کیست پیلونیدال
کیست مویی یا کیست پیلونیدال ( PNS) در قسمت پایین کمر و بین دو شکاف باسن به وجود می آید.این اتفاق در اثر بازگشت و پیچیدن موها به زیر پوست رخ می دهد و به شکل حفره یا سوراخ هایی کوچک است که از مو، چرک و مواد زائد پر می شود. این عارضه می تواند به مرور زمان دردناک شده و شکل عفونی به خود می گیرد.
این بیماری معمولا با ترشحات چرکی و بدبو همراه است و بررسی ها نشان داده است که بیشتر آقایان و مردان جوان به آن مبتلا می شوند.
علت اصلی به وجود آمدن این بیماری مشخص نیست ولی اتفاقی که در این بیماری رخ می دهد باعث می شود که بدن موی بازگشته به زیر پوست را به عنوان یک عامل بیگانه تلقی می کند و با شروع واکنش دفاعی علیه آن عفونت و درد آغاز می شود.
کیست پیلونیدال چیست
شما در ابتدا فقط یک فرورفتگی جزئی همراه با کمی قرمزی پوست مشاهده می کنید ولی با گذشت زمان به تدریج عفونت و چرک به وجود می آید و کیست پیلونیدال به شکل کیست یا آبسه کاملا قابل مشاهده است. در این مرحله علائم سینوس پیلونیدال به شکل زیر می باشد:
- ایجاد تورم و التهاب در محل کیست
- احساس درد در هنگام نشستن و ایستادن
- وجود ترشحات چرکی و خونی در محل آبسه همراه با بوی بد
- خارج شدن مو از محل کیست
- وجود چندین حفره یا سوراخ در سطح پوست
- وجود پوست قرمز و ملتهب در اطراف مقعد
- احساس درد در ناحیه ی پایین کمر
کیست پیلونیدال در بارداری
کیست پیلونیدال یکی از بیماریهای پوستی میباشد که در خانمهای باردار خیلی شایع نمیباشد اما با این حال در صورت مساعد بودن شرایط ممکن است بروز پیدا کند. در بارداری فرد دچار تغییرات هورمونی شدیدی میشود.
این تغییرات میتواند منجر به ضخیمتر شدن موی فرد و همچنین افزایش رشد آن شود. در بیماری کیست مویی، مو به جای اینکه به خارج رشد به سمت داخل رشد میکند و یا به داخل پوست میگردد. تکرار این روند موجب به وجود آمدن کیسهای از مو میشود که ما آن را با نام کیست مویی یا کیست پیلونیدال میشناسیم. این بیماری را بیشتر در نواحی پر موی بدن مانند انتهای کمر، نزدکی خط باسن و یا زیر بغل میتوان مشاهده کرد.
کیست پیلونیدال درمان خانگی
عصاره درخت چای یکی از بهترین داروهای درمان خانگی کیست پیلونیدال است. عصاره درخت چای را با کمی آب مخلوط کنید و محل کیست و اطرافش را با این ترکیب خوب ماساژ دهید. سپس با آب گرم شسته و خشک کنید. روزی سه بار این درمان را انجام دهید.
روغن کرچک یکی از مفیدترین روش های درمان کیست پیلونیدال در خانه است. این روغن گیاهی ضد التهاب است. درد را ساکت کرده و بیماری را بهبود می دهد. روغن گیاهی کرچک را به وسیله پنبه به موضع بیماری بمالید و رویش را بپوشانید. این کار را روزی 3 بار انجام دهید تا بیماری رفع شود.
سیر یکی از گیاهان سرشار از آنتی بیوتیک ضد قارچ است. اگر پوستتان حساس نیست، سیر له شده را روی کیست گذاشته و با گاز ببندید، پس از سه دقیقه، محل مورد نظر را بشویید. روزی یکبار این کار را انجام دهید.
زردچوبه ضد التهاب، درد و عفونت است. زردچوبه را با آب مخلوط کنید تا خمیر درست شود. خمیر را روی کیست مویی بمالید تا خشک شود. سپس با آب گرم بشویید. این کار را روزی 2 بار انجام دهید.
کیست پیلونیدال درمان
آلوئه ورا ضد باکتریال و التهاب است. ژل طبیعی آلوئه ورا را روی کیست مویی بمالید و پس از 20 دقیقه با آب گرم بشویید. روزی 4 بار این کار را انجام دهید. این کار موجب درمان کیست پیلونیدال می گردد.
عسل یکی از مقوی ترین خوراکی های ضد التهاب و عفونت است. عسل خالص را روی کیست مویی بمالید؛ و سپس با آب گرم بشویید.
نمک برای از بین بردن مایعات اضافی لایه ی پوستی مفید است. از ترکیب نمک و آب گرم برای بهبود و تسکین درد و درمان کیست مویی استفاده کنید.
اسیدی بودن چای کیسه ای از پیشرفت کیست مویی جلوگیری می کند. چای کیسه ای را 5 دقیق در آب ولرم خیس کنید و 10 دقیقه روی کیست مویی قرار دهید. این کار را روزی 3 بار انجام دهید.
این سرکه پرخاصیت کیست ها و دمل ها را به طور طبیعی بهبود می دهد. سطح PH پوست را تنظیم کرده و چرک و عفونت کیست را خارج می کند. پنبه تمیز را به سرکه سیب آغشته کرده و روی کیست قرار دهید.
کیست پیلونیدال نی نی سایت
تزریق چسب فیبرین هم از روشهای درمان سریع کیست مویی خفیف و اولیه است که میزان بهبودی در آن بالا است. این روش با بی حسی موضعی انجام میشود و جز روش های بدون درد و آسان محسوب میشود. اگر بیماری کیست مویی به موقع تشخیص داده شود، اولین درمان تزریق چسب فیبرین است.
محلول فنل به عنوان ضد عفونی کننده شناخته میشود و تزریق آن با بی حسی موضعی و توسط پزشک باید انجام شود. ممکن است چندین بار نیاز به تزریق این محلول شیمیایی داشته باشید و به دلیل ریسک بالای عود مجدد بیماری، خیلی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
ممکن است پزشک برخی از داروهای ضد درد مثل استامینوفن، ایبوپروفن و غیره را برای کاهش و کنترل درد تجویز کند. البته این به میزان درد و شرایط بیمار هم بستگی دارد و برای مبتلایانی که بیماریهای زمینه ای مثل مشکلات کلیوی، گوارشی و زخم معده و روده دارند معمولا با احتیاط بیشتری داروهای مسکن تجویز میشود.
کیست پیلونیدال جراحی
هنگام عمل با روش باز کیست پر از چرک برش خورده و تمام عفونت و موهای زائد داخلش تخلیه می شود. برای برش و زهکشی پزشک از تیغ جراحی استفاده می کند. پس از عمل سینوس پیلونیدال به روش باز زخم باز می ماند و داخلش با پانسمان کاملا پوشانده می شود تا کاملا ترمیم پیدا کند.
عمل جراحی به روش باز نیازمند موارد زیر می باشد:
- بستری در بیمارستان
- بیهوشی بیمار هنگام عمل
- دوره نقاهت و باز ماندن زخم طی سه تا چهار ماه پس از عمل
- تعویض روزانه پانسمان با گاز استریل و سرم شستشو
پس از عمل زخم از داخل به بیرون بهبود می یابد و ممکن است بعد از ترمیم هم اسکارهایی به جا بگذارد. دوره نقاهت این روش نسبت به روش های دیگر طولانی تر است.
بدون دیدگاه