گلوکوفاژ
قرص گلوکوفاژ در دسته داروهای ضد دیابت قرار دارد و ناباروری مرتبط به سطح انسولین را درمان میکند. البته تأثیر آن در کاهش وزن و لاغری نیز با کاهش میل به غذا ملموس است. این دارو به دستور پزشک در کنار سایر داروهای ضد دیابت یا انسولین و یا به تنهایی مورد استفاده قرار گرفته و میتواند با عوارض بسیار جدی از قبیل ایجاد اسیدوز لاکتیک، ظهور علائم شبه آنفولانزا و حتی در برخی موارد افزایش وزن همراه باشد.
گلوکوفاژ 500
گلوکوفاژ نام تجاری قرص متفورمین است که برای کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین کاهش وزن افراد چاق تجویز میشود. همچنین در برخی موارد برای افرادی که به سبب عدم تخمکگذاری نابارور بوده و یا به سندرم تخمدان پلی
کیستیک مبتلا هستند، تجویز خواهد شد.
قرص گلوکوفاژ برای درمان دیابت غیر وابسته به انسولین مصرف میشود، نیمه عمر این دارو تقریباً دو ساعت و نیم بوده و به طور عمده از کلیهها دفع میشود. این قرص نباید برای کودکان زیر ۱۰ سال مورد استفاده قرار گیرد.
گلوکوفاژ عوارض
مصرف داروهای شیمیایی معمولا با عوارضی همراه است که این عوارض در برخی از افراد با شدت بیشتری دیده میشود. مصرف خود سرانه داروها می تواند باعث تشدید هر چه بیشتر عوارض شود.
این قرص در ابتدای زمان مصرف ممکن است با مقداری معده درد و عوارض گوارشی همراه باشد. به همین دلیل بهتر است این دارو بعد از غذا مصرف شود. گلوکوفاژ بهترین اثر خود را بر بیمارانی می گذارد که سبزیجات زیاد مصرف می کنند، ضمن اینکه از
ورزش و خواب کافی غافل نیستند.
مصرف داروی گلوکوفاژ، می تواند باعث سوء هاضمه، کمر درد و پهلو درد، سرفه و گرفتگی صدا، تب و لرز، کاهش اشتها، اسهال تنفس سریع و غیر عمیق، احساس ناخوشی عمومی، درد عضلانی، مشکلات دفع ادارد و سوزش ادرار شود.
همچنین خواب آلودگی، اضطراب، تاری دید احساس تنگی در قفسه سینه، عرق سرد، اغما، گیجی، پوست سرد و رنگ پریده، افسردگی، تنگی نفس، سرگیجه، بالا رفتن ضربان قلب و نبض، احساس گرما، سردرد، احساس گرسنگی، تعریق زیاد، تهوع، عصبی شدن، دیدن کابوس شبانه و قرمزی پوست صورت، گردن و بالاتنه از دیگر عوارض این دارو هستند.
متفورمین میتواند عوارض دیگری چون تشنج، کوتاهی تنفس، لرزش بدن، اختلالات رفتاری، اختلال در صحبت کردن، چرت زدن، خستگی و ضعف غیرمعمول، حالت خسخس سینه، اختلال در تمرکز حواس، کم شدن قدرت بدنی و بی قراری را برای فرد
ایجاد کند.