کاکتوس اشک تمساح
اگر به دنبال یک گیاه با نگهداری بسیار آسان، رشد سریع و تکثیر خود به خودی می گردید، قطعا کاکتوس اشک تمساح یکی از بهترین گزینه ها برای شما می باشد. این گل یکی از گیاهان بسیار عجیب است که در اکثر شرایط می تواند به خوبی رشد کند. تکثیر این گیاه به قدری سریع است که حتی اگر قصد تکثیر آنرا هم نداشته باشید، خود به خود تکثیر می شوند.
کاکتوس اشک تمساح
این گیاه از گونه کالانکوئه است و برگ هایی به مانند آن دارد. جالب است بدانید در زبان فارسی این گیاه را با نام های: مادر هزار فرزند، گل اشک، بریفیولوم، کاکتوس زنده زا، زلیخا و گل اشک شب نیز می شناسند. در ادامه این مقاله حتما به چرایی این اسم گذاری پی خواهید برد.
ناگفته نماند که در زبان انگلیسی گل اشک را Bryophyllum می نامند و نام علمی آن kalanchoe daigremontiana است.
این گیاه به سرعت و در اکثر شرایط رشد خوبی را از خود نشان می دهد و معمولا اگر شرایط خوب باشد تا 1 الی 1.5 متر به رشد خود ادامه می دهد. این گیاه به صورت زنده زا تکثیر می شود، به گونه ای که وقتی گیاهک های آن روی خاک بیافتند، به سرعت سبز می شوند و یک گیاه دیگر تکثیر می شود، به همین دلیل است که به آن کاکتوس زنده زا نیز می گویند.
خوش بختانه تکثیر این گیاه به قدری ساده است که شما به هیچ عنوان برای تکثیر آن به مشکل نخواهید خورد، بلکه حتی اگر قصد تکثیر آنرا نداشته باشید، تعداد زیادی از آن خواهید داشت.
كاكتوس اشك تمساح
کاکتوس اشک تمساح از اواخر زمستان گل می دهد و فصل گلدهی آن در بهار است که این کار تا آخر فصل بهار ادامه دارد. به طولانی شدن روز ، گلدهی گیاه نیز کمتر می شود و ساقه های آسیب دیده از گیاه جدا خواهند شد، کوتاه کردن یا سرزنی ساقه ها بعدا زپایان فصل گلدهی باید انجام گیرد و باید گلهایی که خشکیده و قهوه ای هستند را از گیاه جدا کرد، این کار موجب افزایش بیشتر گلدهی می شود.
حال بعد از پایان فصل گلدهی، برخی ساقه های مسن گیاه را می توان کوتاه کرد تا موجب تحریک رشد ساقه های جوان شوند، ساقه مسن باید به گونه ای کوتاه شود که ۲ تا ۳ جفت برگ روی آن بماند.
در حین هرس کردن گیاه، باید میزان ابیاری آن را نیز کمتر کرد زیرا به دلیل کم شدن حجم برگ ها، گیاه آب کمتری نیاز خواهد داشت و با شکل گرفتن ساقه های جدید، می توان مقدار آبیاری را افزایش داد
روش نگهداری کاکتوس اشک تمساح
آبیاری
کاکتوس اشک تمساح به آبیاری مرتبی نیاز دارد و بعد از خشک شدن سطح خاک باید مجدد آن را آبیاری کنید. در روزهای سرد زمستان آبیاری را کمتر کرده و در روزهای گرم بهتر اسن که دفعات آن را بیشتر کنید. توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین عوامل از بین رفتن این گیاه آبیاری نا مناسب است. بنابارنی از خشکی دادن بیش از حد گیاه و آبیاری بیش از حد خودداری کنید. در ص.رتی که برکها خشک و چروک شده باشند یعنی آبیاری کم است و در صورتی که برگها با اشاره دست بیفتند یعنی آبیاری زیاد است.
دما
این ساکولنت مقاومت بالایی نسبت به دما های پایین و بالا دارد و در کوتاه مدت میتواند دمای صفر درجه یا پایین تر را نیز تحمل کند. اما با توجه به زادگاه این گیاه که مکانی گرمسیری است بهترین دما برای نگهداری از آن بین 15 تا 30 درجه است.
نوردهی
برای داشتن یک ساکولنت با برگهای ضخیم و گوشتی و طرح های زیبا بر روی آن، باید آن را در مکانی پر نور و روشن قرار دهید. از قرار دادن آن در نور مستقیم و شدید آفتاب در تابستان خودداری کنید زیرا سبب سوختن برگهای گیاه میشود. نور کم نیز موجب بلند و باریک شدن ساقه ها، از بین رفتن طرح پلنگی روی برگها و ریزش گلها میشود. بهترین مکان برای این گیاه نیم سایه با نور غیر مستقیم زیاد است.
خاک مناسب
کاکتوس اشک تمساح به خاکی سبک با زهکشی بالا نیاز دارد تا آب اضافی را از خود عبور بدهد زیرا این ساکولنت به غرقاب شدن ریشه حساس است. ترکیب پیت ماس و پرلیت و یا کوکوپیت و یا هر ترکیب سبک دیگر برای این ساکولنت مناسب است.
کوددهی
کمبود مواد غذایی سبب کاهش رشد گیاه، رنگ پریدگی برگها و ریز شدن آنها میشود. بنابراین در طی فصول رشد ( بهار و تابستان) هر ماه گیاه را با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تغذیه کنید.
تعویض گلدان
به دلیل داشتن جوانه روی برگها بهتر است که گلدان آن کمی از خود گیاه بزرگتر باشد تا مکان مناسبی برای رشد جوانه ها نیز فراهم باشد. بهترین زمان تعویض گلدان بعد از فصل گلدهی و در بهار است.
هرس
برای رشد بهتر گیاه باید در فصل بهار برگه و ساقه های خشک و خراب را جدا کرد تا گیاه تشویق به دادن برگ های بیشتر شود. بعد از اتمام فصل گلدهی نیز باید گل های خشک را جدا کنید.
قلمه زدن کاکتوس اشک تمساح
شیوه تکثیر این گیاه با استفاده از قلمه زنی و بذر صورت می گیرد. برای قلمه از گیاه مادر باید از قسمت انتهای ساقه ها استفاده کرد. بعد از قلمه باید به ساقه ها به مدت سه روز استراحت داد تا با تشکیل پینه در قسمت بریدگی آماده کاشت شود.
برای کاشت اشک تمساح از طریق بذر زمان زیادی باید صرف شود و معمولا نتیجه ای خوب نخواهد داشت. بذر این گیاه را در دی تا تیر ماه می کارند و در تمام طول سال پرورش می یابد.
روش تکثیر کاکتوس اشک تمساح
تکثیر گل اشک تمساح به قدری ساده است که لازم به انجام هیچ کار سختی نیست. برای تکثیر گل اشک کافیست گیاهچه های کوچک روی برگ ها را از گیاه جدا کنید و در عمق 0.5 سانتی خاک بکارید. پس از گذشت چند روز این گیاهچه ها جوانه می زنند و سر از خاک بیرون می آورند. تکثیر این گیاه به همین سادگی امکان پذیر است و نیاز به انجام فعایت های دشواری نیست.
طرز نگهداری کاکتوس اشک تمساح
اشک تمساح حتما نور و سایه آفتاب، می خواهد پس اگر در خانه حالش بد است آن را روزها در محیط باز بگذارید و شب ها آن را داخل بیاورید. تا دمای صفر درجه را تحمل می کند.
از آبیاری هر روزه بیزار است اجازه بدهید وقتی خاک آن رو به خشکی رفت به آن آب بدهید.
آخر زمستان و اوایل بهار گل های زنگوله ای می دهد.
آخر بهار بعد از اتمام گلدهی آن را هرس کنید و شاخه های خشک و زردش را جدا کنید.
وقتی گل ها را داخل فضای بسته خانه می آوریم مطمئنا از گلدهی یا شادابی می افتند. بهار که شد دوباره گل ها را بیرون می بریم تا سرحال شوند.
بدون دیدگاه