کانفیگ لپ تاپ چیست
کانفیگ لپ تاپ چیست
برای مشاهده کانفیگ لپ تاپ سه روش وجود دارد که روش اول آن خیلی ساده است. به گونهای که باید قبل از خرید لپ تاپ، مدل لپ تاپی که مدنظر دارید را در گوگل سرچ کنید تا بتوانید تمامی مشخصات سختافزاری سیستم مورد نظرتان را مو به مو مشاهده کنید. البته این روش برای آن دسته از کاربرانی است که دقیقاً میدانند که چه لپ تاپی میخواهند بخرند.
بنابراین اگر نمیدانید که چه مدل لپ تاپی با چه مشخصات سختافزاری برای شما مناسب است، میتوانید از فروشنده کمک بگیرید یا زمانی که لپ تاپ را میخرید مشخصات سختافزاری لپ تاپ را بر روی کارتن آن مشاهده کنید.
مشاهده کانفیگ لپ تاپ
برای آن دسته از دوستانی که بعد از خرید لپ تاپ میخواهند کانفیگ دقیق آن را مشاهده کنند نیز دو راه وجود دارد یا میتوانند از Properties در بخش My Computer استفاده کنند یا از System Information.
به گونهای که میتوانید با رفتن به بخش My Computer یا
همان This PC و راست کلیک و انتخاب گزینه Properties،
مشخصات پردازنده و رم را مشاهده کنید.
البته اگر میخواهید کانفیگ لپ تاپ خود را به صورت کامل مشاهده کنید میتوانید
در قسمت سرچ منوی استارت System Information را تایپ کنید و با وارد شدن
به این قسمت ریزترین مشخصات سختافزاری سیستم خود را مشاهده کنید.
منظور از کانفیگ لپ تاپ چیست
CPU، مغز متفکر لپ تاپ شما
دقیقا مثل بدن انسان که مغز وظیفه پردازش اطلاعات را بر عهده دارد، در لپ تاپ نیز CPU یا همان واحد پردازش مرکزی، تمامی پردازشها و محاسبات لازم را انجام میدهد؛ پس تقریبا میتوان گفت مهمترین بخش لپ تاپ شما بهحساب میآید.
اکثر پردازندههای موجود در بازار، توسط دو شرکت Intel و AMD ساخته شدهاند. حال ببینیم هر کدام از کاربران به چه پردازندهای نیاز دارند:
. فوق حرفهای: فقط و فقط به دنبال پردازندهCore i۹ یا Core i۷ برند Intel و یا Ryzen ۷ برند AMD باشید و حتی به سایر پردازندهها فکر هم نکنید.
. حرفهای: پردازنده Core i۷ یا Core i۵ اینتل و Ryzen ۵ یا FX برند AMD برای این دسته کارآمد خواهد بود.
. نیمه حرفهای: پیشنهاد ما برای خرید لپ تاپ به شمایی که کاربر نیمه حرفهای محسوب میشوید، پردازنده Core i۵ یا Core i۳ از برند اینتل و ۳Ryzen یا FX از برند AMD میباشد.
. عادی: برای این نوع کاربری، پردازنده Core i۳ یا Celeron اینتل را انتخاب کنید اما به هیچ عنوان انتظار کار حرفهای از آن نداشته باشید!
کانفیگ در لپ تاپ چیست
رم، حافظهای از جنس تصادف
RAM حافظهای تصادفی است که برای ذخیرهسازی، خواندن و نوشتن سریع اطلاعات بکار میرود. البته در نظر داشته باشید که رم برای ذخیرهسازی اطلاعات در بلندمدت استفاده نمیشود.
هر چقدر که میزان رم دستگاه شما بالاتر باشد، سرعت و قدرت بالاتری را نیز تجربه خواهید کرد؛
اما از آنجایی که هر چقدر پول دهیم آش میخوریم!
بازهم برای هر دستهبندی، میزان رم مورد نیاز را مشخص کردیم
تا با توجه به بودجه خود ایدهآلترین انتخاب را داشته باشید.
. فوق حرفهای: اگر قصد خرید لپ تاپ گیمینگ و یا یک دستگاه فوق حرفهای را دارید، فقط به رم ۳۲ گیگابایت به بالا فکر کنید، ولا غیر!
. حرفهای: برای طراحیهای گرافیکی و مهندسی باید به سراغ لپ تاپهایی با حداقل ۱۲ یا ۱۶ گیگ رم بروید.
. نیمه حرفهای: برای شما ۸ یا ۱۲ گیگ رم مناسب است.
. عادی: در بهترین حالت رم هشت گیگ، در غیر این صورت رم چهار گیگ هم کفاف کار شما را میدهد.
با گرافیک بالا کارکنید!
همانطور که احتمالا میدانید، کارت گرافیک وظیفه تبدیل اعداد صفر و یک به تصاویر قابل نمایش در مانیتور را دارد؛ بنابراین میتوان گفت که هر چقدر کارت گرافیک قویتری روی لپ تاپ خود داشته باشید، توانایی انجام کارهای گرافیکی و طراحیهای سنگینتری را خواهید داشت. البته سایر عواملی که در بالا ذکر کردیم را نیز باید علاوه بر کارت گرافیک در نظر بگیرید.
. فوق حرفهای: حافظه اختصاصی گرافیکی برای این کاربران باید بیش از ۴ گیگابایت باشد. پیشنهاد ما به شما از برند NVIDIA مدل GeForce RTX ۲۰۸۰ Ti و GeForce RTX ۲۰۷۰ میباشد.
. حرفهای: افراد حرفهای نیز به حافظه گرافیکی اختصاصی با ظرفیت حداقل ۴ گیگابایت احتیاج دارند. GeForce MX۱۵۰، یا حداقل MX۲۵۰ و MX۲۳۰ برند NVIDIA گزینههای مناسبی هستند.
. نیمه حرفهای: برای این کاربران شاید گرافیک لپ تاپ از اهمیت خیلی بالایی برخوردار نباشد؛ به همین دلیل کارت گرافیک با حافظه اختصاصی دو گیگابایت کفایت میکند. GeForce MX۱۳۰ یا ۱۱۰ MX انویدیا مدلهای پیشنهادی برای این دسته میباشد.
. عادی: برای کاربری ساده، به کارت گرافیک اختصاصی (مجزا) احتیاجی نیست و با همان کارت گرافیک مجتمعی که روی پردازنده وجود دارد، کارتان راه میافتد.
حافظه هم که هر چقدر بیشتر، بهتر!
برای حافظه داخلی لپ تاپ طبیعی است که هرچقدر بیشتر باشد
بهتر است و میتوان از آن استفادههای متنوعتری داشت؛
اما توجه به SSD و یا HDD بودن حافظه نیز بسیار مهم است.
اگر به دنبال سرعت و کارآیی بالاتری هستید از حافظه SSD و
در غیر این صورت هارد HDD پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود.
بدون دیدگاه