.
سایر خطرات رینوپلاستی عبارت اند از:
- خونریزی
- سوراخ یا زخم در تیغه بینی (دیوارهای که دو سوراخ بینی را از هم جدا میکند)
- مشکلات پوستی (نکروز پوستی) و حساسیت پوست در اثر چسبهای روی بینی
- عفونت
- انسداد بینی
- عوارض بیهوشی عمومی
پیشنهاد شده از سراسر وب
انسداد تنفسی بعد از عمل بینی به دلایل زیر میتواند اتفاق بیفتد:
- اصلاح نکردن انسدادهایی نسبی و حتی کوچکی که از قبل از عمل وجود داشتهاند
- تورم مخاط داخل بینی به دلایلی که حتی ربطی هم به عمل جراحی ندارد مثل حساسیت بینی
- چسبندگی بینی که میتواند ناشی از دستکاری بیش از حد داخل بینی به هنگام عمل جراحی باشد
- تنگ کردن بیش از اندازه سوراخهای و فضای داخل بینی
- برداشتن بیش از اندازه غضروفهای تیغه بینی که ساپورتکننده راه هوایی هستنند
منبع:ویکی پدیا
آموزش چسب زدن بینی بعد از عمل
پس از انجام عمل، بینی متورم میشود و چسب زدن بینی پس از انجام جراحی به از بین رفتن زودتر این تورم کمک میکند و روند بهبودی تسهیل میشود. چسب زدن، علاوه بر کاهش میزان التهاب و تورم بینی، سبب شکلگیری بهتر بینی هم میشود. اگر چسب بینی به صورت اصولی و صحیح زده شود، موجب ایجاد فشار صحیح بر روی پوست بینی شده و تورم در تمام قسمتهای بینی به شکل یکسان و متعادلی کاهش پیدا میکند.

آموزش چسب زدن بینی بعد از عمل
چسب زدن علاوه بر کاهش میزان التهاب و تورم بینی، سبب میشود بینی شکل بهتری به خود بگیرد.
برای چسب جوش سرسیاه بینی به این مقاله مراجعه کنید.
چرا و تا چه زمانی باید از چسب استفاده کرد؟
با توجه به نوع پوست روی بینی هر فرد، توصیه میشود یک ماه الی یک ماه و نیم پس از عمل به چسب زدن روی بینی ادامه داد. در دو هفته اول پس از جراحی بینی، چسب زدن بر شکلگیری صحیح بینی و همچنین بر جلوگیری از التهاب و تورم آن مؤثر خواهد بود. اما از شروع هفته سوم به تسریع روند کاهش ورم و التهاب کمک میکند. بنابراین دو هفته اول پس از عمل، چسب زدن الزامی است و پس از آن توصیه میشود به مدت یک ماه الی یک ماه و نیم چسب زدن را ادامه دهید تا ورم بینیتان زودتر فروکش کند. اگر بنا به دلایلی مایل به استفاده از چسب بعد از دو هفته نیستید؛ فقط روند کاهش تورم کندتر میشود.
توصیه میشود افرادی که پوست بینی با ضخامت متوسط یا نسبتاً ضخیم دارند، مدت زمان بیشتری از چسب بینی استفاده کنند تا روند شکلگیری بینی تسریع شود. آن دسته از افرادی که نمیتوانند در طول روز روی بینیشان چسب داشته باشند، میتوانند از شروع هفتهی سوم پس از جراحی، شبها روی بینی را چسب بزنند صبحها چسب را باز کنند و به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهند.
پس از گذشت یک ماه الی یک ماه و نیم پس از عمل بینی، میتوان چسب زدن را کنار گذاشت؛ اما اگر تورم بینی به اندازه کافی کاهش نداشته باشد، میتوان چسب زدن بینی را تا حصول نتیجه مطلوب ادامه داد.
به مقاله عمل بینی گوشتی مراجعه کنید.
مزایای چسب زدن بینی
- شکلگیری و فرمدهی بهتر بینی
- تسریع روند کاهش تورم بینی
- هشدار به اطرافیان جهت ایجاد آگاهی درباره اینکه شما به تازگی عمل زیبایی بینی انجام دادهاید؛ تا بیشتر دقت کرده و از شوخی اجتناب کنند.
روش صحیح چسب زدن بینی

روش صحیح چسب زدن بینی
مرحله اول: انتخاب چسب مناسب
چسب 1 سانتیمتری کاغذی برند 3M مورد تأیید است.
چسب 1 سانتیمتری کاغذی برند 3M برای چسباندن روی بینی، بعد از عمل، مورد تأیید است.
به مقاله چسب لیفت بینی رجوع کنید.
مرحله دوم: تمیز کردن پوست صورت
در ابتدا صورت خود را با آب و صابون بشویید و پس از آن با استفاده از پنبه آغشته به الکل پوست روی بینی و گونهها را با دقت تمیز کنید. سپس 10 دقیقه صبر کنید تا پوست صورت کاملاً خشک شود.
مرحله سوم: برش چسبها به ابعاد مورد نیاز
با توجه به سایز بینی خود چسب را در ابعاد زیر برش میدهیم:
6 الی 8 قطعه چسب به اندازه 3 الی 4 سانتیمتر
2 قطعه چسب به اندازه 10 الی 12 سانتیمتر
مرحله چهارم: چسباندن قطعات چسب روی بینی
در مقابل آیینه بایستید. از بالای بینی به سمت پایین به صورت عرضی شروع به چسباندن تکه چسبهای 3 الی 4 سانتیمتری کنید. بسته به سایز بینی 3 الی 4 تکه چسب روی بینی میزنید؛ طوریکه مقداری از هر قطعه در زیر دیگری قرار بگیرد. سپس به آرامی این قطعات را فشار میدهید تا به خوبی تثبیت شوند.
حالا نوبت استفاده از تکه چسبهای 10 الی 12 سانتیمتری است. به صورت طولی و به شکل حرف U انگلیسی اقدام به چسباندن این قطعات در قسمت زیرین بینی میکنید. وسط نوار چسب باید در زیر نوک بینی قرار گرفته و ادامه نوار از کنار بینی به سمت بالا برود. همچنین لبههای نوار باید تا نزدیکی زیر چشم ادامه پیدا کنند. توجه داشته باشید چسبها جلوی سوراخ بینی را نگیرد تا در تنفس اختلالی ایجاد نشود. در آخر، انگشت خود را به آرامی روی آن حرکت دهید تا روی بینی تثبیت شود.
به همین ترتیب یک قطعه چسب 10 الی 12 سانتیمتری دیگر نیز مطابق دستورالعمل بالا مجدد روی چسب قبلی میزنیم.
این بار مجدد از پایین بینی به بالا به صورت عرضی شروع به چسباندن تکه چسبهای 3 الی 4 سانتیمتری میکنید. بسته به سایز بینی 3 الی 4 قطعه چسب روی بینی میزنی؛ طوریکه مقداری از هر کدام در زیر دیگری قرار بگیرد. سپس به آرامی این قطعات را فشار میدهید تا به خوبی بچسبند. در پایان، آن قسمت از قطعه چسب که از نوک بینی بیرون زده را به دقت قیچی کرده و جدا میکنید.
فراموش نکنید؛ هنگامی که مشغول چسب زدن بینی هستید، از فشار زیاد بر روی بینی پرهیز کنید.
چگونه باید چسب را از روی بینی جدا کنیم؟
داشتن دقت در باز کردن چسب بینی همانند قرار دادن آن حائز اهمیت است. توجه داشته باشید که یکی از اهداف چسب زدن پس از عمل بینی، کمک به پیوستن پوست به بافت های زیرین است. حال اگر با بیدقتی از یک طرف شروع به جدا کردن چسب از روی پوست کنید؛ برخلاف هدف ذکر شده عمل کردهاید. به همین دلیل توصیه میشود در زیر دوش آب گرم اقدام به برداشتن چسب کنید. طوری که چسب روی بینی به خوبی مرطوب شده و روی آن مقداری به صابون آغشته شده باشد. این کار، روند جدا کردن چسب را تسهیل میکند. حالا نوبت آن است که از لبهی سطحی به آرامی شروع به برداشتن چسب کنید؛ به طوری که تا حد امکان پوست شما کشیده نشود.
چند وقت یک بار اقدام به تعویض چسب بینی کنیم؟
زمان تعویض چسب بینی به نوع پوست بینی هر فرد بستگی دارد. در افرادی که پوست آنها معمولی و با میزان چربی معمول است، توصیه میشود یک روز در میان چسب را عوض کنید. اما آن دسته از افرادی که پوست بینی بسیار چربی دارند میتوانند هر روز این کار را انجام دهند. برای آن دسته افرادی که پوست بینی خشکی دارند، هر 3 روز یک بار زمان مناسبی برای تعویض است. پس از آنکه چسب را از روی بینی خود جدا کردید، دو الی سه ساعت اجاره دهید پوست بینی هوا بخورد و اصطلاحاً تنفس کند. پس از آن اقدام به زدن مجدد چسب کنید.
بدون دیدگاه